آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه خواستار توقف حملات اسرائیل در رفح شد
آفریقای جنوبی از عالیترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد خواست تا دستور توقف عملیات اسرائیل در رفح را صادر کند. همزمان یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای بیشتری در نبرد زمینی در رفح شرکت خواهند کرد.
دیوان بینالمللی دادگستری به عنوان دادگاه لاهه نیز شناخته میشود روز پنجشنبه و یک هفته پس از آن که آفریقای جنوبی از این دادگاه خواست در زمینه جنگ غزه اقدامات اضطراری بیشتری اتخاذ کند، تشکیل جلسه داد.
آفریقای جنوبی همچنین از دادگاه خواست به اسرائیل دستور دهد اجازه دسترسی بلامانع به غزه را برای مقامات سازمان ملل، سازمانهای ارائهدهنده کمکهای بشردوستانه، روزنامهنگاران و بازرسان فراهم کند.
تمبکا نگکوکایتوبی، وکیل دادگستری از طرف آفریقای جنوبی گفت که کارزار نظامی اسرائیل دهها هزار کودک و زن را هدف قرار داده، زیرساختهای غیرنظامی را ویران کرده و مردم را گرسنه نگه داشته است.
او افزود: «اسرائیل تاکنون دستورات قبلی دادگاه را نادیده گرفته و نقض کرده است.»
اسرائیل پیشتر اتهام مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه مبنی بر نقض کنوانسیون نسلکشی را بی اساس خوانده و آن را رد کرده است.
اسرائیل روز جمعه به درخواست آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه پاسخ خواهد داد.
در پروندههای قبلی، اسرائیل تاکید کرده طبق دستور دیوان بینالمللی دادگستری، تلاشها برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را افزایش داده است.
انتقاد محمود عباس از حماس و درخواست برای کمک مالی بیشتر
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، در اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه گروه شبهنظامی حماس را متهم کرد که با حمله بیسابقه و مرگبار به اسرائیل در هفتم اکتبر، «بهانههایی» به این کشور برای حمله به غزه داده است.
عباس روز پنجشنبه در منامه گفت: «عملیات نظامی یک جانبه حماس در آن روز، هفتم اکتبر، بهانهها و توجیهات بیشتری برای حمله به نوار غزه به اسرائیل داد و صدها هزار نفر را کشت و آواره کرد.
در جریان حمله حماس به اسرائیل، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
این حمله آغازگر جنگ دیگری در غزه شد که همچنان ادامه دارد و به گفته مقامات فلسطینی، تاکنون دهها هزار کشته برجای گذاشته است.
عباس همچنین گفت تشکیلات خودگردان فلسطینی آن حمایت مالی را که از شرکای بینالمللی و منطقهای انتظار داشت دریافت نکرده است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه از جامعه جهانی خواست از تلاشها برای آتشبس در غزه حمایت کند.
همچنین در نشست منامه، حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، خواستار برگزاری «کنفرانس بینالمللی برای صلح» در خاورمیانه شد.
او در افتتاحیه سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب اعلام کرد بحرین خواستار برگزاری این کنفرانس و «حمایت از به رسمیت شناخته شدن کامل کشور فلسطین و عضویت آن در سازمان ملل متحد» است.
جمعه گذشته، اکثریت کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به پیشنویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین در این مجمع رای مثبت دادند.
این رایگیری حمایت جهانی از فلسطینیان را به نمایش گذاشت، اما انتظار نمیرود موقعیت فلسطینیان در عرصه بینالمللی تغییر چندانی کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد که به اجلاس منامه دعوت شده بود، جنگی را که بیش از هفت ماه است نوار غزه را ویران کرده، «زخمی باز» دانست «که کل منطقه را تهدید میکند».
او بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها و برقراری آتشبس فوری بشردوستانه در غزه شد.
گوترش درباره وضعیت رفح، در جنوبیترین نقطه نوار غزه نیز گفت: «هر گونه حمله به رفح غیرقابل قبول است.»
ارتش اسرائیل میگوید حدود ۱۰ روز است عملیات هدفمندی را در رفح، محله به محله و با هدف نابودی آخرین گردانهای حماس انجام میدهد.
اسرائیل میگوید شکست دادن حماس بدون حمله زمینی به رفح امکانپذیر نیست، اما سازمان ملل و آمریکا نسبت به وخیمتر شدن وضعیت انسانی در این شهر در صورت حمله زمینی اسرائیل هشدار دادهاند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای بیشتری در نبرد زمینی در رفح شرکت خواهند کرد.
بر اساس این بیانیه، گالانت روز چهارشنبه در جریان بازدید میدانی از این منطقه گفت: «نیروهای اضافی وارد رفح خواهند شد و فعالیت (نظامی) تشدید خواهد شد.»
روز چهارشنبه، سازمان ملل متحد اعلام کرد از زمان صدور اولین دستور تخلیه اسرائیل در ۱۰ روز پیش، ۶۰۰ هزار نفر «فرسوده، گرسنه و وحشتزده» از رفح گریختهاند.
گالانت ادامه داد: «نیروهای ما چند تونل را (که حماس از آنها استفاده میکرد) ویران کردند و تونلهای دیگر نیز به زودی ویران خواهند شد.»
سران کشورها و دولتهای منطقه پیش از این در ماه نوامبر در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی یک نشست اضطراری که به طور مشترک با سازمان همکاری اسلامی تشکیل شده بود، با یکدیگر ملاقات کرده بودند.
آنها در جریان آن نشست، حملات اسرائیل به غزه را محکوم کردند ولی در عین حال از اعلام اقدامات تنبیهی اقتصادی و سیاسی علیه اسرائیل خودداری کردند.