سرپرست وزارت امور خارجه: پیگیر آزادی بشیر بیآزار هستیم
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از پیگیری پرونده بازداشت بشیر بیآزار، مدیر پیشین اداره موسیقی صداوسیما در فرانسه خبر داد.
علی باقریکنی روز چهارشنبه ۲۳ خرداد در پاسخ به سوالی درباره پرونده بیآزار گفت چند روز قبل با سفیر جمهوری اسلامی در پاریس در این زمینه گفتوگوی تلفنی کرده و در حال پیگیری موضوع است.
در روزهای اخیر مقامهای جمهوری اسلامی در سطوح عالی پیگیر آزادی این فرد شدهاند.
باقریکنی پیشتر هم از گفتوگوی خود با سفیر و تاکید بر «تلاشهای دیپلماتیک برای آزادی بیآزار» خبر داده بود.
روز ۱۸ خرداد ایراناینترنشنال گزارشی از بازداشت بشیر بیآزار و صدور حکم ترک خاک (دیپورت) برای او منتشر کرد.
بر اساس گزارشها او روز ۱۴ خرداد از سوی پلیس فرانسه احضار و بازداشت شده است.
گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهند این مدیر پیشین صداوسیمای جمهوری اسلامی با ویزای بلندمدت خانوادگی و با ارجاع به اقامت همسرش در فرانسه، از سال ۲۰۲۲ میلادی در این کشور سکونت داشته است.
در روزهای گذشته منابع مطلع از پرونده او به ایراناینترنشنال گفتند بیآزار اکنون در بازداشت اداری است و با اتهامها و تخلفات متعدد امنیتی روبهروست.
بازداشت اداری به دستگیری و بازداشت افراد حقیقی به دست دولت، بدون محاکمه و عموما به دلایل امنیتی گفته میشود.
بیآزار پیش از بازداشت در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار ویدیویی از سخنرانیاش در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، گفت که علیه اسرائیل و تحریمهای جمهوری اسلامی صحبت کرده است.
او پیشتر در لندن نیز زندگی کرده و با رسانههای دولتی از جمله خبرگزاری تسنیم با عنوان دبیر وقت انجمن اسلامی دانشجویان مقیم لندن مصاحبه کرده است که از تشکلهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به شمار میرود.
برخی مقامها و رسانههای حکومتی مانند کاظم غریبآبادی، معاون قوه قضاییه، مدعی شدند بازداشت بیآزار به علت «دفاع از مردم مظلوم فلسطین» و «فعالیتهای ضد صهیونیستی» بوده است.
از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس تاکنون حامیان حقوق مردم فلسطین بارها در شهرهای مختلف فرانسه تجمعات اعتراضی برگزار کردهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی و رسانههای وابسته به حکومت درباره سفر این مدیر سابق صداوسیما به فرانسه توضیحی ندادهاند.
در حال حاضر شماری از شهروندان فرانسوی از جمله سسیل کوهلر، ژاک پاریس و لوئی آرنو در ایران زندانی هستند.
به غیر از این سه تن، یک فرانسوی دیگر با نام کوچک الیویه نیز در ایران زندانی است که هنوز اسم کامل و هویتش روشن نشده است.