واکنش جمهوری اسلامی به تحریم‌های تازه استرالیا علیه نیروی دریایی سپاه

وزارت امور خارجه جمهوری‌اسلامی در واکنش به تحریم نیروی دریایی و چند فرمانده ارشد سپاه پاسداران از سوی دولت استرالیا، بیانیه‌ای صادر کرد و آن‌چه را تحریم‌های تازه این کشور علیه مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی خواند، محکوم کرد.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در این بیانیه، با اشاره به آنچه سکوت استرالیا و شرکای این کشور درباره حمله اسرائیل به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی خواند، گفت موضع این کشورها نشانه دوگانگی در رویکرد آنها در قبال تحولات منطقه است.

دولت استرالیا، سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت، علاوه بر نیروی دریایی سپاه پاسداران، اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، محمد رضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء، امیر حاتمی مشاور فرمانده کل قوا و وزیر پیشین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مهدی گوگردچیان، مدیر عامل شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) را هم تحریم‌ کرد.

در بیانیه وزات امور خارجه جمهوری‌اسلامی گفته شده انتخاب گزینشی هنجارهای بین‌المللی از سوی استرالیا و شرکایش به کاهش بی‌ثباتی در منطقه کمکی نمی‌کند و تنها به بی‌ثباتی بیشتر دامن می‌زند.

در این بیانیه، رفتارهای اسرائیل و کشتار مردم فلسطین در جنگ غزه و حمایت‌ کشورهایی همچون استرالیا از آن به عنوان عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه خوانده شده است.

وزارت امور خارجه استرالیا، در بیانیه اعلام تحریم‌‌های تازه، سپاه پاسداران را بازیگری بدخیم و شاخه نظامی جمهوری اسلامی خوانده بود که مدت‌ها است امنیت بین‌المللی و مردم ایران را تهدید می‌کند.

در این بیانیه آمده بود که «تحریم‌شدگان شامل مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، تجار و شرکت‌هایی می‌شود که در توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی مشارکت داشته‌اند.»

به گفته وزارت امور خارجه استرالیا، با اضافه شدن تحریم‌های تازه، در مجموع ۹۰ نفر و ۱۰۰ نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را تحریم کرده است و آن را نشان‌دهنده تعهد دولت استرالیا برای مقابله قوی با جمهوری اسلامی خوانده است.

جمهوری اسلامی در واکنش، آنچه را «رویکرد غیرقانونی توسل به ابزار تحریم از سوی استرالیا و تبعیت آن از واشینگتن» خواند محکوم کرد و هشدار داد که حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می‌دارد.