سازمان ملل: آلودگی محیط زیست در نوار غزه بیسابقه است
سازمان ملل متحد هشدار داد جنگ غزه منجر به آلودگی «بیسابقه» خاک، هوا و آب در این منطقه شده است.
برنامه محیطزیست سازمان ملل موسوم به UNEP، روز سهشنبه ۲۹ خرداد ارزیابی اولیه خود را از اثرات زیستمحیطی جنگ غزه در گزارشی منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، انفجارها در غزه دهها میلیون تُن ضایعات بر جای گذشته و درگیریهای مرگبار، سیستم بهداشتی منطقه را به نابودی کشانده است.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت حماس، حملات اسرائیل به غزه تاکنون جان دستکم ۳۷ هزار و ۳۷۲ فلسطینی را گرفته است.
در این بازه زمانی ۸۵ هزار و ۴۵۲ تن نیز زخمی شدهاند.
برنامه محیطزیست سازمان ملل در ادامه گزارش خود نوشت جنگ اسرائیل و حماس، پیشرفتهای محدود در تاسیسات نمکزدایی آب و تصفیه فاضلاب غزه را از بین برده است.
احیای تالاب وادی و سرمایهگذاری در تاسیسات انرژی خورشیدی از دیگر طرحهایی بودند که اجرای آنها بر اثر بحران غزه متوقف شده است.
بر اساس این گزارش، استفاده از تسلیحات انفجاری تاکنون منجر به تولید حدود ۳۹ میلیون تُن ضایعات در غزه شده است. این بدان معناست که به ازای متر مربع در این باریکه، بیش از ۱۰۷ کیلوگرم ضایعات وجود دارد.
این عدد بیش از پنج برابر میزان ضایعاتی است که در جریان نبرد سال ۲۰۱۷ برای آزادی شهر موصل عراق از دست داعش تولید شد.
پیشتر و در روز ۲۴ خرداد، آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) از انباشت ۳۳۰ هزار تن زباله در غزه خبر داد و گفت احتمال بروز فاجعه زیستمحیطی و بهداشتی در این منطقه وجود دارد.
اینگر اندرسون، مدیر اجرایی برنامه محیطزیست سازمان ملل روز ۲۹ خرداد هشدار داد شرایط بغرنج کنونی «به شدت به سلامت مردم، امنیت غذایی و تابآوری غزه آسیب میرساند».
در همین رابطه، سازمان ملل بارها نسبت به احتمال وقوع قحطی در غزه ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش برنامه محیطزیست سازمان ملل، سیستمهای آب، فاضلاب و بهداشت غزه تقریبا بهطور کامل از کار افتادهاند و پنج کارخانه تصفیه فاضلاب در این منطقه تعطیل شدهاند.
پیش از آغاز درگیریهای اخیر نیز محیطزیست نوار غزه به دلیل رشد سریع شهری و تراکم بالای جمعیت، از شرایط قابل قبولی برخوردار نبود.
سازمان ملل در گزارشی در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد بیش از ۹۲ درصد از ذخایر آبی در غزه برای مصرف انسانی نامناسب است.