اختصاصی

مدیر سابق صداوسیما پس از بازداشت در روند دیپورت از فرانسه قرار گرفت

نیلوفر پورابراهیم
نیلوفر پورابراهیم

ایران‌اینترنشنال

منابع مطلع در فرانسه در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفتند بشیر بی‌آزار، مدیر پیشین اداره موسیقی صداوسیمای جمهوری اسلامی در این کشور بازداشت شده و حکم ترک خاک (دیپورت) برای او صادر شده است.

افراد مطلع از این پرونده جمعه ۱۸ خردادماه به ایران اینترنشنال گفتند که بشیر بی‌آزار، در حال حاضر در بازداشت اداری‌ به سر می‌برد و مراحل رسمی برای بازگرداندن او به ایران با توجه به صدور حکم دیپورت در جریان است.

بازداشت اداری طبق قوانین فرانسه برای پرونده‌هایی استفاده می شود که فرد با قید فوریت در روند دیپورت قرار می‌گیرد.

در روزهای اخیر مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله سرپرست وزارت خارجه و معاون قوه قضاییه در اظهار نظرهایی پس از انتشار خبر بازداشت بشیر بی‌آزار، اعلام کردند در حال پیگیری برای آزادی فوری او در فرانسه هستند. از جمله، علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه ایران در گفت‌وگویی با سفیر تهران در پاریس خواستار پیگیری این دیپلمات جمهوری اسلامی برای آزادی بشیر بی‌آزار زمینه شده بود.

اطلاعاتی که ایران اینترنشنال به دست آورده حاکی از آن است که این مدیر پیشین صداوسیمای جمهوری اسلامی با ویزای بلندمدت خانوادگی و با ارجاع به اقامت همسرش در فرانسه، از سال ۲۰۲۲ میلادی در این کشور سکونت داشت.

این مدیر پیشین صداوسیما به همراه همسر و یک فرزندش در فرانسه به سر می‌برد.

منابع مطلع از پرونده به ایران اینترنشنال گفته‌اند که بشیر بی‌آزار اکنون در بازداشت اداری با اتهامات و تخلفات متعدد امنیتی روبه‌روست.

بی‌آزار پیش از بازداشتش در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار ویدیویی از سخنرانی‌اش در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، نوشت که علیه اسرائیل و تحریم‌های جمهوری اسلامی صحبت کرده بود.

او پیش‌تر در لندن نیز زندگی می‌کرده و با رسانه‌های دولتی از جمله خبرگزاری تسنیم با عنوان دبیر وقت انجمن اسلامی دانشجویان مقیم لندن مصاحبه‌ کرده بود که از تشکل‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

بی‌آزار در مصاحبه با تسنیم گفته بود: «پس از گرفتن مدرک کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه حیدرآباد هند به لندن رفتم. آنجا در دانشگاه کینگستون، رشته فیلم‌سازی شروع به تحصیل کردم و بعد از انتخابات سال ۸۸ وارد انجمن اسلامی شدم.»

روز سه‌شنبه کاظم غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین‌الملل قوه قضاییه جمهوری اسلامی در واکنش به خبر بازداشت این مدیر سابق صداوسیما در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بازداشت یک تبعه ایرانی، توسط پلیس فرانسه به علت دفاع از مردم مظلوم فلسطین، رسوایی دیگری برای فرانسه در حوزه حقوق بشر است.»

غریب‌آبادی با بیان این‌که با همسر بی‌آزار و مسئولان وزارت خارجه در این خصوص صحبت کرده، خواستار آزادی هر چه سریع‌تر او شده است.

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی روز ۱۵ خردادماه در گزارشی از بی‌آزار به عنوان فعال رسانه‌ای یاد کرده و نوشته او روز گذشته به پلیس فرانسه احضار و بدون ذکر دلیل و توضیح بازداشت شده است.

این گزارش با بیان اینکه تا کنون دلیل بازداشت بی‌آزار مشخص نشده، نوشت: «به نظر می‌رسد به دلیل فعالیت‌های ضد صهیونیستی او در شبکه‌های مجازی این بازداشت رخ داده است.»

ایران اینترنشنال از سفارت جمهوری اسلامی در پاریس درباره بازداشت بشیر بی‌آزار سوال پرسیده که تاکنون پاسخی به آن داده نشده است.

این موضوع در حالی مطرح شده که حامیان حقوق مردم فلسطین، از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس تاکنون، بارها در شهرهای مختلف فرانسه تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به حکومت توضیحی درباره سفر این مدیر سابق صدا و سیما به فرانسه ارایه نکرده‌اند. در حال حاضر شماری از شهروندان فرانسوی از جمله سسیل کوهلر، ژاک پاریس و لوئی آرنو، در ایران زندانی هستند. به غیر از این سه تن، یک فرانسوی دیگر با نام کوچک الیویه نیز در ایران زندانی است که هنوز اسم کامل و هویتش روشن نشده است.