کاخ سفید: کشتههای اخیر رفح سیاست کمک نظامی به اسرائیل را تغییر نمیدهد
بنا بر اعلام کاخ سفید، دولت بایدن پیگیر تحقیقات درباره حمله هوایی «مرگبار و تراژیک» اسرائیل به رفح است، اما کشتههای اخیر در رفح، یک عملیات زمینی بزرگ محسوب نمیشود و خطوط قرمز واشینگتن را نقض نمیکند و در نتیجه در سیاست کمک نظامی ایالاتمتحده به اسرائیل تغییری ایجاد نخواهد کرد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، این اظهارات را در پاسخ به این پرسش خبرنگاران اظهار کرد که پرسیدند آیا حمله هوایی شامگاه یکشنبه ششم خرداد اسرائیل به اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح در جنوب نوار غزه، را میتوان آن نوع از کشتار و ویرانی محسوب کرد که مقامهای آمریکایی هشدار داده بودند میتواند منجر به تعلیق کمکهای بیشتر آمریکا به اسرائیل شود؟
پیشتر در جریان یک مراسم رسمی در واشینگتن، کاملا هریس، معاون ریيسجمهوری آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره حمله اسرائیل به اردوگاه آورگان در رفح که منجر به کشته شدن دستکم ۴۵ فلسطینی شد، گفت:«واژه تراژیک نمیتواند حتی شروع توصیف آنچه باشد که روز یکشنبه رُخ داد.»
کشتههای اخیر فلسطینی در رفح، وعده جو بایدن را برای تغییر سیاست در قبال اسرائیل به چالش کشیده است. او پیشتر گفته بود که در صورتی که اسرائیل دست به یک تهاجم بزرگ به رفح بزند، اجازه ارسال سلاح به این کشور را نخواهد داد.
جان کربی با اشاره به اینکه اسرائیل تاکید کرده قصد نداشته در حمله روز یکشنبه به غیرنظامیان آسیب برساند، گفت بیانیه حماس درباره کشته شدن دو جنگجوی این گروه در حمله روز یکشنبه نشان میدهد اسرائیل تلاش کرده حماس را به طور «هدفمند و دقیق» مورد حمله قرار دهد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با اشاره به اینکه این عملیات به زیان اسرائیل است، گفت:«ایالات متحده نگران است نحوه اجرای چنین عملیاتی به منزوی شدن بیشتر اسرائیل در عرصه جهانی منجر شود.»
در تازهترین تحول مرتبط با جنگ در غزه، در واکنش به اعلام کشتهشدن ۲۱ نفر از جمله ۱۲ زن در نتیجه شلیک چهار گلوله از سوی تانکهای اسرائیلی به مجموعهای از چادرهای آوارگان در منطقه المواصی، ارتش اسرائیل اعلام کرد آنها به غیرنظامیان حمله نکردهاند.
منطقه المواصی، یک نوار ساحلی در حاشیه رفح است که اسرائیل آن را به عنوان منطقه انسانی امن تعریف کرده و آوارگان فلسطینی را تشویق کرده برای حفظ جان خود به آنجا پناه ببرند.
روز سهشنبه، هشتم خرداد، همزمان با برگزاری جلسه شورای امنیت پشت درهای بسته، ارتش اسرائیل گفت در حال بررسی این احتمال این است که انفجار مهمات انبارشده نزدیک محل مورد هدف در بمباران هوایی روز یکشنبه منجر به آتشسوزی در اردوگاه آوارگان فلسطینی شده است.
در واکنش به این تحولات، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، بار دیگر از اسرائیل خواست که اجازه دهد کمکهای انسانی به شکلی فوری، ایمن و بدون مانعتراشی به آوارگان فلسطینی برسد.
عربستان سعودی هم که پیش از آغاز جنگ در غزه در حال گفتگو برای عادیسازی روابط با اسرائیل بود، روز سهشنبه با اشاره به هدف قراردادن چادرهای فلسطینی، اسرائیل را به «کشتار فلسطینیها و نسلکشی» متهم کرد و گفت که اسرائیل را مسئول اقداماتش میداند.
از سوی دیگر و در حالیکه گروه جهاد اسلامی فلسطین ویدئویی از یک گروگان ۲۸ ساله اسرائیلی که ۷ اکتبر از این کشور ربوده شد منتشر کرد، العالم، شبکه تلویزیونی دولتی مصر، روز سهشنبه گزارش داد اسرائیل آخرین پیشنهاد آتشبس و آزادی گروگانهای خود را به قطر تحویل داده و قطر قرار است آن را به حماس ارائه دهد؛ هرچند حماس اعلام کرده تا زمان توقف حمله اسرائیل به رفح، مذاکره بیمعنی است.
در همین حال و همزمان با تشدید وضعیت انسانی در رفح، یکی از سخنگویان پنتاگون اعلام کرده پس از جدا شدن بخشی از یک اسکله موقت ساختهشده به دست ارتش ایالات متحده برای امدادرسانی در ساحل غزه، خدماترسانی امدادی از این اسکله تا انجام تعمیرات، متوقف میشود.