بایدن درخواست دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت نخست‌‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل را رد کرد

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، درخواست دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی برای صدور قرار بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل را رد کرد.

پیشتر در روز دوشنبه کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی از قضات این دیوان خواسته بود برای رهبران حماس و اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، قرار بازداشت صادر کنند. در فهرست اعلام شده از سوی کریم خان، نام نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل به چشم می‌خورد.

بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت به «کشتار، ایجاد گرسنگی به عنوان یک ابزار جنگی، ممانعت از دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان در درگیری‌ها» متهم شده‌اند.

کریم خان همچنین خواستار صدور حکم بازداشت برای اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، محمد ضیف، فرمانده نظامی گردان‌های قسام و یحیی سنوار، از رهبران ارشد حماس در غزه شد.

این سه نفر به ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایات علیه بشریت»، از جمله کشتار، قتل، گروگان‌‌گیری، تجاوز و خشونت جنسی، شکنجه، رفتار ظالمانه و توهین به کرامت انسانی در خاک اسرائیل و نوار غزه متهم شده‌اند.

بایدن در سخنان روز دوشنبه خود بار دیگر تاکید کرد که حمایت ایالات متحده از امنیت اسرائیل «آهنین» است.

او در مراسم ماه میراث یهودیان آمریکایی در کاخ سفید، به شدت از اسرائیل دفاع کرد و گفت:« نیروهای اسرائیلی در عملیات نظامی خود علیه شبه نظامیان حماس در غزه مرتکب نسل‌کشی نمی‌شوند.»

بایدن افزود: «آنچه در غزه اتفاق می‌افتد نسل‌کشی نیست. ما این اتهام را رد می‌کنیم.»

او گفت:«ما در کنار اسرائیل هستیم تا یحیی سنوار و بقیه قصابان حماس را از بین ببریم. ما می‌خواهیم حماس شکست بخورد. ما با اسرائیل همکاری می‌کنیم تا این اتفاق بیفتد.»

با آنکه مذاکرات بین اسرائیل و حماس برای آزادی گروگان‌ها به بن‌بست رسیده است، رییس‌جمهوری آمریکا قول داد که از تلاش برای آزادی آنها دست نکشد.

او همچنین بار دیگر خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد.

بایدن در ماه‌های اخیر با فشارهای فزاینده در حزب دموکرات برای نحوه مدیریت جنگ غزه مواجه شده است. او همچنین در سراسر آمریکا با اعتراضات طرفداران فلسطین روبه‌رو شده است.