تعطیلی اماکن تاریخی و گردشگری استان فارس در روز شیراز

اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس خبر داد تمامی اماکن تاریخی و فرهنگی این استان در پانزدهم اردیبهشت که به نام «روز ملی شیراز» ثبت شده تعطیل هستند چراکه این رویداد امسال با سالمرگ امام ششم شیعیان هم‌زمان شده است.

محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس اعلام کرد شهروندان اجازه ورود به هیچ‌یک از اماکن تاریخی و فرهنگی شیراز مانند حافظیه، سعدیه، ارگ کریم‌خانی، موزه گرمابه وکیل و برخی دیگر از اماکن گردشگری را در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ندارند.

او گفت آثار ثبت جهانی مانند تخت جمشید و موزه آن، پاسارگاد، بیشاپور، تنگ چوگان، کاخ اردشیر فیروزآباد، کاخ ساسان سروستان، مجموعه‌های باستانی نقش رستم و نقش رجب هم گردشگران و بازدیدکنندگان را راه نخواهند داد.

برخی رسانه‌ها در ایران از این خبر با عنوان «شوک غیر منتظره به مسافران» یاد کردند و گفتند به دلیل تعطیلی چند روز اخیر، گردشگران زیادی به شیراز سفر کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شد برنامه‌های زیادی در این شهر هم‌زمان با روز ملی آن برگزار شود.

ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی اطلاع داد که از صبح شنبه و در روز ملی شیراز، دسته‌های عزاداری در سطح شهر حرکت می‌کنند و برنامه‌های مرثیه‌سرایی برای «سالروز شهادت رییس مذهب شیعه» برپا می‌شود.

محروم‌سازی ایرانیان از سفر به شهرهای مختلف کشور یا حضور در اماکن تفریحی و گردشگری به بهانه مناسبت‌های مذهبی، ماه رمضان، ماه محرم و دیگر موارد این‌چنینی سابقه و پیشینه دارد و پیش از این نیز بارها اتفاق افتاده است.

تعطیلات نوروزی سال جاری با ماه رمضان هم‌زمان شد و به همین دلیل حکومت از ورود گردشگران به اماکن تاریخی و تفریحی و حتی پارک‌ها ممناعت کرد.

لطف‌الله دژکام، نماینده علی خامنه‌ای در فارس در واکنش به تقارن سیزده‌به‌در با سالمرگ امام اول شیعیان به شهروندان گفته بود احساس کنید پدرتان را از دست داده‌اید و در روز طبیعت به تفرج نروید.

او از مردم خواسته بود که به‌جایش در تعطیلات «عید فطر» و در اردیبهشت به تفریح بروند.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز با ارسال ویدیویی از شیراز در روز ۱۳ فروردین گفته بود که مردم برای تفریح به پارک بعثت آمدند اما این‌ها با بلندگو عزاداری پخش و سروصدا می‌کنند.

اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آران و بیدگل نیز همان زمان اعلام کرد ورود گردشگران به مناطق کویری مرنجاب و سیازگه از ۱۱ تا ۱۵ فروردین ممنوع است.

هدف از این اقدام، «حفظ حرمت شب‌های قدر و ماه رمضان» عنوان شده بود.

در سال‌های گذشته نیز سفر گردشگران به این مناطق کویری در تعطیلات مناسبت‌های مذهبی مانند ایام فاطمیه ممنوع اعلام شده بود.

از سوی دیگر اردیبهشت سال گذشته عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی اعلام کرد ورود کسانی که حجاب اجباری ندارند به مراکز عمومی از جمله موزه‌ها ممنوع است.

همان زمان گزارش‌هایی درباره ممنوعیت آوازخوانی در اماکن تاریخی نیز منتشر شد.

خرداد سال گذشته ویدیویی از خواستگاری مردی از یک زن در محوطه مجموعه حافظیه شیراز منتشر شد که بازداشت دو مدیر مجموعه حافظیه و جلوگیری از ورود مدیرکل میراث فرهنگی فارس به محل کارش را در پی داشت.

این حواشی هم‌زمان با انتشار ویدیویی از حضور زنان گردشگر چینی در خیابان‌های ایران بدون حجاب اجباری بود.