علیرضا زاکانی، شهردار تهران، برای انتخابات ۱۴۰۳ نامزد شد
شهردار تهران روز شنبه ۱۲ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور، برای نامزدی در «انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳» ثبتنام کرد.
علیرضا زاکانی در سال ۱۴۰۰ نیز نامزد انتخابات بود که در نهایت به نفع ابراهیم رئیسی کنار رفت.
او که به دلیل نوع رفتار و کردارش به «تانک اصولگرایان» معروف است، پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی گفت که او خود را «خادم و نوکر مردم» میدانست و خستگی را خسته میکرد: «او بهواسطه عشق به مردم و برای خدمت به مردم، دائم در بطن جامعه بود و خستگی را خسته میکرد.»
زاکانی معتقد است «صلابت فعلی ایران» در هیچ کجای جهان «وجود ندارد».
مدیریت او در شهرداری تهران پرحاشیه بوده و پروژه مسجدسازی در پارک شهرداری، صدای اعتراض بسیاری از شهروندان را درآورده است.
او هنگام ثبتنام به عنوان کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری زودهنگام ۱۴۰۳ به این سوال پاسخ نداد که آیا تا انتها در رقابتها میماند یا «نامزد پوششی» است؟
سومین روز ثبتنام کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری از ساعت هشت صبح روز شنبه آغاز شد. ثبتنام نامزدها تا دو روز دیگر ادامه دارد.
وحید حقانیان، شخصی که از گذشته او را به عنوان یکی از افراد موثر دفتر علی خامنهای میشناختند، روز شنبه برای انتخابات ثبتنام کرد.
در زمان برگزاری کنفرانس مطبوعاتی او، برق سالن چند بار قطع شد؛ کنفرانسی که در آن چند بار تاکید شد که او «با تصمیم شخصی» داوطلب شده است.
حقانیان ابراز امیدواری کرد که قطع مکرر برق سالن عامدانه نبوده باشد.
دیروز، جمعه ۱۱ خرداد، علی لاریجانی و عبدالناصر همتی، با حضور در ستاد انتخابات کشور، برای کاندیداتوری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردند.
تا بعدازظهر جمعه علاوه بر لاریجانی و همتی، محمد خوشچهره و محمود احمدی بیغش، دو نماینده سابق مجلس نیز برای کاندیداتوری انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردند.
روز پنجشنبه و در نخستین روز از روند ثبتنام نامزدها، سعید جلیلی، مصطفی کواکبیان، عباس مقتدایی، محمدرضا صباغیان و قدرتعلی حشمتیان برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری اعلام آمادگی کردند.
انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری به دلیل مرگ ابراهیم رئیسی، قرار است هشتم تیر امسال برگزار شود.
رئیسی و شماری از همراهانش از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، روز ۳۰ اردیبهشت در سانحه سقوط بالگرد در جنگلهای استان آذربایجان شرقی کشته شدند.
طی دو هفته اخیر و پس از مرگ رییس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، شماری از رسانهها در ایران به گمانهزنی درباره نامزدهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری پرداختند.