روسیه: گزارش آمریکا درباره پرتاب سلاح ضدماهواره به فضا از سوی مسکو جعلی است
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد این کشور سلاحی با قابلیت رصد و حمله به سایر ماهوارهها، به مدار پایینی زمین پرتاب نکرده است. ریابکوف افزود گزارش آمریکا در این خصوص «اخبار جعلی» است.
فرماندهی فضایی ایالات متحده روز یکم خرداد خبر داد روسیه یک موشک ماهوارهبر سایوز را از پایگاه هوایی پِلِسِتسک به فضا پرتاب کرده است.
این پایگاه در ۸۰۰ کیلومتری شمال مسکو قرار دارد.
به گفته فرماندهی فضایی آمریکا، موشک سایوز روسیه احتمالا حامل سلاحی بوده است که میتواند ماهوارههای دیگر را در مدار پایینی زمین هدف قرار دهد.
ریابکوف با رد این اتهام گفت قرار نیست مسکو به «اخبار جعلی» منتشر شده از سوی واشینگتن پاسخ دهد.
او تاکید کرد صرفنظر از موضع آمریکا در این باره، مسکو سیاست خود را تغییر نمیدهد و همواره با استقرار تسلیحات در مدار پایینی زمین مخالف بوده است.
ریابکوف به عنوان یکی از دیپلماتهای ارشد روسیه، اغلب مواضع این کشور را درباره مسائل تسلیحاتی و خلع سلاح هستهای بیان میکند.
این اظهارات در حالی مطرح میشوند که وزارت دفاع روسیه پرتاب یک فضاپیما را تایید کرد و گفت این اقدام روز ۲۸ اردیبهشت به انجام رسیده است.
این وزارتخانه حاضر به ارائه جزییات بیشتر درباره این رویداد نشد.
در سوی دیگر، فرماندهی فضایی آمریکا تاریخ عملیات روسیه را ۲۷ اردیبهشت اعلام کرد و افزود در جریان این عملیات، یک فضاپیمای کاسموس۲۵۷۶ وارد مدار پایینی زمین شده است.
به گفته آمریکا، این فضاپیمای نظامی از نوع «بازرس» بوده و پیش از این نیز در فضا، «رفتارهایی بیپروا» از خود نشان داده است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، از اظهار نظر درباره اتهامات وارده از سوی ایالات متحده خودداری کرد و تنها گفت اقدام مسکو در چارچوب قوانین بینالمللی بوده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکا گزارش داد دستگاههای اطلاعاتی این کشور پرتاب فضاپیمای کاسموس۲۵۷۶ روسیه را پیشبینی و به متحدان خود پیش از استقرار این فضاپیما در فضا، اطلاعرسانی کرده بودند.
رویترز نوشت تا روز یکم خرداد، کاسموس۲۵۷۶ به هیچ فضاپیمای آمریکایی نزدیک نشده است اما برخی تحلیلگران معتقدند این فضاپیمای روسی در حلقه مداری «یواِساِی۳۱۴» واقع شده است.
یواِساِی۳۱۴ که به «دفتر شناسایی ملی» موسوم به NRO تعلق دارد، در آوریل ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد.
دفتر شناسایی ملی به عنوان زیرمجموعه وزارت دفاع ایالات متحده فعالیت میکند.
اسفند ماه سال گذشته نیز واشینگتن مسکو را به توسعه یک سلاح هستهای ضد ماهواره در فضا متهم کرد که پس از انفجار میتواند خدمات ماهوارهای را از ارتباطات نظامی گرفته تا خدمات مکانیابی جیپیاس، مختل کند.
این دو کشور روز پنجم اردیبهشت سال جاری نیز درباره استقرار سلاحهای هستهای در فضا، در شورای امنیت سازمان ملل متحد با یکدیگر رویارو شدند.