اوکراین: استفاده از تسلیحات غربی برای حمله به روسیه مسیر جنگ را تغییر می‌دهد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۵

آندری یِرماک، رییس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد اعلام کرد اجازه به کی‌یف برای استفاده از تسلیحات غربی به منظور حمله به خاک روسیه می‌تواند مسیر جنگ را تغییر دهد.

او باز گذاشتن دست اوکراین را برای حمله به روسیه با سلاح‌های غربی «تصمیمی بسیار مهم» خواند و گفت بدین ترتیب، سامانه‌های هوایی مستقر در روسیه تا فاصله‌ای قابل‌توجه از مرز اوکراین، در تیررس حملات ارتش این کشور خواهند بود.

به گفته مقام‌های اوکراینی، محدود کردن دامنه استفاده از سلاح‌های غربی به این منجر شده بود که ارتش روسیه در آرامش و امنیت، نیروهای خود را برای حمله زمینی به خاک اوکراین آماده و به سوی این کشور موشک‌ شلیک کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۱۱ خرداد گزارش داد جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، به کی‌یف اجازه داده است با هدف مشخص دفاع از منطقه جنگ‌زده خارکیف در شمال شرقی اوکراین، از تسلیحات آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.

سربازان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، دونتسک اوکراین، ۱۵ خرداد

ارتش اوکراین روز ۱۳ خرداد با چند موشک آمریکایی «هیمارس»، سامانه دفاع هوایی روسیه را در منطقه بلگورود هدف قرار داد. بلگورود در ۴۰ کیلومتری مرز اوکراین واقع است.

یِرماک در ادامه اظهارات خود گفت تحولات اخیر بر قدرت روسیه برای استفاده از نیروهایش در مناطق مرزی با اوکراین تاثیر منفی خواهد گذاشت و در سوی مقابل، اوکراین می‌تواند خود را برای برنامه‌ریزی برای انجام ضدحملات آماده کند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۰ خرداد اعلام کرد «زمان آن فرا رسیده است» که کشورهای عضو این پیمان به اوکراین اجازه دهند از سلاح‌های ارسالی از سوی غرب، برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

این در حالی است که آلمان و ایتالیا با اعطای مجوز به اوکراین برای به‌کارگیری تسلیحات غربی در حمله به روسیه مخالفت کرده‌اند.

کشته شدن ۵۵۰ کودک در حملات روسیه به اوکراین

اولِنا زلنسکا، همسر رییس‌جمهوری اوکراین و بانوی اول این کشور روز ۱۵ خرداد گفت از زمان آغاز جنگ اوکراین، دستکم ۵۵۰ کودک در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

او خواستار تداوم کمک‌های جامعه جهانی به کی‌یف برای مقابله با روسیه شد و افزود: «ارزش جان کودکان را نمی‌توان با هزینه‌ سامانه‌های دفاع هوایی سنجید.»

اولِنا زلنسکا، همسر رییس‌جمهور اوکراین و بانوی اول این کشور

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز ۲۴ اردیبهشت اعلام کرد از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، دست‌کم هزار و ۹۹۳ کودک در این کشور کشته یا زخمی شده‌اند.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان این دو کشور ادامه داشته است.

انتقاد روسیه از برگزاری نشست صلح اوکراین در سوئیس

مسکو تلاش‌های کی‌یف را برای برگزاری نشست صلح اوکراین در سوئیس به باد انتقاد گرفت.

میخاییل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت اوکراین و متحدان غربی آن به کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق «التماس کردند» تا در این نشست شرکت کنند اما با پاسخ منفی آن‌ها روبه‌رو شدند.

کرملین هم در بیانیه‌ای اعلام کرد جامعه‌ بین‌المللی برای نشستی که اهداف آن مشخص نیست و روسیه در آن شرکت ندارد، «وقت خود را هدر نمی‌دهد.»

در پی تشدید مناقشه اوکراین، بیش از ۸۰ کشور جهان برای شرکت در نشست صلحی که قرار است روزهای ۲۶ و ۲۷ خرداد در سوئیس برگزار شود، اعلام آمادگی کرده‌اند.

زلنسکی روز ششم خرداد، در پیامی ویدیویی از جو بایدن و شی جین پینگ، همتایان خود در آمریکا و چین دعوت کرد تا در این نشست حضور یابند. پکن این دعوت را رد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها