تلاش فعالان ایرانی-کانادایی در پارلمان کانادا برای مقابله با اقدامات مخرب جمهوری اسلامی
گروهی از فعالان مدنی ایرانی و بازماندگان اقدامهای جمهوری اسلامی در کانادا روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت درباره بخشی از مهمترین خواستها و نگرانیهای مردم ایران در ارتباط با اقدامهای مخرب جمهوری اسلامی، در پارلمان کانادا با نمایندگان سنا و مجلس عوام دیدار کردند.
قرار است این گفتگوها هم بهصورت حضوری و هم بهصورت مجازی در روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت نیز ادامه یابد.
براساس گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال، در طول این دو روز، ۲۵ نفر از فعالان مدنی ایرانی و بازماندگان اقدامهای جمهوری اسلامی در حدود ۴۰ نشست مجزا، چهار خواسته اصلی را مطرح خواهند کرد.
کمک به متقاضیان پناهندگی افراد آسیبدیده از اقدامهای جمهوری اسلامی، قراردادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی، رسیدگی به درخواستهای انجمن خانوادههای پرواز اوکراینی و مقابله با دخالت جمهوری اسلامی در کانادا و قرار دادن آن در کنار چین، روسیه و هند در روند تحقیقات عمومی درباره دخالتهای خارجی، چهار خواسته فعالان ایرانی- کانادایی است.
فعالان ایرانی همچنین با اشاره به حکم اعدام توماج صالحی، خواستار تحریم دادگاههای انقلاب اسلامی و سایر مقامهای قوه قضاییه هستند.
کالکتیو عدالت برای ایرانیان (Iranian Justice Collective) با همراهی انجمن پرواز و دیگر نهادهای مدنی، فعالان مستقل و بازماندگان اقدامهای جمهوری اسلامی این نشستها را سازمان دادهاند.
این دومین رویداد از سلسله برنامههای کالکتیو عدالت برای ایرانیان برای همراهی نهادها و شخصیتهای مدنی برای دستیابی به اهداف مشترک آنها است.
پیشتر ۱۵ کنشگر ایرانی- کانادایی در روز پنجشنبه ۳۰ شهریور، با برگزاری ۳۰ نشست جداگانه در دیدار با وزیر دادگستری، دادستان کل و نمایندگان پارلمان کانادا درباره تروریستی شناختن سپاه، اخراج عوامل جمهوری اسلامی از کانادا، روند حقوقی پرونده پرواز اوکراینی و وضعیت پناهندگان و آسیبدیدگان از جنایات جمهوری اسلامی گفتوگو کردند.
کالکتیو عدالت برای ایرانیان که همزمان با جنبش «زن، زندگی، آزادی» شروع به کار کرد، با هدف حمایت از کنشگران مدنی و زندانیان سیاسی داخل کشور و پناهجویان آسیبدیده از جمهوری اسلامی، و نیز ارائه راهکار به سیاستمداران کانادایی برای جلوگیری از نفوذ و دخالت رژیم جمهوری اسلامی در نهادهای دموکراتیک و سیاستهای کانادا، فعالیت میکند.
این نهاد تنها ارگانی است که برای ارائه شهادت در روند تحقیقات عمومی سیستم قضایی کانادا درباره دخالت خارجی جمهوری اسلامی پذیرفته شده است و در این روند شرکت خواهد داشت.
کاوه شهروز، از اعضای کالکتیو عدالت برای ایرانیان، در گفتوگو با ایراناینترنشنال هدف از این نشستها را بازتاب دادن خواستههای مردم ایران و پیشنهاد راهکارهایی در حمایت از آنها دانست.
او با اشاره به اینکه تاکنون «دو گروه لابیگران جمهوری اسلامی و مجاهدین خلق» به صورت منسجم با مقامهای خارجی دیدار می کردهاند، گفت برگزاری منسجم چنین نشستهایی از سوی فعالان خارج از ایران که دیدگاههای دموکراتیک دارند، روندی تازه است.
کاوه شهروز تاکید کرد در شرایط کنونی ضرورت دارد که ایرانیان مقیم کشورهای دموکراتیک به صورت مداوم با نمایندهها ومقامهای احزاب مختلف کشورهای خود دیدار و خواستههای خود را مطرح کنند.
او با اشاره به تماسهای کالکتیو عدالت برای ایرانیان با فعالان ایرانی مقیم آمریکا، بریتانیا و استرالیا، ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک نشستهای مشابهی نیز به صورت مداوم در کشورهای دیگر جهان برگزار شود.
فعالان حاضر در نشستهای پارلمان کانادا، همچنین به طرح نگرانیها و راهکارهای موجود درباره مشکلات پناهندگان ایرانی پرداختند.
سعید قربانی، فعال امور پناهندگان و از بنیانگذاران سازمان کوییرهای ایرانی سیمرغ، درباره این نشستها به ایراناینترنشنال گفت: «با توجه به اینکه در سالهای اخیر پناهندگان ایرانی مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند و کشور خاصی برای باز اسکان آنها در نظر گرفته نمیشود، چنین نشستهایی برای کمک به بازاسکان این پناهندگان در کانادا و سایر کشورهای امن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.»
او افزود: «با توجه به موج اقدامهای دولت ترکیه در دیپورت پناهندگان، به ویژه پناهندگان سیاسی ایرانی، شفافسازی در این زمینه ضرورت بسیاری دارد.»
مارال گرگینپور، از خانوادههای قربانیان پرواز اوکراینی، که در این نشستها حضور داشت به ایران اینترنشنال گفت که نشستهای آسیبدیدگان از اقدامهای جمهوری اسلامی با مقامهای کانادا، تجربهای ملموس را از پیامدهای اقدامهای حکومت ایران به آنها نشان میدهد و این امر به جلوگیری از «زنجیره جنایتهای بعدی جمهوری اسلامی» کمک میکند.