انتقاد کاربران از استفاده تبلیغاتی مسعود پزشکیان از ترانه «برای»

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۳۰

استفاده ستاد تبلیغاتی مسعود پزشکیان از آهنگ و شعر «برای ...» شروین حاجی‌پور، خشم و واکنش کاربران رسانه‌های اجتماعی را به دنبال داشت. برخی آن را سوءاستفاده از ترانه جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضاتی خواندند که پزشکیان از آن با عنوان «اغتشاشات» نام برده است.

در روزهای گذشته ویدیوهای متعددی از پخش ترانه «برای ...» در ستادهای تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد.

در واکنش، برخی کاربران از شروین حاجی‌پور خواستند به صراحت نظرش را درباره استفاده ستادهای پزشکیان از ترانه‌اش بگوید و اعلام کند که آیا از او برای پخش آن اجازه گرفته‌اند یا خیر.

شماری از کاربران نیز به مرور اظهار‌نظرهای پزشکیان درباره مهسا ژینا امینی، معترضان، جنبش «زن،‌ زندگی، آزادی» و سکوت او در برابر بازداشت و زندانی شدن افرادی چون حاجی‌پور پرداختند.

پزشکیان روز ۲۷ خرداد و در جریان برنامه‌های انتخاباتی‌اش گفت: «عده‌ای دنبال تبدیل اعتراض به اغتشاش بودند.»

کاربری پزشکیان را «سکه دو رو» خواند و شهروندی دیگر او را به دلیل اظهاراتی مانند اینکه «ذوب در علی خامنه‌ای» است، «خانه‌زاد رهبر» توصیف کرد.

شروین حاجی‌پور ترانه «برای ...» را پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی و بر اساس سلسله پست‌های اعتراضی در ایکس (توییتر سابق)، با مطلع «برای» تنظیم و آهنگسازی کرد.

این ترانه‌ که در کمتر از ۲۴ ساعت، ۴۰ میلیون بازدید‌کننده داشت و به نمادی برای خیزش انقلابی ایرانیان بدل شد، چرایی اعتراض گسترده مردم ایران را در جریان هفته‌های آغازین خیزش مطرح کرد. دلایلی بر اساس خواسته‌هایی چون داشتن یک زندگی عادی تا موضوع اقتصاد، سیاست، محیط‌ زیست و مسایل اجتماعی دیگری که در چهار دهه تبدیل به مهم‌ترین بحران‌های زندگی ایرانیان شده‌اند.

تیم تبلیغاتی پزشکیان علاوه بر پخش این ترانه در ستادهای انتخاباتی او، بخشی از بندها یا مطلع آن را برای شعار این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نیز استفاده کرده است.

«برای زندگی معمولی» یا «برای ایران» از جمله عبارت‌هایی هستند که هشتگشان در پست‌های تبلیغاتی صفحات مجازی پزشکیان و تیم او بارها به کار رفته‌اند.

حاجی‌پور پس از استقبال گسترده از ترانه «برای ...» بازداشت و این موسیقی از صفحه اینستاگرام او پاک شد.

او ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ اعلام کرد به اتهام‌هایی چون «تبلیغ علیه نظام» و «تحریک مردم به اغتشاشات به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به سه سال و هشت ماه حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و مطالعه کتاب‌هایی مانند «نظام حقوق زن در اسلام» محکوم شده است.

در حکم صادر شده آمده که این هنرمند در دادگاه از عمل خود ابراز ندامت و پشیمانی نکرده است.

پزشکیان روز ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ درباره معترضان گفته بود: «اینکه عده‌ای در خیابان ریخته و توهین به رهبری کردند، یعنی افرادی هستند که از آن طرف آب درس گرفته و از این غلط‌ها می‌کنند.»

او این اعتراضات را «هدفمند» و «کار دشمن» خواند و «آمریکا و اروپا» را مسئول این دانست که کشور «به چنین روزی» رسیده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اخیرا در یک برنامه تبلیغاتی با اشاره به خیزش انقلابی پس از قتل مهسا ژینا امینی گفت که «دعوا و به جان هم افتادن» نمی‌تواند موجب رسیدن به حق و عدالت شود و «حفظ اسلام و دین» امری مهم‌تر از دعوا کردن بر سر این قتل، بازداشت‌ها و اخراج استادان و دانشجویان است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها