سی‌ان‌ان: اسرائیل در حمله به رفح از بمب‌های آمریکایی استفاده کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۹

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی نوشت اسرائیل در حمله روز یکشنبه خود به اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح از مهمات ساخت آمریکا استفاده کرده است. همزمان الجزایر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل داده و خواستار توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در رفح شده است.

این گزارش بر پایه بررسی ویدیویی از محل حادثه و نظرات چهار کارشناس تسلیحات انفجاری آماده شده است.

ارتش اسرائیل شامگاه یک‌شنبه ششم خرداد با حمله به یکی از مناطق استقرار آوارگان فلسطینی در رفح، موسوم به «اردوگاه صلح کویت ۱»، جان ده‌ها غیر نظامی را گرفت.

به گفته وزارت بهداشت حماس، بمباران و آتش‌سوزی گسترده در این اردوگاه دست‌کم ۴۵ کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی بر جای گذاشت. اکثر قربانیان زنان و کودکان بودند.

سی‌ان‌ان گزارش داد در ویدیویی که از این حادثه منتشر شده، بخشی از بمب کوچک‌قطر جی‌بی‌یو-۳۹ ساخت آمریکا دیده می‌شود.

کریس کاب-اسمیت، متخصص تسلیحات و افسر سابق توپخانه ارتش بریتانیا، در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت جی‌بی‌یو-۳۹ که در شرکت بوئینگ تولید می‌شود، بمبی با دقت بالاست که می‌تواند برای انجام حملات راهبردی علیه اهداف مهم مورد استفاده قرار گیرد.

او افزود هرچند این بمب به دلیل دقت بالای آن، خسارات جانبی محدودی را به دنبال دارد اما استفاده از آن، مانند هر بمب دیگری، در مناطق متراکم و پرجمعیت همواره خطرناک خواهد بود.

به گفته سی‌ان‌ان، شماره سریال بقایای مهمات یافت‌شده در اردوگاه رفح، با یک سازنده قطعات جی‌بی‌یو-۳۹ در کالیفرنیا مطابقت دارد.

این در حالی است که سابرینا سینگ، معاون دبیر مطبوعاتی پنتاگون روز هشتم خرداد گفته بود از نوع تسلیحات استفاده شده از سوی اسرائیل در حمله به آوارگان فلسطینی در رفح اطلاعی ندارد.

تانک‌های اسرائیلی روز هشتم خرداد برای اولین بار از زمان آغاز مناقشه غزه، به پیش‌روی در رفح پرداختند. سی‌ان‌ان نوشت این اقدام می‌تواند نشان‌دهنده شروع مرحله جدیدی از عملیات نظامی اسرائیل در منطقه باشد.

حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی برای در امان ماندن از درگیری‌ها در نقاط مختلف غزه، به رفح پناه آورده بودند که بسیاری از آن‌ها به دنبال شدت گرفتن خشونت‌ها، مجبور به ترک این منطقه شدند.

آوارگان فلسطینی در حال فرار از رفح به دنبال شدت گرفتن درگیری‌ها، جنوب نوار غزه، هشتم خرداد

حملات اسرائیل به رفح با واکنش‌های منفی بسیاری از سوی جامعه جهانی مواجه شده است.

الجزایر روز ۹ خرداد با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، خواستار توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد.

این قعطنامه همچنین بر آزادی بی‌قید و شرط گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، پایبندی به قوانین بشردوستانه بین‌المللی، حفاظت از غیرنظامیان و بهبود اوضاع انسانی در منطقه تاکید می‌کند.

رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد خبر داد قطعنامه پیشنهادی الجزایر به واشینگتن ارسال شده است تا مقام‌های آمریکایی در خصوص آن تصمیم‌گیری کنند.

با این حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد حمله روز یک‌شنبه اسرائیل به رفح، یک عملیات زمینی بزرگ محسوب نمی‌شود و خطوط قرمز واشینگتن را نقض نمی‌کند.

کربی افزود این رویداد در سیاست کمک نظامی دولت بایدن به اسرائیل تغییری ایجاد نخواهد کرد.

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش خود آورده است اظهارات دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در مورد حمله به اردوگاه آوارگان در رفح، به نوعی استفاده از بمب‌های جی‌بی‌یو-۳۹ را در این عملیات تایید می‌کند.

هاگاری روز هشتم خرداد گفت اسرائیل در حمله به اردوگاه رفح، از دو بمب با کلاهک‌های کوچک استفاده کرد که حامل ۱۷ کیلوگرم مواد منفجره بودند.

او افزود این بمب‌ها «کوچک‌ترین مهماتی بودند که جت‌های ما می‌تواستند از آن‌ها استفاده کنند».

به گفته سی‌ان‌ان، کلاهک جی‌بی‌یو-۳۹ هم به طور معمول دارای یک محموله انفجاری به وزن ۱۷ کیلوگرم است.

ارتش اسرائیل روز هشتم خرداد اعلام کرد این عملیات برای هدف قرار دادن دو تن از فرماندهان ارشد حماس که در اردوگاه رفح موضع گرفته بودند، انجام شد.

ارتش اسرائیل اضافه کرد ظن آن می‌رود که انفجار ثانویه مهمات یا سایر مواد قابل اشتعال در پی حمله هوایی اسرائیل، به گسترش آتش در اردوگاه آوارگان فلسطینی و مرگ غیرنظامیان منجر شده باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها