پنتاگون: کشتی‌های ایران، روسیه و چین به آسیب‌دیدگان حملات حوثی‌ها جواب ندادند

عکس از خدمه کشتی وربنا
عکس از خدمه کشتی وربنا

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون،اعلام کرد که در جریان حمله حوثی‌ها به دو کشتی باری که منجر به تخلیه خدمه این دو کشتی شد، کشتی‌های متعلق به جمهوری اسلامی و نیروهای دریایی چین و روسیه با وجود نزدیکی به آسیب‌دیدگان، به تماس‌های اضطراری آنها پاسخ ندادند.

هفته گذشته، حوثی‌های مستقر در یمن به دو کشتی باری تیوتر Tutor با پرچم لیبریا و مالکیت یونان و وربنا Verbena با پرچم پالائوا و مالکیت اوکراین و لهستان حمله کردند.

حمله روز ۱۲ ژوئن به کشتی تیوتر منجر به سرازیر شدن شدید آب به داخل کشتی و آسیب به موتورخانه شد.

سینگ روز دوشنبه ۲۸ خرداد، در نشستی خبری گفت که یک دریانورد غیرنظامی پس از این حمله مفقود شده است.

او افزود: «در ۱۴ ژوئن، رزمناو یو اس اس فیلیپین سی با به تماس‌های اضطراری کشتی تیوتر پاسخ داد. هواپیماهای رزمناو و نیروهای ائتلاف به تخلیه همه پرسنل از کشتی کمک کردند.»

معاون سخنگوی پنتاگون گفت که این عملیات در دریای سرخ و در محدوده عملیاتی حوثی‌ها انجام شد که آن را به یک عملیات خطرناک و پیچیده تبدیل می‌کرد.

سینگ گفت: «کشتی‌های نیروی دریایی ایران، روسیه و چین از جمله کشتی‌هایی بودند که در فاصله مناسب برای نشان دادن واکنش قرار داشتند اما هیچ کمکی به کشتی تیوتر نکردند.

او افزود که کشتی تیوتر در دریای سرخ در حال غرق شدن است و منتظر آن است که نیروی نجاتی فرا برسد.

معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین با اشاره به حمله دیگر حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی گفت که حمله روز ۱۳ ژوئن به کشتی وربنا منجر به آتش‌سوزی در کشتی شد.

او گفت که در آن روز یک دریانورد غیرنظامی با هواپیما از این کشتی به یک کشتی نیروهای ائتلاف برده شد.

معاون سخنگوی پنتاگون گفت: «در ۱۵ ژوئن، خدمه کشتی وربنا تماسی اضطراری گرفتند و مجبور شدند کشتی را ترک کنند.

در آن زمان یک کشتی دیگر به نام آنا متا که در نزدیکی کشتی وربنا بود، خدمه این کشتی را نجات داد.

معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: « در همان زمان، یک ناوچه ایرانی در هشت مایلی دریایی کشتی وربنا بود اما به تماس اضطراری خدمه این کشتی پاسخ نداد.»

او گفت آتش‎‌سوزی در کشتی وربنا مهار شده و این کشتی در حال کشیده شدن به سوی یک بندر است.

به گفته سینگ، حوثی‌ها از ۱۹ نوامبر سال گذشته که حملات خود به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن را آغاز کردند، حدود ۱۹۰ حمله انجام داده‌اند.

او گفت اما تنها تعداد انگشت‌شماری از حملات موفق بوده‌اند و این امر نشان‌دهنده کارآمدی نیروهای ائتلاف در مهار حملات حوثی‌ها است.

سینگ گفت: «ادامه رفتار بی‌ملاحظه حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند و جان دریانوردان در سراسر دریای سرخ و خلیج عدن را به خطر می‌اندازد.»

او گفت که حوثی‌ها ادعا می‌کنند که به نمایندگی از فلسطینی‌ها در غزه عمل می‌کنند، و با این حال، جان کسانی را تهدید که هیچ ارتباطی با این درگیری ندارند.