اسرائیل: یک سوم گروگان‌های باقی‌مانده در غزه کشته شده‌اند

اسرائیل معتقد است تاکنون بیش از یک سوم گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس در نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

پیکر برخی گروگان‌ها نیز در جریان عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه کشف و به این کشور منتقل شد.

تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، پنجم خرداد
تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، پنجم خرداد

به گزارش خبرگزاری رویترز در روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد، اسرائیل تعداد گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس را ۱۲۰ نفر برآورد کرده است.

مقام‌های اسرائیلی با استناد به اطلاعات رسیده از منابع مختلف، مرگ ۴۳ تن از این تعداد را به صورت رسمی اعلام کرده‌اند.

بدین ترتیب شمار گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس کمتر از ۸۰ نفر تخمین زده می‌شود.

رویترز می‌افزاید برخی مقام‌های اسرائیلی درمکالمات غیرعلنی خود برآورد کرده‌اند که آمار گروگان‌های کشته شده می‌تواند بیش از این نیز باشد.

روزنامه بریتانیایی دیلی‌میل روز دوم اردیبهشت نوشت پیش‌بینی می‌شود تنها ۴۰ تن از گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس زنده باشند.

حماس بارها اعلام کرده است تعدادی از گروگان‌های در بند این گروه، در حملات اسرائیل به نوار غزه جان باخته‌اند.

اسرائیل در واکنش به تهاجم مرگبار حماس در روز هفتم اکتبر، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت حماس، حملات اسرائیل به غزه تاکنون جان دست‌کم ۳۶ هزار و ۵۵۰ فلسطینی را گرفته است.

بیش از ۸۲ هزار فلسطینی نیز در این بازه زمانی مجروح شده‌اند.

آوارگان فلسطینی در رفح، جنوب نوار غزه، ۹ خرداد
آوارگان فلسطینی در رفح، جنوب نوار غزه، ۹ خرداد

هم‌زمان، تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به مناقشه غزه همچنان ادامه دارد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده روز ۱۱ خرداد از طرح سه مرحله‌ای اسرائیل برای توقف درگیری‌ها در این باریکه خبر داد و گفت این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌های در بند حماس و پایان جنگ فراهم آورد.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر روز ۱۵ خرداد تایید کرد دوحه، به عنوان یکی از میانجی‌گران مذاکرات آتش‌بس، طرح پیشنهادی اسرائیل را دریافت کرده است.

انصاری گفت هرچند اختلافات میان حماس و اسرائیل بر سر این طرح کاهش پیدا کرده، اما هنوز دو طرف مخاصمه موافقت نهایی خود برای اجرای این طرح را اعلام نکرده‌اند.

او با اشاره به اختلافات در کابینه ائتلافی اسرائیل در مورد توافق آتش‌بس افزود: «ما در انتظار اعلام موضعی شفاف از سوی اسرائیل هستیم که کل دولت این کشور را نمایندگی کند.»

وزیران راست‌گرای دولت ائتلافی اسرائیل، از جمله ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ، با انتقاد از طرح پیشنهادی برای توقف درگیری‌ها در باریکه غزه تهدید کرده‌اند در صورت نهایی شدن این توافق، از دولت ائتلافی خارج خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز ۱۴ خرداد در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر عقب‌نشینی او از مواضع اولیه‌اش گفت او از نابودی حماس به عنوان یکی از اهداف جنگ غزه عقب‌نشینی نکرده و از بین بردن این گروه «بخشی» از توافق‌نامه پیشنهادی آتش‌بس است.