واحدهای گشتی ارتش اسرائیل در غزه

ارتش اسرائيل در فهرست سیاه سازمان ملل قرار گرفت

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۱۸

سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۸ خرداد ارتش کشور اسرائیل را در «فهرست شرم» این سازمان قرار داد. فهرست شرم سازمان ملل شامل کشورها و سازمان‌هایی است که در جنگ به کودکان آسیب می‌رسانند. اسرائیل نخستین کشور دموکراتیک جهان است که به این فهرست وارد شده است.

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائيل گزارش کرد آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد به هیات اسرائيل در این سازمان اطلاع داده نیروهای دفاعی این کشور در فهرست شرم سازمان ملل متحد وارد شده و نام اسرائیل در کنار کشورهایی مانند افغانستان، سوریه، یمن و سومالی قرار گرفته است.

دادگاه بین‌المللی لاهه نیز در ۲۴ می احکام بازداشت تعدادی از سران رژیم صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یواف گالانت وزیر جنگ را صادر کرده است. پیش از این برخی از محافل بین‌المللی از جمله سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز انتقاد گسترده‌ای را از رژیم صهیونیستی مطرح کرده و خواستار الحاق این رژیم به لیست ننگ سازمان ملل متحد شده بودند.

پیش از این برخی نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز انتقاد گسترده‌ای از دولت اسرائیل مطرح کرده و خواستار الحاق آن به «لیست ننگ سازمان ملل متحد» شده بودند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل با انتقاد تند از این اقدام گفت: «سازمان ملل با این اقدام خود را در فهرست سیاه قرار داده است.»

نتانیاهو با دفاع از عملکرد نیروهای امنیتی اسرائیل (IDF)، آن را اخلاقی‌ترین ارتش دنیا نامید و گفت که «تصمیم مضحک و وارونه سازمان ملل» خللی در وضعیت ارتش اسرائيل ایجاد نمی‌کند.

حمله ارتش اسرائيل به غزه تاکنون به مرگ بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کودک فلسطینی انجامیده است.

گیلاد اردان، سفیر اسرائيل در سازمان ملل، به محض دریافت اعلان رسمی این تصمیم با انتشار پست - ویدیویی در ایکس، نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.

اردان با تکرار عباراتی شبیه به نتانیاهو و حمله مستقیم به دبیرکل سازمان ملل، نه تنها این تصمیم را شرم‌آور خواند که به گوترش گفت باید «خجل» باشد.

او گوترش را «مروج و مشوق تروریسم» خواند و او را متهم کرد که این تصمیمش «ملهم از انزجار از اسرائيل» بوده‌ است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل نیز با تقبیح صریح این تصمیم سازمان ملل به «اقدامات تروریستی حماس در انجام حمله هفتم اکتبر و تجاوزهای جنسی انجام شده از سوی ستیزه‌جویان این گروه» اشاره و این سازمان را متهم کرد که «در برابر جنایات حماس سهل‌انگاری می‌کند» و آن را ناشی از عداوت با اسرائیل خواند.

بیانیه وزیر خارجه اسرائیل تصمیم سازمان ملل را متاثر از داده‌های نادرست ارائه‌شده از سوی نهادهای فلسطینی مثل وزارت بهداشت حماس عنوان کرد و با اشاره به استفاده حماس از مدارس و بیمارستان‌ها به‌عنوان سنگر و به‌کارگیری کودکان به عنوان سپر انسانی، تهدید کرد این تصمیم سازمان ملل بر روابط اسرائيل با سازمان ملل متحد تاثیر به‌سزایی خواهد گذاشت و تبعاتی در پی خواهد داشت.

پیش‌تر نیز دیوان بین‌المللی دادگستری حکم به توقف حمله اسرائیل به رفح داده بود و درخواست کرده بود به بازرسان بین‌المللی اجازه بازرسی از غزه داده شود.

دیوان بین‌المللی دادگستری در جلسه عصر روز جمعه چهارم خرداد برای تصمیم‌گیری در مورد درخواست آفریقای جنوبی برگزار شد و در نتیجه از اسرائیل خواست تا حمله به رفح را متوقف کند.
در آخرین روز اردی‌بهشت کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی از قضات این دیوان خواسته بود برای رهبران حماس و اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، قرار بازداشت صادر کنند.

در این فهرست بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت به «کشتار، ایجاد گرسنگی به عنوان یک ابزار جنگی، ممانعت از دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان در درگیری‌ها» متهم شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر

شنیداری

پادکست‌ها