کامیون‌داران چند شهر ایران در اعتراض به کاهش سوخت و کرایه‌ها اعتصاب کردند

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند روز شنبه هشتم اردیبهشت‌، کامیون‌داران در شهرهای مختلف کشور دست از بارگیری و ادامه کار کشیدند. آن‌ها در اعتراض به کاهش کرایه‌ها و سهمیه سوخت کامیون‌های خود دست به اعتصاب زده‌اند.

کامیون‌داران اعتصاب‌کننده در نقاط مختلف کشور از جمله تهران، سیستان و بلوچستان، عسلویه، کرمان و ایلام اعتصاب کردند.

در تهران، کامیون‌داران کامیون‌های خود را در اتوبان بابایی متوقف کرده و دست به اعتصاب زدند.

سایت ترابران، رسانه اقتصاد ترابری ایران، در گزارشی خبر داد در تجمع کامیون‌داران تهران، رانندگان کامیون‌های خود را در حاشیه اتوبان پارک و پلاکاردهای اعتراضی روی آن‌ها نصب کرد‌ند.

در این گزارش آمده است اعتراض کامیون‌داران به نداشتن یا قطع سهمیه سوخت است.

معترضان تاکید کردند در سالی که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است، سوخت گازوئیل برای کار کردن ندارند و هیچ مسئولی هم پاسخگوی آن نیست.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که در پیام نوروزی خود سال جدید را «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کرد، روز پنجم اردیبهشت گفت: «ما امسال گفتیم جهش تولید، نه افزایش. با جهش تولید، جیب و دست کارگران پر می‌شود.»

در سیستان و بلوچستان، کامیون‌داران شهرهای مختلف این استان از جمله دشتیاری، چابهار، کنارک، نیکشهر و زرآباد در اعتراض به کاهش سهمیه گازوئیل سهمیه‌ای، دست از بارگیری کشیدند.

گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند به دنبال اعتصاب کامیون‌داران در این استان، سیستم حمل و نقل با اختلال مواجه شده و بسیاری از کسب‌وکارها و ساخت‌وسازها متوقف شده‌اند.

بنا بر این اطلاعات، کامیون‌داران به دلیل نداشتن سوخت کافی حاضر نیستند از مراکز شن و ماسه به محل کار متقاضی، بار حمل کنند.

یک منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفت بارگیری کارخانه‌های سیمان سیستان و بلوچستان در برخی مناطق از ۱۰ روز پیش متوقف شده است و در شمار دیگری از مناطق این استان، با کندی انجام می‌شود.

فواد کیخسروی، عضو هیات مدیره کنفدراسیون کار ایران در خارج از کشور، درباره این اعتصاب‌ها به ایران‌اینترنشنال گفت: «در ابتدای سال کامیون‌داران اعلام کردند اگر به مشکلاتشان رسیدگی نشود از اول اردیبهشت‌ دست به اعتصاب سراسری می‌زنند. یکی از مشکلات اصلی آن‌ها این است که سهمیه سوخت کامیون‌داران و خودروهای سنگین بسیار کاهش پیدا کرده و اساسا با مشکل سوخت خودروهایشان روبه‌رو شده‌اند. یعنی نمی‌توانند سوخت تهیه کنند و اگر بخواهند خارج از سهمیه تامین کنند هم بسیار گران است.»

سایت اقتصاد ۲۴ روز شنبه هشتم اردیبهشت در گزارشی با اشاره به اینکه مدتی است بحث اجاره و فروش کارت سوخت به شدت افزایش پیدا کرده است، نوشت برخی افراد کارت سوخت خود را به صورت کامل با قیمت ۳۰ میلیون تومان می‌فروشند.

در این گزارش آمده است امکان ثبت در دفتر اسناد برای فروش و انتقال کارت سوخت اعلام شده است.

کیخسروی با اشاره به مشکل کاهش سهمیه سوخت، به ایران‌اینترنشنال گفت این وضعیت صرفا برای کامیون‌داران نیست و تا همین الان مشکلات بسیاری برای کارگران خودروهای سنگین ایجاد کرده است که می‌تواند بیکاری، فقر و فلاکت بیشتری به آن‌ها تحمیل کند.

به گفته این فعال اتحادیه‌های کارگری، اعتصاب کامیون‌دارن تاثیر مستقیمی روی رانندگان کامیون و وضعیت معیشت افرادی خواهد گذاشت که به عنوان کارگر شناخته می‌شوند.

او با اشاره به اینکه جدا از رانندگان و کامیون‌داران لازم است بخش‌های دیگر جامعه نیز به مشکل سوخت اعتراض کنند، تاکید کرد این موضوع می‌تواند تبعات تورم‌زای زیادی برای تمامی جامعه به همراه داشته باشد.

کامیون‌داران در ایران پیش از این و در سال‌های گذشته نیز در اعتراض به کمبود سوخت، بالا رفتن قیمت ارز و تورم افسار گسیخته، اعتصاب کرده بودند.