برگزاری سه روزه مراسم روز جهانی کارگر در بند زنان زندان اوین
زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان اوین، طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ اردیبهشت مراسمهایی برای گرامیداشت روز جهانی کارگر برگزار کردند. آنها در برنامههای خود علاوه بر گفتوگو درباره تاریخچه روز جهانی کارگر، مطالبات کارگران و تشکلهای کارگری، به شعرخوانی و سرودخوانی و اجرای تئاتر پرداختند.
بنا بر اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، روز چهارشنبه در نخستین روز از این مراسمها یک گالری کارگری در بند زنان اوین برگزار شد و زندانیان پوسترهایی دستنویس که تعدادی از آنها حاوی نکاتی از قانون کار بودند و به خواننده حقوقش را یادآوری میکردند، به دیوارها چسباندند.
آنها در دیگر پوسترها هم به برخی از نقاط عطف جنبش کارگری در ایران طی صد سال گذشته پرداخته و کلاژی با استفاده از محتوای متنی و تصویری روزنامههای باطله که در آن مشکلات و مقاومت کارگران به تصویر کشیده شده، تهیه کردند.
اطلاعات رسیده حاکیست که در ساعتی که برای بازدید جمعی از این گالری مشخص شده بود، زنان زندانی به سرودخوانی پرداختهاند.
روز ۱۲ اردیبهشت امسال برابر با اول ماه می، روز جهانی کارگر بود.
ایراناینترنشنال روز ۱۱ اردیبهشت در گزارشی نوشت که شماری از تشکلهای کارگری صنفی در آستانه روز جهانی کارگر برای اول ماه می، فراخوانهایی برای اعتصاب و اعتراض سراسری منتشر کردند.
زنان زندانی، روز پنجشنبه در دومین روز این مراسم، به شعرخوانی پرداخته و درباره موضوعات مختلف از جمله تاریخچه روز جهانی کارگر در ایران و جهان، مسایل و مطالبات عمومی طبقه کارگر، تشکلهای کارگری و صنفی و سیاسی بودن این مطالبات، بحث و گفتگو کردند.
آنها طی این روز به وضعیت کارگران نفت و معدن پرداخته و در راستای توجه به سینمای کارگری در ایران تعدادی از مستندهای کارگری را معرفی کردند.
مردان زندانی سیاسی محبوس در بند چهار زندان اوین هم روز ۱۲ اردیبهشت مراسمی به مناسبت روز کارگر و روز معلم و مبارزه زنان علیه حجاب اجباری برگزار کردند.
در جریان این مراسم، زندانیان روز کارگر را به کارگران زندانی شادباش گفته و برای کارگران و تمام زندانیان سیاسی محبوس در زندان های کشور آرزوی آزادی کردند.
بنابه اطلاعات رسیده به ایراناینترننشال، روز جمعه در سومین روز مراسم بند زنان اوین سرودخوانی انجام شد و زنان زندانی بار دیگر درباره موضوعات مختلف مانند ستمهایی بر کارگران، زنان، افراد تحت ستم، جامعه الجیبیتیکیو، مهاجران و اقلیتهای دینی در ایران وجود دارد، به بحث و تبادلنظر پرداختند.
زنان زندانی سیاسی در اوین، در مورد کارگر بودن در زندانها هم صحبت کردند و به وضعیت رایکارها، رایبازها و محکومان به کار اجباری پرداخته و مشکلات بازنشستگان پس از سالها کار کردن را مرور کردند.
در این روز، تئاتری مستند به نام «گِلههای کارگری از چرخ ستمگری» با الهام از تئاتر «عباسآقا، کارگر ایرانناسیونال» اثر سعید سلطانپور، شاعر، نمایشنامهنویس و کارگردان ایرانی اجرا شد.
بند زنان اوین که اکنون دستکم ۶۵ زندانی را در خود جای داده، یکی از بندهای سیاسی در ایران است که جمهوری اسلامی در سالها گذشته همزمان با آزار و اذیت محبوسان در آن تلاش بسیاری کرده تا محیط آن را از زنان مبارز زندانی خالی کند.
ایراناینترنشنال، روز ۱۹ فروردین امسال در گزارشی به فشارهای امنیتی و قضایی بر ۶۵ زن زندانی سیاسی در زندان اوین پرداخت.
در بخشی از این گزارش آمده بود که شماری از زنان زندانی بارها به دلیل فعالیتهایشان در زندان از جمله تحصن اعتراضی، نوشتن نامه و امضای بیانیههای جمعی با محرومیتهایی همچون محرومیت از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده مواجه شدهاند.