صادرات نفت ایران به بالاترین میزان در ۶ سال اخیر رسید

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۳۰

فایننشال‌تایمز به نقل از شرکت تحلیل انرژی ورتکسا گزارش داد صادرات نفت ایران به بالاترین میزان خود طی شش سال اخیر رسیده است. مشتری اصلی این محموله‌ها، چین بوده است.

بر اساس این گزارش، ایران در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ به‌طور متوسط هر روز ۱/۵۶ میلیون بشکه نفت فروخته است.

این مقدار بالاترین میزان فروش نفت ایران پس از سال ۲۰۱۸ است.

موفقیت جمهوری اسلامی در فروش بیشتر نفت، ناموفق بودن تلاش‌های آمریکا و اتحادیه اروپا را برای مهار جمهوری اسلامی آشکار می‌کند.

فرناندو فریرا، مدیر خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی راپیدان مستقر در آمریکا به فایننشال‌تایمز گفت: «ایران راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها به‌ویژه با چین، به‌عنوان مشتری اصلی خود پیدا کرده است.»

درآمد سالانه ۳۵ میلیارد دلاری حاصل از صادرات و فروش نفت خام ایران در شرایطی است که غرب در تلاش برای منصرف کردن اسرائیلی‌ها از انتقام‌گیری حمله پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی در ۲۵ فروردین، به دنبال تصویب و اعمال تحریم‌های جدید و شدیدتر علیه ایران است.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در روزهای گذشته اعتراف کرد جمهوری اسلامی با وجود تحریم‌های پیشین،‌ آشکارا به صادرات نفت خود ادامه می‌دهد.

او گفت باید اقدامات بیشتری برای توقف این روند انجام داد.

تحلیل‌گران بر این باورند که واشینگتن برای اجرای کامل تحریم‌های سخت‌گیرانه جمهوری اسلامی و وارد کردن فشار حداکثری تصویب شده از سوی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ تردید دارد.

به گفته آنان، دولت جو بایدن می‌ترسد این تحریم‌ها بر عرضه جهانی نفت تاثیر بگذارد و در سال برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، باعث ایجاد تورم شود.

در همین زمینه، خبرگزاری تسنیم، ‌وابسته به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در گزارشی تاکید کرد صنعت نفت ایران راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها پیدا کرده و از آن‌جایی که مشتری اصلی آن چین است، تا حد زیادی از فشار غرب محافظت می‌شود.

افزایش قیمت جهانی نفت تحت تاثیر تنش‌های خاورمیانه

پس از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته، قیمت جهانی نفت بیش از ۱۵ درصد افزایش یافت و به حدود ۹۰ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت‌ها پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل کاهش یافت زیرا معامله‌گران معتقد بودند عرضه نفت منطقه ثابت خواهد ماند.

قیمت نفت برنت در روز ۲۹ فروردین با سه درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید.

آرمن عزیزیان، تحلیل‌گر ارشد بازار نفت در ورتکسا به فایننشال‌تایمز گفت آمریکا اخیرا شروع به هدف قرار دادن نفت‌کش‌های فردی کرده است که مظنون به حمل نفت ایران هستند.

به گفته او، در همین راستا آمریکا دو نفت‌کش را در ماه فوریه و ۱۳ مورد دیگر را در آوریل تحریم کرد اما تاثیر آن بر صادرات، تا کنون «حداقلی» بوده است.

عزیزیان گفت که جمهوری اسلامی در بهره‌برداری از حفره‌هایی موجود مانند جعل سیستم ردیابی کشتی‌ها مهارت دارد که نظارت را بر فعالیت‌های آنان دشوار می‌کند.

این تحلیل‌گر تاکید کرد ناوگان حمل و نقل نفت ایران در سال گذشته با رشد ۲۰ درصدی به ۲۵۳ فروند شناور رسید.

علاوه بر این، تعداد سوپرتانکرهایی که تا دو میلیون بشکه نفت را حمل می‌کنند از سال ۲۰۲۱ دو برابر شده است.

طبق گزارش کپلر، شرکت جهانی ردیابی کشتی‌های نفت‌کش در جهان، تقریبا تمامی فروش نفت ایران در سال جاری میلادی به چین بوده است.

به گفته کپلر، اجرای دقیق و تهاجمی تحریم‌ها نه تنها می‌تواند بازار نفت را مختل و بی‌ثبات کند بلکه روابط آمریکا و چین را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چین تنها برای تامین حدود ۱۰ درصد از واردات نفت خود به ایران وابسته است اما نفت را نه از طریق شرکت‌های نفت و گاز دولتی خود بلکه از طریق پالایشگاه‌های خصوصی کوچک‌تر فرآوری می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.