پوتین: ما هم می‌توانیم برای حمله به اهداف غرب به دیگر کشورها سلاح بفرستیم

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه تهدید کرد این کشور می‌تواند تسلیحات دوربرد خود را به «برخی مناطق جهان» ارسال کند تا برای حمله به مواضع غرب استفاده شوند.

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شوند که برخی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از جمله آمریکا، به اوکراین اجازه دادند از سلاح‌های ارسال شده از سوی این کشورها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز پنج‌شنبه ۱۷ خرداد، پوتین هشدار داد این اقدام غرب می‌تواند امنیت بین‌المللی را تضعیف کند و به «مشکلاتی بسیار جدی» بینجامد.

او افزود: «این نشان‌دهنده دخالت مستقیم آن‌ها [غرب] در جنگ علیه فدراسیون روسیه است و ما این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که به شیوه‌ای مشابه عمل کنیم.»

پوتین مشخص نکرد مقصد یا مقاصد احتمالی سلاح‌های روسی که ممکن است علیه منافع غرب به کار گرفته شوند، چه کشورهایی می‌توانند باشند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز ۱۰ خرداد اعلام کرد «زمان آن فرا رسیده است» کشورهای عضو این پیمان به اوکراین اجازه دهند با سلاح‌های غربی خاک روسیه را هدف قرار دهد.

رسانه‌ها روز ۱۱ خرداد گزارش دادند جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، به کی‌یف اجازه داده است با هدف مشخص دفاع از منطقه جنگ‌زده خارکیف در شمال شرقی اوکراین، از تسلیحات آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.

خارکیف در هفته‌های اخیر هدف حملات گسترده بوده و پیشروی ارتش روسیه در این منطقه نگرانی شدید کی‌یف و جامعه جهانی را در پی داشته است.

تلاش یک آتش‌نشان اوکراینی برای فرو نشاندن حریق در یک مرکز خرید پس از حمله روسیه، خرسون، ۱۷ خرداد
تلاش یک آتش‌نشان اوکراینی برای فرو نشاندن حریق در یک مرکز خرید پس از حمله روسیه، خرسون، ۱۷ خرداد

رییس‌جمهوری روسیه در ادامه اظهارات خود گفت کمک نظامی غرب به اوکراین تنها به ارسال تسلیحات محدود نمی‌شود و نیروهای نظامی کشورهای غربی در هدایت موشک‌های مورد استفاده اوکراین و انتخاب اهداف آن‌ها نیز نقش دارند.

ایالات متحده این اتهام را رد کرد است و می‌گوید در هدایت موشک‌های شلیک شده از اوکراین به روسیه دخالتی ندارد.

آندری یِرماک، رییس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین روز ۱۵ خرداد اعلام کرد اجازه به کی‌یف برای استفاده از تسلیحات غربی به منظور حمله به خاک روسیه می‌تواند مسیر جنگ را تغییر دهد.

به گفته مقام‌های اوکراینی، محدود کردن دامنه استفاده از سلاح‌های غربی موجب شده بود ارتش روسیه در آرامش و امنیت، نیروهای خود را برای حمله زمینی به خاک اوکراین آماده و به سوی این کشور موشک‌ شلیک کند.

ارتش اوکراین روز ۱۳ خرداد با چند موشک آمریکایی «هیمارس»، سامانه دفاع هوایی روسیه را در منطقه بلگورود هدف قرار داد. بلگورود در ۴۰ کیلومتری مرز اوکراین واقع است.

سربازان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، دونتسک اوکراین، ۱۵ خرداد
سربازان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، دونتسک اوکراین، ۱۵ خرداد

پوتین همچنین در سخنان خود تاکید کرد در صورت بروز تهدیدی علیه حاکمیت روسیه، این کشور آماده استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است.

او افزود بر اساس دکترین هسته‌ای مسکو، «اگر اقدامات کسی حاکمیت و تمامیت ارضی ما را به خطر اندازد، ما استفاده از تمام ابزارهایی را که در اختیار داریم، ممکن می‌دانیم.»

روزنامه فایننشال تایمز روز ۱۴ خرداد نوشت تهدیدات هسته‌ای روسیه قدرت بازدارندگی خود را از دست داده‌اند و غرب، بی‌توجه به تهدیدات مسکو، به طرز قابل توجهی پیشتیبانی خود را از کی‌یف افزایش داده است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.