مخبر با تایید گزارش ایراناینترنشنال از محلول آلوده دیالیز شرکت ثامن، دستور پیگیری داد
محمد مخبر، کفیل ریاست جمهوری، ضمن تایید تلویحی گزارش ایراناینترنشنال درخصوص تولید داروی سمی دیالیز در آستان قدس، به رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد دستور داد «با فوریت» این موضوع را بررسی کرده و گزارش دهد.
روز سهشنبه برنامه تیتر اول در ایران اینترنشنال، در گزارشی اختصاصی از تولید محلول آلوده دیالیز در شرکت داروسازی ثامن، وابسته به آستان قدس رضوی، خبر داد که باعث مسمومیت شدید بیماران کلیوی در کشور شده است.
در واکنش به خبر اختصاصی ایران اینترنشنال، روز پنجشنبه یکی از مخاطبان با ارسال یک فایل صوتی گفت: «بیمار ما از این محلول استفاده میکرد و تشنجش را با دیالیز خونی هم نمیتوانستند کنترل کنند. او بعد از یک ماه بستری فوت کرد.»
روز چهارشنبه ۲۳ خرداد سازمان غذا و دارو اعلام کرد که «اولین گزارشها مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صِفاقی شرکت دارویی ثامن» را دریافت کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، این سازمان دستور توقف تولید، توزیع و مصرف تمامی سری ساخت تولیدی این محصول تا زمان بررسی آزمایشات دقیقتر در سطح کشور صادر کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند بحران کمبود و گرانی دارو در ایران را تنها با تحریمها پیوند بزنند، اما در سال ۱۳۹۸، ایران اینترنشنال گزارش داد که بحران دارو در وهله نخست ارتباطی با تحریمها ندارد.
در آن سال، فساد در جمعیت هلالاحمر بهقدری گسترده و جنجالبرانگیز شد که منجر به استعفا و بازداشت رییس این جمعیت شد.
علی فرجی، مدیرعامل وقت سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر، به اتهام «واردات داروی سالک» بازداشت و با وثیقه آزاد شده بود.
همزمان گزارش شد که ۱۶ قلم داروی شرکت داروسازی «اسوه» با مواد اولیه تاریخ گذشته تولید و وارد بازار شده بود.
شرکت ثامن، وابسته به آستان قدس رضوی، از مجموعههای تحت نظر علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی است.
پیشتر گزارشهایی درباره فساد در دیگر بخشهای آستان قدس رضوی هم منتشر شده است.
اسفند سال گذشته، سایت رویداد ۲۴ در گزارشی از فساد اقتصادی در این نهاد خبر داد.
بر اساس این گزارش، احسان تحیری، مدیرعامل شرکت تضامنی اعلام کرده بود مدیرعامل سابق شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی، وابسته به آستان قدس ۸۰ میلیون دلار ارز دولتی را برای واردات لاستیک به مدیر شرکت توسعه تجارت «دلفین» داد که تکلیف ۳۰ میلیون دلار آن مشخص نیست.
پس از مدتی، اسناد افشا شده نشان میداد آستان قدس رضوی با ارز دولتی، ۲۰۰ هزار حلقه لاستیک وارد کرده که در این فرایند، ۲۲ میلیون دلار مفقود شده است.
در همین حال، عاملان این قرارداد در دولت ابراهیم رئیسی به سمتهای مختلف منصوب شدند.
علی خامنهای پیشتر در سخنرانیهای خود وجود «فساد سیستماتیک» در جمهوری اسلامی را رد کرده است.