اسرائیل همه نیروهای زمینی خود را به استثنای یک تیپ از جنوب غزه خارج کرد
ارتش اسرائیل اعلام کرد تمامی نیروهای زمینی خود را به استثنای یک تیپ از جنوب نوار غزه خارج کرده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای لشگر ۹۸ ارتش اسرائیل صبح یکشنبه ۱۹ فروردین، منطقه خانیونس را پس از چهارماه نبرد بیوقفه ترک کردند.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل نوشت تنها تیپ «نهال»، تیپ پیادهنظام نیروی زمینی اسرائیل در منطقه باقی خواهد ماند.
این تیپ قرار است امنیت جاده موسوم به «کریدور نتزاریم» را تامین کند. این کریدور منطقه بئری در جنوب اسرائیل را به ساحل غزه متصل میکند.
کریدور نتزاریم ارتش اسرائیل را قادر میسازد عملیات خود را در شمال و مرکز غزه به انجام برساند، مانع از بازگشت فلسطینیان به منازل خود در شمال غزه میشود و به سازمانهای امدادی اجازه میدهد کمکهای بشردوستانه را مستقیما به شمال غزه برسانند.
تایمز اسرائیل گزارش داد ساعاتی پس از عقبنشینی نیروهای این کشور، پنج راکت از خانیونس به سوی مناطقی در جنوب اسرائیل در نزدیکی مرز غزه شلیک شد.
تعدادی از این راکتها توسط سامانه گنبد آهنین رهگیری و سرنگون شدند. تاکنون گزارشی درباره خسارت مالی یا آسیب جانی در اثر این حمله مخابره نشده است.
اسرائیل پیش از این نیز نیروهای خود را از شمال غزه خارج کرده بود و اکنون عملیات خود در این منطقه را در مقیاس کوچکتر و به صورت هدفمند دنبال میکند.
به گفته ارتش اسرائیل، سربازان این کشور با از پا درآوردن هزاران شبهنظامی فلسطینی، نابود کردن تیپهای محلی حماس و تخریب حدود ۳۰ کیلومتر از تونلهای زیرزمینی این گروه، به اهداف مورد نظر خود در خانیونس دست یافتند.
ارتش اسرائیل معتقد است انجام عملیات بر اساس گزارشهای اطلاعاتی، مانند آنچه در بیمارستان شفا رخ داد، کارآمدی بیشتری در برابر شبهنظامیان حماس خواهد داشت.
ارتش اسرائیل روز ۱۳ فروردین عملیات دو هفتهای خود را در محوطه بیمارستان شفا با موفقیت پایان داد. بیش از ۲۰۰ شبهنظامی فلسطینی در درگیریها در بیمارستان شفا کشته شدند که تعدادی از آنها، فرماندهان ارشد حماس و جهاد اسلامی بودند.
تایمز اسرائیل نوشت از مجموع ۲۴ گردان حماس در نوار غزه، ۱۸ گردان منهدم شدهاند و تنها شش گردان به فعالیت خود ادامه میدهند.
از نظر میدانی، این بدان معناست که حماس دیگر به عنوان یک واحد نظامی سازمانیافته عمل نمیکند.
این وبسایت اضافه کرد از شش گردان باقیمانده حماس، چهار گردان در رفح در جنوب و دو گردان در مرکز نوار غزه مستقر هستند.
اسرائیل رفح را آخرین سنگر حماس میداند و میگوید برای نابودی این گروه، حمله به این منطقه ضروری است.
در سوی دیگر، آمریکا، سازمان ملل متحد، کشورهای عربی و بسیاری از کشورهای اروپایی با عملیات اسرائیل در رفح مخالف هستند.
بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونتها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفتهاند.
جنگ غزه از هفت ماه پیش و در پی حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) سال گذشته آغاز شد.
وزارت بهداشت حماس روز ۱۹ مهر اعلام کرد تاکنون دستکم ۳۳ هزار و ۱۷۵ فلسطینی در اثر درگیریها در غزه جان خود را از دست دادهاند.
به گفته حماس، ۷۵ هزار و ۸۸۶ تن نیز در این بازه زمانی هفت ماهه زخمی شدهاند.