بارشهای شدید و خسارت سیل و آبگرفتگی به دهها شهر ایران
آغاز دوباره بارندگیهای شدید منجر به جاری شدن سیل در دهها شهر ایران و خسارت به منازل مسکونی و زمینهای کشاورزی شد. سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت ۲۱ استان متاثر از سیل و آبگرفتگی هستند.
سازمان هواشناسی روز شنبه اعلام کرد موج بارشی جدیدی از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت وارد ایران میشود و استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسانشمالی، کرمانشاه، زنجان، قزوین، کردستان و دامنههای زاگرس را تحت تاثیر قرار میدهد.
در روزهای پایانی فروردین و اوایل اردیبهشت نیز دور جدید بارندگیهای شدید منجر به وقوع سیل و آبگرفتگی در استان سیستان و بلوچستان شد که تخریب دهها روستا و قطع برق و آب دستکم ۳۰۰ روستای دیگر را در پی داشت.
در جریان این سیل که به گفته شهروندان و کاربران رسانههای اجتماعی با فقدان امدادرسانی همراه بود، چندین تن جان خود را از دست دادند.
با ورود سامانه بارشی جدید به ایران، سازمان هواشناسی روز پازندهم اردیبهشت پیشبینی کرد شدت بارشها در حد جاری شدن سیلاب نیست اما در روزهای گذشته گزارشهایی از وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در شماری از شهرهای ایران منتشر شده است.
خسارات سیل در شهرها و مناطق مختلف ایران
ویدیوها و گزارشهای مردمی حاکی از آن است که در شهرستان شبستر استان آذربایجانشرقی شدت سیل بسیار زیاد بوده و خساراتی فراوانی داشته است.
در خوزستان نیز مدیرعامل سازمان آب و برق این استان اعلام کرد به دنبال بارشهای اخیر، طرفیت سد دز ۱۰۰ درصد تکمیل شده است برای همین، خروجی آن با هدف کنترل سیلاب افزایش پیدا میکند.
در دزفول خوزستان نیز گزارشهایی درباره خسارت بارندگیهای شدید به زیرساختهای عمرانی و کشاورزی، آبگرفتگی منازل و همچنین زیر آب رفتن بوستانهای شهر منتشر شد.
در واکنش به آن، فرماندار دزفول گفت دستور تعطیلی بوستانهای ساحلی این شهر و تخلیه فوری خودروها از این مناطق صادر شده است.
ویدیوهای ارسالشده به ایراناینترنشنال نیز نشان میداد روز جمعه ۱۴ اردیبهشت پس از بارش باران سیل در خیابانهای اهواز جاری شده است.
حسین ظفری، معاون سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد علاوه بر خوزستان، در استانهای ایلام و چهارمحال و بختیاری نیز سیل به راههای عشایری خسارت جدی وارد کرده و تعدادی از دامها تلف شدهاند.
غلامرضا غلامی، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس روز ۱۴ اردیبهشت بارشهای جدید و خسارت سنگین آن به بخش کشاورزی در این استان خبر داده بود.
از سوی دیگر، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید خبر داد که در اثر بارندگیهای اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شده و در پی آن، فرونشستهای متعددی در منطقه رخ داده است.
استانهای خراسان رضوی و تهران هم در روزهای گذشته از خسارتهای باران شدید مصون نماندند و بارندگیها موجب جاری شدن سیل در برخی از روستاها و مناطق این استانها شد.
مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران روز شنبه اعلام کرد که به دلیل ورود گل و لای به معبر اصلی، در قسمتی از بزرگراه خرازی در غرب پایتخت ممنوعیت تردد اعمال شده است.
بابک محمودی، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور روز شنبه گفت از تاریخ ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۲۱ استان دچار سیل و آبگرفتی شدند.
آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خوزستان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد استانهایی هستند که تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفتند.
محمودی از امدادرسانی نیروهای عملیاتی هلال احمر به بیش از دو هزار و ۶۰۰ نفر خبر داد.