تیک‌تاک حساب‌های کارزار وابسته به جمهوری اسلامی را حذف کرد

شبکه اجتماعی تیک‌تاک با انتشار گزارشی اعلام کرد در ماه فوریه امسال ده‌ها حساب وابسته به جمهوری اسلامی ایران را که با هدف نفوذ در دو کشور بریتانیا و آمریکا ساخته شده بودند، حذف کرد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، عملیات نفوذ جمهوری اسلامی از طریق این کارزار پیش از اکتبر سال ۲۰۲۳ آغاز شده بود.

حساب‌های مربوطه در این بازه با انتشار محتوای مختلف درباره سیاست داخلی بریتانیا به دنبال جذب مخاطب و تاثیرگذاری بر اذهان آنان بودند.

گزارش تیک‌تاک نشان می‌دهد حساب‌های تحت کنترل حکومت ایران در این شبکه اجتماعی هم‌زمان با آغاز جنگ حماس و اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، روایات مورد نظر مقام‌های تهران را درباره این واقعه منتشر می‌کردند.

این حساب‌ها با نشر محتوای انتقادی درباره سیاست‌های ایالات متحده و اسرائیل، تلاش داشتند افکار عمومی شهروندان آمریکا را تحت تاثیرخود قرار دهند.

تیک‌تاک می‌گوید حساب‌های وابسته به این کارزار پیش از انتشار مطالب سیاسی، ویدیوهای مرتبط با سفر و گردشگری منتشر می‌کردند تا از این طریق به جذب هر چه بیشتر دنبال‌کننده بپردازند.

گزارش منتشر شده نشان می‌دهد در مجموع ۶۵ حساب ساخته شده از سوی عوامل جمهوری اسلامی که ۱۱۶ هزار و ۶۱۲ دنبال کننده داشتند، به وسیله تیک‌تاک شناسایی و از این پلتفرم حذف شدند.

این اولین بار است که تیک‌تاک گزارشی عمومی درباره عملیات نفوذ دولت‌ها در این شبکه اجتماعی منتشر می‌کند.

گزارش این شرکت نشان می‌دهد علاوه بر ایران، کشورهای دیگری نظیر روسیه، اوکراین، چین، عراق و ونزوئلا نیز کارزارهایی را با اهداف سیاسی گوناگون در این شبکه به اجرا درآورده‌اند.

تیک‌تاک در مجموع سه هزار حساب کاربری متعلق به ۱۵ عملیات نفوذ مختلف را بین ماه‌های ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴ شناسایی و حذف کرده است.

جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها از طریق ساخت حساب‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی، کارزارهای سیاسی گوناگونی را با هدف تاثیرگذاری بر شهروندان کشورهای غربی اجرا کرده است.

وظیفه اصلی اغلب این کارزارها نشر اخبار جعلی یا نادرست در راستای خط فکری و سیاسی حکومت جمهوری اسلامی بوده است.

گوگل در اسفند ۱۴۰۱ از حذف ۴۰ کانال مرتبط با جمهوری اسلامی در شبکه اجتماعی یوتیوب خبر داده بود.

این کانال‌ها که به زبان‌های فارسی، انگلیسی، هندی و اردو فعالیت داشتند، در حمایت از سیاست‌های حاکمیت و انتقاد از معترضان در ایران تولید محتوا می‌کردند.

اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز شرکت متا به عنوان مالک فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ، از حذف ۴۰ حساب، هشت صفحه و یک گروه وابسته به جمهوری اسلامی از پلتفرم‌های خود خبر داد.

این حساب‌ها به طور عمده اسرائیل، فرانسه و بحرین را هدف قرار داده‌ بودند.