تایمز لندن: مدرسهای «غیرقانونی» در بریتانیا به کودکان تئوریهای توطئه میآموزد
روزنامه تایمز در گزارشی اختصاصی به مدرسهای در شهر منچستر انگلیس پرداخته است که در آن به کودکان تئوریهای توطئه و مبانی غیرعلمی آموزش داده میشود.
خبرنگار تایمز لندن برای تهیه این گزارش، به مدت یک ماه با مخفی کردن هویت خود به عنوان معلم در مدرسه «یونیورسال کیدز» مشغول به کار شد.
این مدرسه در محل یک کلوپ شبانه متروکه مستقر است.
روزنامهنگار تایمز متوجه شد در این مدرسه به دانشآموزان آموزش داده میشود که چگونه از «توطئه علیه بشریت» جان سالم به در ببرند.
روشهای تدریس در این مرکز آموزشی بسیار متفاوت و شگفتانگیز بودند. معلمان به کودکان میگفتند بدنهایشان از انرژی ساخته شده و این انرژی بنا بر راستگویی یا دروغگویی آنها، جریان مییابد یا فروکش میکند.
در کلاس درس تاریخ، معلمی به نام جاستین به شاگردان خردسال هشدار میداده که اگر کلاوس شواب، رییس اجلاس جهانی اقتصاد و بیل گیتس به آرزوهای پلیدشان برسند، روزی همه مردم مجبور خواهند شد سوسک بخورند.
او حتی برنامه تلویزیونی پربیننده «آی اَم سلبریتی گت می اوت آو هیر» (من یک سلبریتیام؛ مرا از اینجا ببر) را نمونهای از این «توطئه شیطانی علیه بشریت» معرفی میکرده که قرار است مردم را به خوردن حشرات عادت دهد.
به گزارش این خبرنگار، جاستین در گفتوگویی با یکی دیگر از معلمان مدرسه، صحت خاطرات آنهفرانک، دختربچه یهودی هلندی را که در دوران جنگ جهانی دوم نوشته شده است، زیر سوال برده و داستانهای توطئهآمیز ضد یهودی را تکرار کرده است.
به گفته تایمز، او این مطالب را به خورد کودکان نیز میداد: «مهمتر از همه، آنها معتقد بودند دولت به همراه سازمانهایی مانند مجمع جهانی اقتصاد (WEF) و ثروتمندان، بهطور پنهانی در تلاش هستند تا جهان را خالی از سکنه کنند و مردم را به بردگی بکشانند؛ توطئهای که با عنوان "نظریه بازآفرینی بزرگ" شناخته میشود.»
در راهروی این مدرسه عجیب و غیرمتعارف، بروشورهایی پخش شده بوده که واکسنهای کووید-۱۹، علم اقلیمشناسی و فنآوری اینترنت نسل پنجم (G5) را ابزارهایی میدانسته که دولت میخواهند از آنها برای کنترل و تسلط بر مردم استفاده کند.
روی بروشورها شعارهایی با این مضمون نوشته شده بوده: «مقاومت کنید! سرپیچی کنید! اطاعت نکنید!»
مدرسه یونیورسال کیدز حدود سه سال پیش از سوی لیندن ردکلیف، معلم سابق ۶۰ ساله بنیان نهاده شد.
او که بیش از ۲۰ سال به تدریس در مدارس دولتی منچستر پرداخته، در سال ۲۰۱۶ برای اداره یک مدرسه بینالمللی به چین رفت.
ردکلیف در ۲۰۱۹ به بریتانیا بازگشت و در اکتبر ۲۰۲۰ یونیورسال کیدز را بر اساس ایدهای که در یک تجمع ضدقرنطینه به ذهنش رسیده بود، تاسیس کرد.
این مدرسه برخلاف مدارس معمول آموزش و پرورش، هیچ ارتباطی با برنامه درسی رسمی و ملی بریتانیا ندارد.
در این موسسه، مطالب عجیب و غریبی مانند انرژی درمانی، طب سنتی، فلسفههای باستانی و آموزههای عصر جدید به دانشآموزان تدریس میشوند.
هدف اصلی از تاسیس چنین موسسه آموزشی متفاوتی، «پرورش نسلی از جوانان مستقل و آماده برای مقاومت در برابر آنچه "توطئه بازآفرینی بزرگ" نامیده میشد»، بود.
طبق این «نظریه توطئهآمیز»، دولتها، سازمانهای بینالمللی و ثروتمندان «در یک دسیسه پنهانی برای تسلط و نابودی تدریجی جمعیت جهان» دست دارند.
در دوران همهگیری ویروس کرونا و وضع محدودیتهای گسترده، این مدرسه «غیرقانونی» و افراد شاغل در آن، همگرایی زیادی با گروههای معترض به واکسیناسیون و قرنطینه پیدا کرده بودند.
معلمانی با پیشینههای گوناگون از جمله فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال (سرمایهگذاران بدبین به دولت)، یا حتی طرفداران طب سنتی و معالجات خانگی، در این مرکز مشغول به کار بودند.
ردکلیف مدرسهاش را «ابتکار جامعه والد-کودک» توصیف میکند و هر گونه ادعایی مبنی بر «پرورش نظریهپردازان توطئه» در این مکان را انکار میکند.
به گفته او، مطالب ارائه شده در این مرکز آموزشی بر «قوانین طبیعی جهان و دانش باستانی که از آموزش رسمی حذف شده» استوار است.
مشاهدات خبرنگار روزنامه تایمز حاکی از آن است که این مدرسه در واقع بستری برای القای تفکرات توطئهآمیز به کودکان و ترویج بیاعتمادی و بدبینی نسبت به حقایق علمی، نهادهای دولتی و مقامات رسمی است.
اکثریت قریب به اتفاق موسساتی که از سوی مقامهای دولتی تحت تعقیب قرار میگیرند، مدارس دینی هستند که برای جوامع یهودی و مسلمان متعصب فعالیت میکنند.
با وجود این، بازرسان در سالهای اخیر، تعداد فزایندهای از مدارس غیرمذهبی را یافتهاند که با ایدئولوژی ضددولتی و گاهی توطئهآمیز به دست افرادی راهاندازی شدهاند که در طول همهگیری کووید-۱۹ افراطی شدهاند.
بر اساس آمارهای دولت، تعداد کودکان بریتانیایی که در خانه تحصیل میکنند رو به افزایش است و از ۶۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ به ۸۶ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ رسیده است.
ضعف و ابهام در قوانین مربوط به تحصیل در منزل، فرصتی برای گسترش «مدارس غیرقانونی و مشکوک مانند یونیورسال کیدز» بوده است.
مقامات آموزشی بریتانیا پس از افشاگری روزنامه تایمز، بررسی موضوع این مدرسه مشکوک را در دستور کار قرار دادهاند.
آنها چنین وضعیتی را بسیار نگرانکننده اما «متاسفانه مورد انتظار» توصیف کردند.
بسیاری از مدارس ثبت نشده و غیرقانونی در مکانهای نامناسب و زیر نظر مدیران فاقد صلاحیت کافی فعالیت میکنند و به کودکان، آموزش بسیار کمی ارائه میدهند.
ضعف قوانین موجود، تلاشها برای مقابله با اینگونه مدارس غیرمتعارف را با چالش جدی مواجه کرده است.
چگونه خبرنگار تایمز متوجه وجود چنین مدرسهای شد؟
خبرنگار روزنامه تایمز نوشت که هر هفته، گروهی از مردان میانسال با پلاکاردهایی در دست در گوشه خیابانی نزدیک محل زندگیاش جمع میشدند و ادعا میکردند همهگیری کرونا فریبی بیش نبوده و واکسنها باعث مرگ مردم شدهاند.
این گروه نشریهای پخش میکردهاند که حاوی «نظریههای توطئهآمیز» بوده است.
این خبرنگار نوشت که روزی در پایان سال گذشته، چشمش به آگهی استخدام معلم در یکی از همین نشریهها افتاده که از افراد واجد شرایط برای «آموزش در جامعه کوچک خودگردان» دعوت میکرده است.
اینگونه بوده که او تصمیم گرفته برای این شغل درخواست دهد.
در مصاحبه استخدامی، ردکلیف به این خبرنگار گفته است هدف مدرسه «تلقینزدایی» از «تمام دروغهایی» است که در «سیستم» به کودکان یاد داده میشود.
او اظهار کرد که به جز ریاضیات، این مدرسه هیچ ارتباطی با برنامه آموزش ملی ندارد: «بسیاری از مطالب تدریس شده، جزو مباحث عصر جدید مانند کلاسهای طبلزنی مقدس، چرخه ماه و هومیوپاتی محسوب میشوند.»
به گزارش تایمز، ترکیب تفکر عصر جدید با افکار توطئهآمیز شاید اتحادی عجیب به نظر برسد اما این پدیده که «توطئهگرایی» نام دارد، اکنون یکی از بزرگترین و پربارترین زیرشاخههای «جنبش توطئه» است.
این دو گروه با یافتن نقاط مشترک در بیاعتمادی به باورها و سیاستهای غالب، در طول همهگیری کرونا همگرایی پیدا کردند.
جستوجوی درمانهای جایگزین، نقطه ورود بسیاری از طرفداران عصر جدید به دنیای توطئه بود.
به گفته خبرنگار تایمز، یک ماه حضور در این مدرسه، تجربهای ناراحتکننده از بودن در دنیای کسانی بوده که از واقعیت رویگردان شده و به جای آن واقعیتی جایگزین ساختهاند: «جهانی که در آن دولتها، سازمانهای بینالمللی و ثروتمندان در یک توطئه بزرگ برای کنترل و نابودی انسانها نقش دارند.»
این خبرنگار در گزارش خود نوشت: «متاسفانه قربانیان این دیدگاه توهمآمیز، کودکانی هستند که باید در آینده با پیامدهای ناگوار آن دستوپنجه نرم کنند.»