سفارت جمهوری اسلامی غرق شدن پناهجویان ایرانی را در ایتالیا تایید کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۰۱

سفارت جمهوری اسلامی در رم روز جمعه اول تیر تایید کرد که تعدادی از پناهجویان غرق‌شده در سواحل ایتالیا، شهروند ایران بودند. برخی منابع خبری تعداد ایرانیان کشته‌شده در سانحه واژگونی قایق را دست‌کم ۲۰ تن اعلام کرده بودند.

سفارت جمهوری اسلامی در ایتالیا بدون اشاره به تعداد قربانیان، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد تعدادی از «اتباع ایران» در قایق‌های مهاجران غرق‌شده در سواحل ایتالیا بودند.

این اطلاعیه افزود هماهنگی‌های لازم با وزارت امور خارجه، وزارت کشور و گارد ساحلی ایتالیا برای کسب اطلاعات دقیق و وضعیت مهاجران انجام گرفته است.

به گفته سفارتخانه، گارد ساحلی و مقامات ایتالیا در حال یافتن اجساد و مفقودشدگان و شناسایی هویت آنان هستند و قول داده‌اند در اولین فرصت ممکن، مجوز حضور کنسول سفارت در منطقه را صادر کنند.

وب‌سایت خبری هه‌نگاو پیش‌تر از مرگ ۲۰ سرنشین ایرانی این قایق خبر داده بود.

میترا قاسم‌کریمی، خواهر دو تن از پناهجویان قایق غرق شده به ایران‌اینترنشنال گفت که روز ۲۴ خرداد امسال قایق در نزدیکی آب‌های آزاد آسیب دید و نیمی از ۷۶ سرنشین آن به دریا پرتاب و غرق شدند.

عمده سرنشینان کشتی شهروندان ایران، ‌افغانستان، اقلیم کردستان عراق و سوریه بودند که از ترکیه به سمت ایتالیا راهی شدند.

حدود نیم دیگر سرنشینان، به مدت سه روز و بدون دسترسی به آب و غذا روی بقایای این قایق واژگون‌شده در آب شناور بودند.

در این سه روز بر اساس برخی از آنان از فرط تشنگی و گرسنگی خود را به دریا انداختند.

در نهایت روز ۲۷ خرداد یک کشتی تفریحی فرانسوی، قایق واژگون شده پناهجویان را با ۱۱ سرنشین آن پیدا کرد اما یکی از نجات‌یافتگان به محض ورود به ساحل ایتالیا جان باخت. حال اکثر نجات‌یافتگان وخیم گزارش شده است.

بر اساس گزارش‌ها، ۲۶ نفر از سرنشینان قایق کودک بودند.

به گفته مسئولان امداد و نجات در ایتالیا، جست‌وجو برای یافتن ده‌ها پناهجوی مفقود شده همچنان ادامه دارد.

گارد ساحلی ایتالیا این تصویر را از یک قایق پناهجویان منتشر کرده که در حال غرق شدن است

هم‌زمان با این رویداد و در حادثه‌ای مشابه، یک قایق امداد آلمانی توانست جان بیش از ۵۰ پناهجو را نجات دهد که در آب‌های میان لیبی و ایتالیا دچار حادثه شده بودند. در این رویداد نیز ۱۱ نفر جان باختند.

ترکیه یکی از مسیرهای اصلی مهاجران افغانستانی و ایرانی برای رسیدن به اروپاست و بیشتر این مهاجران از ایران وارد ترکیه می‌شوند.

روز ۱۴ اسفند سال گذشته یک کشتی حامل بیش از ۶۰ پناهجوی ایرانی که قرار بود از ترکیه به ایتالیا برود، در نزدیکی سواحل یونان توقیف شد.

اواسط شهریور همان سال، یک قایق حامل ۵۷ پناهجوی ایرانی و افغانستانی شامل تعدادی کودک که از ترکیه به سوی ایتالیا در حرکت بود، دچار نقص شد و برای چند روز در آب‌های یونان سرگردان ماند.

در چهارم شهریور نیز خبر سرگردان ماندن یک قایق با سرنشینانش که حدود ۸۵ پناهجوی ایرانی و افغانستانی از جمله شماری زن و کودک بودند، منتشر شد.

آذر سال ۱۴۰۱ وب‌سایت هه‌نگاو گزارش داد از ابتدای سال جاری میلادی تا آن زمان، دست‌کم هشت پناهجوی ایرانی در مسیر فرار از ایران به سوی اروپا جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجران، از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ مهاجر در مرکز دریای مدیترانه کشته یا مفقود شده‌اند.

تعدد حوادث این‌چنینی، دریای مدیترانه را به خطرناک‌ترین مسیر مهاجرت در دنیا تبدیل کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها