کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام و اعتصاب غذای زندانیان سیاسی به هفته هجدهم رسید

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۸

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از برخی زندان‌های ایران، اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زیر عنوان کارزاری با عنوان سه‌شنبه‌های نه به اعدام، روز هشتم خرداد به هجدهمین هفته متوالی رسید.

با ادامه روند آزار و سرکوب‌گری جمهوری اسلامی در زندان‌ها، شماری از زندانیان سیاسی در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام دست به اعتصاب غذا زدند.

زندانیان سیاسی محبوس در زندان‌های اوین، قزلحصار، کرج، خرم‌آباد و دیگر زندان‌های ایران این کارزار اعتراضی را با گذشت چهار ماه از شکل‌گیری‌اش ادامه داده‌اند.

کارزار اعتصاب غذای زندانیان سیاسی روزهای نهم و دهم بهمن ۱۴۰۲ و در اعتراض به اعدام وفا آذربار، محمد فرامرزی، پژمان فاتحی و محسن مظلوم شکل گرفت.

این کارزار برای توقف اعدام‌ها، از سوی زندانیان سیاسی محبوس در قزلحصار کرج آغاز شد و سپس زندانیانی از سایر زندان‌ها نیز به آن پیوستند.

زندان قزلحصار کرج در یک سال گذشته بزرگ‌ترین مرکز اجرای حکم اعدام در کشور بوده است.

مقام‌های این زندان هفته گذشته احمدرضا حائری و زرتشت احمدی راغب، از جمله زندانیان شرکت‌کننده در این کارزار را به سلول‌های انفرادی واحد سه منتقل کردند.

این سلول‌های انفرادی، محل نگهداری زندانیان زیر حکم اعدام است.

حائری روز یک‌شنبه شش خرداد، پس از یک هفته به بند عمومی بازگردانده شد.

زرتشت احمدی راغب که روز پنج خرداد به سلول انفرادی منتقل شده، هنوز به بند عمومی بازگردانده نشده است.

منابع نزدیک به خانواده زندانیان سیاسی از اعلام اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب خبر دادند.

بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال، این زندانی سیاسی ۶۴ ساله با توجه به بیماری‌های متعددی که دارد، با خطر از دست رفتن سلامتی‌اش مواجه است.

در هفته‌های گذشته محمد خداکرمی و مهدی خداکرمی، دو تن دیگر از زندانیان سیاسی شرکت‌کننده در این اعتصاب غذای هفتگی، با مجازاتی مشابه مواجه شدند.

این دو نفر که در زندان خرم‌آباد محبوس بودند به سلول‌های انفرادی منتقل و سپس به زندان پارسیلون همین شهر تبعید شدند.

با افزایش شدید آمار صدور و اجرای احکام اعدام در زندان‌های جمهوری اسلامی در سه ماهه نخست سال جاری، سازمان عفو بین‌الملل اوایل خرداد با انتشار نامه‌ای نسبت به خطر جدی اجرای احکام اعدام دست‌کم ۱۵ زندانی در ارتباط با اعتراضات سراسری در ایران هشدار داد.

پیش از آن سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی اعلام کرده بود جمهوری اسلامی در دو هفته نخست اردیبهشت امسال، بدون پرداخت هیچ هزینه سیاسی‌ای، هر پنج ساعت یک نفر را اعدام کرده است.

آمار ارائه شده از سوی نهادهای حقوق بشری نشان می‌دهند شمار اعدام‌شدگان سال ۱۴۰۲ نسبت به شمار اعدام‌ها در سال ۱۴۰۱، حدود ۸۵ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود ۱۳۰ درصد افزایش داشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها