توافق آمریکا و مصر برای کمک‌رسانی به غزه از طریق گذرگاه کرم‌شالوم

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد ایالات متحده و مصر توافق کردند تا زمان بازگشایی مجدد گذرگاه مرزی رفح از سوی دو طرف مصری-فلسطینی، به صورت موقت از گذرگاه کرم شالوم در اسرائیل برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به نمایندگی سازمان ملل در غزه استفاده شود

این توافق در پی تماس تلفنی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر در روز جمعه ۴ خرداد به دست آمده است.

بنا بر بیانیه کاخ سفید، جو بایدن در این تماس به همتای مصری خود گفته واشینگتن از تلاش‌ها برای بازگشایی گذرگاه جنوبی رفح تحت شرایطی که مورد قبول هر دو کشور مصر و اسرائیل باشد، حمایت می‌کند و ایالات متحده هفته آینده یک تیم ارشد به قاهره خواهد فرستاد تا در این باره گفتگو کنند.

در بیاینه کاخ سفید با اشاره به استقبال بایدن از تعهد السیسی برای اجازه دادن به ورود کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل به غزه از طریق گذرگاه کرم شالوم گفته شده «این کار به نجات جان انسان‌ها کمک خواهد کرد.»

به گزارش رویترز، دفتر ریاست جمهوری مصر هم در بیانیه‌ای حصول به این توافق را ناشی از «وضعیت انسانی دشوار فلسطینیان در نوار غزه، کمبود وسایل زندگی در این باریکه و کمبود سوخت مورد نیاز برای بیمارستان‌ها و نانوایی‌ها» خوانده است.

در بیانیه طرف مصری تاکید شده السیسی موافقت کرده کمک‌های بشردوستانه از طریق این گذرگاه به صورت موقت ارسال شود تا زمانی که مکانیسم‌های قانونی برای بازگشایی گذرگاه مرزی رفح از سمت فلسطینی‌ها برقرار شود.

از سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، جمعه در تماس با بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل، با اشاره به تلاش‌ها برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه، بر ضرورت بازگشایی گذرگاه رفح تاکید کرد.

پیشتر شبکه تلویزیونی خبری القاهره وابسته به دولت مصر به نقل از یک مقام ارشد این کشور گزارش داده بود مصر به دلیل درگیری‌ها در رفح از هماهنگی با اسرائیل در مورد ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاه رفح خودداری کرده است.

همزمان سازمان ملل و دیگر نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی هشدار داده بودند که بسته شدن دو گذرگاه به سمت جنوب نوار غزه، رفح و کرم شالوم تحت کنترل اسرائیل، عملا ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه را متوقف کرده است.