تلویزیون وابسته به حوثیها از دستکم ۱۰ حمله هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا خبر داد
شبکه تلویزیونی المسیره، متعلق به حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن، روز دوشنبه ۲۸ خرداد ، از دست کم شش حمله هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به فرودگاه بینالمللی حدیده یمن و چهار حمله به جزیره کمران در نزدیکی بندر صلیف در کنار دریای سرخ خبر داد.
این برای اولین بار از زمان حملات هوایی به اهداف حوثیها در یمن است که نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به جزیره کمران حمله میکنند.
این حملات پس از حملات حوثیها به دو کشتی باربری تیوتور (Tutor) و وربنا ( Verbena) در هفته گذشته صورت گرفته است.
خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان نظامی و امنیتی گزارش داده که هر دو کشتی که آسیب دیدهاند، رها شده و سرگردانند و با خطر غرق شدن روبهرو هستند.
حوثیها که کنترل پایتخت و پرجمعیتترین مناطق یمن را در دست دارند، از ماه نوامبر سال گذشته به منظور آنچه آن را همبستگی با فلسطینیان غزه خواندهاند، به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ و خلیج عدن حمله میکنند.
در جریان این حملات، حوثیها تاکنون یک کشتی را غرق کردهاند، یک کشتی دیگر را توقیف کردهاند و سه ملوان را در حملاتی جداگانه کشتهاند و عبور کشتیهای تجاری و باری از این آبراه مهم را بهشدت تحت تاثیر قرار دادهاند.
دو منبع نظامی در دولت قانونی یمن که در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شده، به رویترز گفتند که جنگجویان حوثی در گذشته از جزیره کمران و بندر صلیف به عنوان مکانی برای انجام حملات خود در دریای سرخ و همچنین مخفی کردن انبارهای موشک و هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) در معادن نمک خود استفاده کردهاند.
فاصله ۱۰ کیلومتری بندر صلیف تا جزیره کمران، بخشی از مسیری است که کشتیها باید برای رسیدن به بندر بعدی خود از آن عبور کنند.
مقامهای نظامی و امنیتی گفتند که از روز چهارشنبه که حوثیها با یک شهپاد و موشک به کشتی تیوتور با پرچم لیبریا در دریای سرخ حمله کردند، آب همچنان وارد این کشتی که موتورخانه آن بهطور جدی آسیب دیده، میشود و ممکن است این کشتی غرق شود.
امدادگران ناو هواپیمابر آیزنهاور خدمه این کشتی را با هواپیما به نقطهای امن منتقل کردند، هرچند یک ملوان کشتی تیوتور همچنان پیدا نشده است.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، نیز اعلام کرد که خدمه کشتی وربنا با پرچم پالائو، روز پنجشنبه هفته گذشته بهدلیل آتشسوزیهای کنترلنشدهای که در نتیجه اصابت دو موشک حوثیها در خلیج عدن رخ داد، تماس اضطراری گرفتند و درخواست کمک کردند.
به گفته سنتکام، یک کشتی باری دیگر به نام آنا- متا (Anna-Meta) که حامل گندم بود، خدمه کشتی وربنا را نجات داد و آنها را به مکانی امن منتقل کرد.
با وجود حملات آمریکا و بریتانیا و به حوثیها از ماه فوریه به این سو، نیروهای حوثی حملات خود به کشتیهای تجاری در یکی از شلوغترین خطوط کشتیرانی جهان را تشدید کردهاند.
حملات موشکی، پهپادی و شهپادی حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی، شرکتهای اصلی کشتیرانی جهانی را وادار کرده است که مسیر کشتیهای خود را تغییر دهند و این امر بر افزایش قیمت حمل و نقل کالا در عرصه جهانی تاثیر چشمگیری به جا گذاشته است.