حضور زنان در بازی نساجی و پرسپولیس در قائمشهر ممنوع شد
ایسنا خبر داده که «با تصمیم شورای تامین استان مازندران زنان نمیتوانند در ورزشگاه تماشاگر دیدار تیمهای نساجی و پرسپولیس باشند. این تصمیم برای دیدار نساجی برابر استقلال هم اتخاذ شده است.» این تصمیم پس از ممنوع شدن حضور زنان در استادیومهای اراک و تبریز گرفته شده است.
تماشاگران زن نساجی، یکی از نخستین زنان تماشاگر فوتبال ایران در دو سال اخیر بودند که به استادیومها راه پیدا کردند. هواداران زن نساجی، یکی از منسجمترین و پرشورترین تماشاگران زن فوتبال ایران هستند.
نساجی میزبان پرسپولیس در هفته ۲۶ و میزبان استقلال در هفته ۲۸ لیگ برتر خواهد بود.
ممنوعیت حضور زنان در استادیومها پس از آن اتخاذ میشود که یک جیمیجامپ زن پس از پایان بازی آلومینیوم و استقلال به وسط زمین رفت، خودش را به حسین حسینی، کاپیتان استقلال رساند و او را بغل کرد.
در همان هفته، هواداران زن تراکتور برای نخستین بار به استادیوم راه یافتند و پوشش و تشویق و شور و حال خاص زنان در استادیوم، برای بسیاری، قابل پذیرش نبود.
هفته بعد اعلام شد تا اطلاع بعدی، ورود تماشاگران زن به استادیوم تبریز و اراک ممنوع خواهد بود.
همچنین در جریان بازی پرسپولیس و سپاهان در هفته گذشته، درگیریهایی میان تماشاگران زن پرسپولیس و تماشاگران سپاهان بوجود آمد و در ادامه ویدئوی توهین مشمئزکننده یک هوادار سپاهان، جنجالی شد.
از سوی دیگر، روزنامه اعتماد در تحلیلی درباره واکنشهای حکومت به درگیری هواداران زن پرسپولیس با هوداران سپاهان نوشت: «پروژهای عجیب برای ممنوع کردن دوباره ورود زنان به استادیوم در حال شکلگیری است. بحث تئوری توطئه مطرح نیست؛ قرار هم نیست بگوییم اظهارات آن پیرمرد مشکوک است و شاید حتی هماهنگ شده.»
این روزنامه، معتقد است که «هوشمندانه» قرار است زنان از استادیومها محروم شوند: «این بار قرار نیست دستوری کلی مبنی بر ممنوعیت ورود زنان به استادیوم صادر شود. بلکه قرار است از هر اتفاق کوچک و بزرگی که در هر استادیومی رخ میدهد بهانهای تراشیده شود برای ممنوع کردن ورود زنان به همان استادیوم. بعد هم احتمالا به فیفا گفته میشود ورود زنان به استادیوم ممنوع نیست منتها در فلان استادیوم به فلان دلیل «فعلا» متوقف شده تا در آینده نزدیک بعد از فراهم کردن زیرساختها از سر گرفته شود.»
از سوی دیگر، روزنامه کیهان، در تحلیلی علیه حضور زنان در استادیومها نوشته: «کسانی که اندکی با جو ورزشگاههای به خصوص فوتبال در کشورمان آشنا باشند یا اخبار و حواشی فوتبالمان را دنبال کنند گواهی بر این ادعا خواهند بود که در سالهای گذشته و هفته به هفته شاهد حواشی تلخ و دلسردکننده و پررنگتر از متن در خلال بازیهای لیگ بوده و هستیم.»
کیهان مدعی است: «اهل فن حتماً اذعان میکنند که به دلیل جو ناخوشایندی که بیان شد، سالهاست بسیاری از هواداران قدیمی و خانوادهها نه خود در ورزشگاه حاضر میشوند و نه اجازه حضور به فرزندانشان میدهند.»
روزنامه وابسته به علی خامنهای نوشته: «از همان ابتدا بارها هشدار داده شد که این مطالبه کاذب نسبتی با واقعیت مطالبات زنان جامعه ندارد و حتی اگر فرضاً این یک مطالبه جدی هم باشد جو ورزشگاههای فوتبال کشورمان که متاسفانه به علت شرایط غیر فرهنگی آن بسیاری از مردان نیز از آن گریزان هستند، شرایط مناسب برای حضور همراه با حفظ کرامت و شأن زنان را ندارد.»
کیهان همچنین نوشته: «عجیب آنکه مسئله حضور زنان در استادیوم که شاید جزو ۲۰ مطالبه اصلی زنان و دختران کشورمان نیز نبود تبدیل شد به یک مطالبه مثلاً سراسری و الزام آور! برخی فشارهای فدراسیون جهانی را بهانه کردند و برخی برای تحقق این مطالبه بر شیپور برابری زنان و مردان دمیدند. به نوعی شاهد یک مسئلهسازی هدفمند بودیم که مثل همیشه برخی از مسئولان کشور نیز با شیرجه در این جریان متلاطم و مسئلهسازی کاذب، وارد بازی شدند!»