ده‌ها زندانی و فعال سیاسی: لشکرکشی علیه زنان، مردم را از مبارزه با حکومت منصرف نمی‌کند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۵

گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی از حضور پرشمار ماموران حکومتی در خیابان‌های مناطق مرفه‌نشین تهران است.باوجود جنگ خیابانی خامنه‌ای با زنان، نافرمانی مدنی مقابل حجاب اجباری ادامه دارد. ده‌ها زندانی سیاسی و فعال مدنی در واکنش به سرکوب‌ها، از ادامه مبارزه با خودکامگی گفتند.

براساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترشنال، ماموران حکومتی با لباس‌های خاکی و در مواردی نیروهای پلیس گشت ارشاد در خیابان‌های فرعی ولنجک، ‌فرمانیه و الهیه کمین کرده‌اند.

این ماموران، زنانی را که حجاب اجباری بر سر ندارند از داخل ماشین‌ها پیاده، ماشین را ضبط و در مواردی زنان را بازداشت می‌کنند.

پیش‌تر نیز گزارش‌هایی به ایران‌اینترنشنال رسیده بود که نشان می‌داد در جریان دور تازه برخورد با زنان برای تحمیل حجاب اجباری، علاوه بر سرقت اموال برخی از شهروندان، ماموران انتظامی از آن‌ها تقاضای انتقال پول به حساب بانکی در قبال آزادی کرده‌اند.

دور تازه برخورد با شهروندان برای حجاب اجباری از روز ۲۵فروردین و پس از سخنرانی تاکیدی علی خامنه‌ای آغاز شد.

در این مدت گزارش‌های متعددی از برخوردهای خشونت‌آمیز با زنان و اعمال آزار و اذیت جنسی ماموران علیه برخی شهروندان در اجرای طرح موسوم به «نور» منتشر شده است.

تشدید سرکوب دانشجویان به بهانه پوشش اختیاری

علاوه بر خیابان‌ها و معابر عمومی، گزارش‌هایی نیز از تشدید سرکوب در فضای دانشگاه‌ها به بهانه حجاب اجباری منتشر شده است.

کانال دانشجویان متحد از تشدید فشارهای حراست دانشگاه نوشیروانی بابل خبر داد و نوشت از ابتدای هفته در سطح بی‌سابقه‌ای با پوشش دانشجویان دختر برخورد و اقدام به ضبط کارت دانشجویان کرده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی این منبع، طی روزهای سوم و چهارم اردیبهشت، برخی از دانشجویان دختر امکان ورود به دانشگاه را نیافتند و چندین نفر به حراست دانشگاه احضار شدند.

این کانال تلگرامی با استناد به گزارش دانشجویان دانشگاه «علامه طباطبایی» نوشت حراست این مجموعه نیز طی روزهای اخیر اقدام به نوشتن اسامی و ضبط کارت دانشجویان دختر به بهانه حجاب کرده است.

اوایل هفته جاری گزارش‌هایی از تشدید سرکوب نیروهای حراست دانشگاه امیرکبیر درباره پوشش دانشجویان منتشر شد.

بر اساس این گزارش‌ها، بعضی از دانشجویان دختر امکان ورود به دانشگاه را نیافتند یا حراست اسم آنان را برای برخورد‌های بعدی یادداشت کرده بود.

چند دانشجوی پسر نیز به دلیل بر تن داشتن پیراهن آستین کوتاه بازخواست شدند.

دینا قالیباف، دانشجوی دانشگاه بهشتی که روایتش را از ضرب و جرح و تعرض جنسی ماموران گشت ارشاد به خود منتشر کرده بود، روز ۲۸ فروردین در تهران بازداشت شد.

شکایت فراجا از دروازه‌بان استقلال به دلیل بغل کردن یک هوادار زن

یکی دیگر از رویدادهای مرتبط با مواجهه حکومتی با زنان بدون حجاب اجباری در روزهای گذشته منتشر شد، جریمه ۳۰۰ میلیون تومانی حسین حسینی، دروازه‌بان استقلال به ‌دلیل بغل ‌کردن جیمی‌جامپ زن بود.

