زلنسکی برای بازسازی شبکه انرژی اوکراین کمک خواست
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، در کنفرانسی که برای جلب حمایتهای بینالمللی به منظور بازسازی اوکراین در برلین برگزار شد، شرکت کرد و خواستار کمکهای بینالمللی برای بازسازی شبکه انرژی اوکراین شد که در حملات روسیه آسیب دیده است.
زلنسکی روز سهشنبه ۲۲ خرداد در سخنرانی خود خواستار سرمایهگذاری بلندمدت در سیستم انرژی اوکراین شد.
رییسجمهوری اوکراین پس از کنفرانس برلین به اجلاس گروه هفت در ایتالیا خواهد رفت و سپس در سوئیس در یک نشست جهانی در مورد برقراری صلح در اوکراین شرکت خواهد کرد.
زلنسکی در برلین درخواستهای خود را برای کمک بیشتر به اوکراین به منظور دفع حملات موشکی نیروهای روسیه تکرار کرد.
کنفرانس دو روزه بازسازی اوکراین در برلین با حضور نمایندگان ۶۰ کشور به دنبال گردهمایی مشابهی در لندن در سال گذشته برگزار شد.
مقامات آلمانی میگویند با توجه به اینکه حمایت از اوکراین به تنهایی برای دولتها دشوار است، دو هزار نفر از مقامهای ملی و محلی، تجاری و سایر حوزهها در این گردهمایی حضور دارند.
از جمله مشکلات فوری کیيف، حملات مستمر روسیه به شبکه برق اوکراین در هفتههای اخیر است؛ به طوری که شرکتهای انرژی را مجبور کرده تا خاموشیهای گسترده در سراسر کشور برقرار کنند.
زلنسکی در کنفرانس برلین گفت اوکراین در ماه آینده به تجهیزاتی برای نیروگاههای گرمایشی و برق نیاز دارد که در حال حاضر از کار افتادهاند.
او افزود ۹ گیگاوات از ظرفیت تولید برق اوکراین از جمله ۸۰ درصد نیروگاههای حرارتی و یک-سوم نیروگاههای آبی این کشور از بین رفته است.
رییسجمهوری اوکراین گفت که حملات به بخش انرژی همچنان «یکی از اهداف اصلی ولادیمیر پوتین» است.
در چشماندازی فراتر از مشکلات فوری اوکراین، زلنسکی گفت سرمایهگذاری خارجی در انرژی برای دو طرف سودمند خواهد بود.
او تاکید کرد: «اوکراین همه پایههای طبیعی را برای انرژی مدرن دارد اما بدون تامین مالی و سرمایهگذاری شما، ما نمیتوانیم این موضوع را محقق کنیم.»
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در این کنفرانس گفت بانک جهانی تخمین زده بازسازی و نوسازی اوکراین به سرمایهگذاری نزدیک به ۵۰۰ میلیارد دلار در ۱۰ سال آینده نیاز دارد.
شولتس خطاب به شرکتکنندگان در کنفرانس گفت: «بازسازی اوکراین یک مورد تجاری است و باید باشد.»
او با اشاره به اینکه اوکراین پیشتر برق مازاد خود را به اتحادیه اروپا صادر کرده، تاکید کرد: «این امر به وضوح نشان میدهد بازسازی اوکراین به طور کلی به نفع همه است.»
آلمان اکنون به دومین تامین کننده تسلیحات اوکراین پس از ایالات متحده تبدیل شده است.
شولتس مجددا از سایر متحدان آلمان درخواست کرد تا به تقویت دفاع هوایی اوکراین کمک کنند.
از زمانی که روسیه حمله خود را به اطراف خارکیف آغاز کرد، زلنسکی تاکید کرد که اوکراین به هفت سامانه دفاع هوایی دیگر ساخت آمریکا نیاز دارد.
کنفرانس برلین بر حمایت از اصلاحاتی که اوکراین در تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا آغاز کرده نیز متمرکز است.
در آذرماه سال گذشته، رهبران اتحادیه اروپا با آغاز گفتوگوها برای پیوستن اوکراین و مولداوی به این اتحادیه موافقت کردند. پیشتر مجارستان تهدید کرده بود این تصمیم را وتو میکند، اما پس از آنکه کمیسیون اروپا ۱۰ و نیم میلیارد دلار داراییهای این کشور را رفع توقیف کرد، مجارستان از مخالفت خود چشمپوشی کرد.
انتظار میرود زلنسکی در سومین سفر خود به برلین از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه به اوکراین، در پارلمان آلمان نیز سخنرانی کند.