اعتصاب و تجمع اعتراضی صنف لوازم آرایشی در تهران

ویدیوها و گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی است صنف لوازم آرایشی در بازار تهران در اعتراض به افزایش مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای صنفی خود را تعطیل و مقابل سازمان امور مالیاتی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد فروشگاه‌های لوازم آراشی روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت در پاساژهای مختلف از جمله صدف و ونوس در بازار تهران در اعتراض به سیاست‌های جدید مالیاتی تعطیل شده‌اند.

همزمان فروشندگان لوازم آرایشی مقابل سازمان امور مالیاتی تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در این تجمع، معترضان خواستار پیگیری مطالبات خود از طریق اتحادیه صنف خود شدند.

خبرگزاری ایسنا درباره تجمع صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی نوشت: «از آن جا که بخش عمده‌ای از فروش کالاهای این صنف از مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شود، مالیاتی برای آن پرداخت نمی‌شود. در صورتی واردکنندگان کالا از مبادی رسمی بابت همین نوع کالا در هنگام ورود مالیات بر ارزش افزوده می‌پردازند.»

تداوم اعتصاب طلافروشان

همزمان اعتصاب صنف طلافروشان نیز ادامه دارد.

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است طلافروشان روز دوشنبه در تهران، تبریز، اردبیل و کرمانشاه از باز کردن مغازه‌ها خودداری می‌کنند.

شبکه شرق نیز از اعتصاب طلافروشان در بازار مشهد خبر داد و به نقل از رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد نوشت که «درصد بسیار بالای واحدهای صنفی فروش طلا و جواهر در سطح شهر مشهد تعطیل هستند.»

این در شرایطی است که پیش‌تر گزارش‌هایی از پلمب شدن مغازه‌های طلافروشان معترض در مشهد منتشر شده بود.

سازمان امور مالیاتی به طلافروشان هشدار داده در صورت عدم بازگشایی واحدهای صنفی، برای اعتصاب کنندگان پرونده فرار مالیاتی تشکیل خواهد داد.

همچنین طلا فروشان بزرگ و شناخته شده نیز از سوی وزارت اطلاعات تهدید به تشکیل پرونده پول‌شویی شده‌اند.

روز یک‌شنبه ایران‌اینترنشنال فاش کرد که جلسه طلافروشان معترض با نماینده‌های دستگاه‌های امنیتی و دولتی به تنش کشیده شد.

شاهین مستوفی، رییس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی روز دوشنبه ادعا کرد چهار طلافروشی در اردبیل «۵۱۰ میلیارد ریال» فرار مالیاتی داشته‌اند.

دولت جمهوری اسلامی در شرایط تحریم‌های بین‌المللی، برای افزایش درآمدهای خود در تلاش اس مالیات بیشتری را از صنوف مختلف بگیرد.

در مقابل، طلافروشان که خواستار حذف کامل الزام برای ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت هستند، اعلام کرده‌اند «شفاف‌ترین صنف از لحاظ اظهار عملکرد» مالیاتی هستند و «بالاترین میزان پرداخت مالیات نسبت به مشاغل دیگر» را داشته‌اند.

آن‌ها اعلام کرده‌اند اگر موجودی و اطلاعات خرید و فروش طلا را در سامانه دولت ثبت کنند، احتمال «هک شدن سامانه و افشای اسرار طلافروشان و خریداران» وجود دارد و «پتانسیل سرقت‌های متعدد از منازل» بالا می‌رود.

طلافروشان با اشاره به مالیات بر سرمایه افزوده‌اند در چنین شرایطی، مردم رغبت به خرید طلا نخواهند داشت.