اسرائیل از کشته شدن ۳۰۰ مرد مسلح فلسطینی در رفح خبر داد
دیوید مِنسِر، سخنگوی دولت اسرائیل روز پنجشنبه ۱۰ خرداد اعلام کرد از زمان آغاز عملیات ارتش این کشور در رفح، حدود ۳۰۰ نفر از مردان مسلح فلسطینی کشته شدهاند.
در سوی دیگر، ساکنان رفح از گلولهباران شدید این منطقه خبر دادند. خبرگزاری فرانسه به نقل از شاهدان عینی گزارش داد درگیریها در مرکز و غرب رفح شدت گرفته است.
بر اساس این گزارش، سربازان اسرائیلی چندین ساختمان را در مناطق شرقی رفح تخریب کردند.
در روزهای اخیر، عملیات اسرائیل در رفح و افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی با واکنشهای منفی بسیاری از سوی جامعه جهانی مواجه شده است.
ارتش اسرائیل یکشنبه ششم خرداد با حمله به اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح، جان دهها غیرنظامی را گرفت.
به گفته وزارت بهداشت حماس، بمباران و آتشسوزی گسترده در این اردوگاه دستکم ۴۵ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی بر جای گذاشت. اکثر قربانیان زنان و کودکان بودند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد حمله روز یکشنبه اسرائیل به رفح، یک عملیات زمینی بزرگ محسوب نمیشود و خطوط قرمز واشینگتن را نقض نمیکند.
هشدار سازمان ملل درباره وخامت اوضاع انسانی در رفح
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داد در پی شدت گرفتن خشونتها در رفح در جنوب غزه، تاسیسات بشردوستانه امدادی در این منطقه «یکی پس از دیگری مجبور به توقف فعالیتهای خود میشوند».
بر اساس این گزارش، از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در رفح در روز ۱۸ اردیبهشت تاکنون، ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه ۶۷ درصد کاهش یافته است.
همزمان، برنامه جهانی غذا ذخیره مواد غذایی در رفح را بسیار پایین اعلام کرد و گفت با توجه به محدودیتهای شدید عبور و مرور در این منطقه، این سازمان نمیتواند کار خاصی برای بهبود شرایط انجام دهد.
حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی برای در امان ماندن از درگیریها در نقاط مختلف غزه، به رفح پناه آورده بودند که بسیاری از آنها به دنبال شدت گرفتن خشونتها مجبور به ترک این منطقه شدند.
گفتوگوی وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا درباره تصرف محور فیلادلفیا در رفح
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل شامگاه چهارشنبه ۹ خرداد در تماس با لوید آستین، همتای آمریکایی خود، او را در جریان عملیات اخیر ارتش اسرائیل و تصرف محور فیلادلفیا در مرز غزه و مصر قرار داد.
به گفته پنتاگون، آستین در این گفتوگو، افزایش ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را ضروری دانست و خواستار بازگشایی گذرگاه رفح شد.
محور فیلادلفیا که با نام محور صلاحالدین نیز شناخته میشود، مسیری ۱۴ کیلومتری است که باریکه غزه را به مصر متصل میکند.
تصمیم اسلوونی برای به رسمیت شناختن فلسطین
اسلوونی، اعلام کرد فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت خواهد شناخت.
رابرت گولوب، نخستوزیر اسلوونی این تصمیم را در نشستی خبری در لیوبلیانا، پایتخت این کشور اعلام کرد.
اسلوونی یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست.
پیشتر اسپانیا، نروژ و ایرلند نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل روز هشتم خرداد با انتقاد از تصمیم این سه کشور اروپایی، آن را معادل «رها کردن» گروگانهای در بند حماس دانسته بود.
موافقت نیمی از یهودیان اسرائیل با تسلط این کشور بر غزه پس از جنگ
وبسایت خبری تایمز اسرائیل با استناد به یافتههای یک نظرسنجی نوشت نیمی از یهودیان این کشور با اشغال نوار غزه پس از پایان مناقشه کنونی موافق هستند.
بر اساس این گزارش، ۵۰ درصد از مشارکتکنندگان یهودی در این نظرسنجی گفتند اسرائیل باید کنترل غزه را در پایان جنگ به دست بگیرد.
تنها ۱۵ درصد از مشارکتکنندگان یهودی، تشکیلات خودگردان فلسطین را گزینه مناسبی برای اداره غزه دانستند که از این تعداد، ۱۰ درصد خواهان حذف محمود عباس از این تشکیلات بودند.
این در حالی است که بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۳۷ درصد از اسرائیلیهای عربتبار گفتند این مردم غزه هستند که باید در مورد شیوه حکمرانی در این منطقه پس از پایان جنگ تصمیمگیری کنند.
این نظرسنجی از سوی موسسه تحقیقات پیو انجام شد. پیو یک اندیشکده آمریکایی است که دفتر آن در واشینگتن دیسی قرار دارد.