این بازیکن، پس از جریمه مالی خود درباره پرداخت این مبلغ گفته بود: «فدای سر آن هوادار خانم.»

مجازات حسین حسینی تنها به جریمه مالی ختم نشد و روز چهارشنبه پنج اردیبهشت مرکز اطلاع‌رسانی فراجا گفت ماموری که دروازه‌بان استقلال «به او توهین کرده بود و یگان خدمتیِ او» از حسینی به‌خاطر «توهین و به‌کاربردن الفاظِ نامناسب» شکایت کردند.

حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه،‌ گفت صحبتی یا اقدامی علیه فرماندهی انتظامی نکرده و تنها برای مراقبت از آن هوادار زن دنبال آرام کردن فضا بوده است.

رفتار این بازیکن فوتبال با جیمی‌جامپ زنی که حجاب اجباری بر سر نداشت، با حمایت چهره‌های مشهوری مانند ابراهیم حامدی (خواننده مشهور به ابی)، کوروس، امیر جعفری، پیمان معادی، رضا حسن‌زاده و محمد نوری (پیشکسوتان استقلال) همراه شد.

بیانیه ۱۰۰ زندانی سیاسی و فعال مدنی درباره لشکرکشی حکومت علیه زنان

با گذشت حدود دو هفته از آغاز دور جدید سرکوب مخالفان حجاب اجباری، احمدرضا رادان، فرمانده فراجا روز چهارم اردیبهشت اعلام کرد پلیس طرح موسوم به «نور» را با حمایت مجلس، دولت و قوه قضاییه با «قوت و دقت» ادامه می‌دهد.

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در همین روز گفت فراجا با «افراد آموزش‌دیده» طرح سرکوب زنان را اجرا می‌کند.

در واکنش به این طرح خشونت‌بار، ۱۰۰ زندانی سیاسی و فعال مدنی در ایران بیانیه‌ای منتشر کردند و گفتند کوچه و خیابان‌های ایران بار دیگر عرصه لشکرکشی حکومت علیه زنان بی‌پناه، آگاه و دلیر این سرزمین شده است.

این بیانیه استانداردهای دوگانه و تعارض‌های آشکار جمهوری اسلامی را در قبال پوشش دلخواهش در عرصه‌های سیاسی، نشان‌دهنده «استفاده ابزاری از حجاب اجباری، سماجت‌ورزی خصمانه بر یکسان‌سازی سبک زندگی افراد و تداوم نمایش شوم سوءاستفاده از قوای قهریه برای ارعاب حداکثری مردم و کنش‌گران» توصیف کرد.

امضاکنندگان بیانیه که در میان آنان نام افرادی چون نرگس محمدی، ویدا ربانی، اسماعیل عبدی، رضا شهابی، شهناز اکملی، صدیقه وسمقی، عالیه مطلب‌زاده و فرهاد میثمی دیده می‌شود، تاکید کردند حکومت زندگی مردم را به «سیاه‌چاله فلاکت، اضطراب و نابسامانی‌های مداوم» تبدیل کرده است و کماکان بر طبل جنگ با مردم می‌کوبد.

آنان اقدامات غیرانسانی و غیرقانونی حکومت و مواجهه زن‌ستیزانه با شهروندان را به‌شدت محکوم و تاکید کردند که این بگیروببندها و لشکرکشی نیروهای مسلح نمی‌تواند زنان و مردان ایرانی را از تلاش برای رهایی جامعه از چنگال خودکامگی و بیدادگری منصرف کند.

به گفته امضاکنندگان بیانیه، جمهوری اسلامی با ادامه‌ رفتارهای قیم‌مآبانه و صغیر و برده پنداشتن مردم، تنها روزبه‌روز بر احتضار، قهقرا و بن‌بست‌های سیاسی خود خواهد افزود.

صدها زن از زمان آغاز دور جدید برخوردها از سوی ماموران گشت ارشاد و انتظامی در اماکن عمومی شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

با وجود این سرکوب‌ها، نافرمانی مدنی زنان که به‌طور گسترده پس از خیزش انقلابی ایرانیان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.