اسپیساکس اولین سری از ماهوارههای جاسوسی جدید آمریکا را به فضا پرتاب کرد
شرکت صنایع فضایی اسپیساکس نخستین مجموعه عملیاتی از ماهوارههای جاسوسی را که به عنوان بخشی از شبکه اطلاعاتی جدید ایالات متحده ساخته شدهاند، به فضا پرتاب کرد.
این سیستم ماهوارهای جدید قرار است قدرت نظارتی و جاسوسی فضایی آمریکا را به طرز چشمگیری افزایش دهد. سری ماهوارههای ارسالشده اولین بخش از یک عملیات چند مرحلهای است که قرار است به مرور اجرا شود.
اسفند ۱۴۰۲ خبرگزاری رویترز در گزارشی از ماموریت اسپیساکس برای ساخت یک شبکه ماهوارهای جاسوسی خبر داده بود.
بر این اساس، دفتر ملی شناسایی ایالات متحده، از زیرمجموعههای وزارت دفاع که وظیفه مدیریت ماهوارههای جاسوسی را به عهده داردT در سال ۲۰۲۱ وظیفه تولید این ماهوارهها را به شرکت فضایی متعلق به ایلان ماسک سپرد.
ارزش این قرارداد محرمانه ۱.۸ میلیارد دلار گزارش شده است.
شرکت نورثروپ گرامن (Northrop Grumman) به عنوان یکی از پیمانکاران قدیمی فضایی و دفاعی آمریکا نیز در این پروژه دخیل است.
به گفته منابع مطلع، صدها دستگاه از ماهوارههای جاسوسی جدید ایالات متحده در صف آمادهسازی و ارسال به فضا قرار دارند. این سیستم پیچیده که در نقاط مختلف مدار زمین جای میگیرد قادر خواهد بود به سرعت اهداف زمینی را در هر نقطه از جهان شناسایی کند.
پرتاب سری اول این ماهوارهها توسط یک راکت از نوع فالکون ۹ و از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیای جنوبی انجام شد.
دفتر ملی شناسایی ایالات متحده بدون اشاره به تعداد ماهوارههای ارسالی در ماموریت اول گفت پرتاب شبکه ماهوارههای جاسوسی جدید این کشور تا سال ۲۰۲۸ ادامه خواهد داشت.
به گفته این مجموعه سیستم ماهوارهای جدید علاوه بر سرعت بالای جمعآوری اطلاعات امکان ارسال سریع دادهها را نیز داراست.
نیروهای نظامی و آژانسهای اطلاعاتی مدرن جهان به طور فزایندهای به ماهوارههای اختصاصی برای عملیات مختلف زمینی خود متکی هستند. این روند در سالهای گذشته به دلیل کاهش هزینههای پرتاب و رشد تهدیدات علیه روشهای جمعآوری اطلاعات سنتی تسریع پیدا کرده است.
پرتاب ماهوارههای جاسوسی جدید آمریکا نشان میدهد دولت این کشور برای برخی از حساسترین ماموریتهای خود تا حد بسیاری به اسپیساکس متکی است.
این شرکت در حال حاضر با تسخیر بازار ارسال محمولههای فضایی ایالات متحده، به واسطه شبکه اینترنت استارلینک نیز به بزرگترین اپراتور ماهوارهای جهان بدل شده است.