وزیر دفاع اسرائیل: خود را برای هر سناریویی در برابر ایران کاملا آماده کرده‌ایم

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت این کشور خود را برای هرگونه سناریوی احتمالی در برابر جمهوری اسلامی کاملا آماده کرده است.

گالانت روز یک‌شنبه ۱۹ فروردین تاکید کرد دستگاه دفاعی اسرائیل ارزیابی‌ خود را از شرایط کنونی تکمیل کرده و برای واکنش به هر سناریویی در برابر ایران آماده است.

او این اظهارات را پس از جلسه‌ای با اودد باسیوک، فرمانده اداره عملیات و آهارون حالیفا، فرمانده اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل مطرح کرد.

خبرگزاری رویترز با استناد به دفتر وزیر دفاع اسرائیل، محور این جلسه را «ارزیابی شرایط عملیاتی» عنوان کرد.

در حمله روز دوشنبه ۱۳ فروردین اسرائیل، ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، پایتخت سوریه، هدف قرار گرفت و هفت عضو سپاه پاسداران جان باختند.

در میان کشته‌شدگان محمدرضا زاهدی، فرمانده نیروی قدس سپاه در سوریه و لبنان، و محمدهادی حاجی ‌رحیمی، معاون او دیده می‌شوند.

تعدادی از مقام‌های حکومت ایران، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده‌اند ایران از اسرائیل انتقامی سخت خواهد گرفت.

خامنه‌ای روز ۱۴ فروردین در پیامی اعلام کرد: «اسرائیل به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد؛ آن‌ها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد.»

یحیی رحیم صفوی، فرمانده اسبق سپاه و دستیار و مشاور عالی خامنه‌ای، روز ۱۹ فروردین تهدید کرد هیچ یک از سفارت‌خانه‌های اسرائیل در نقاط مختلف جهان دیگر در امنیت نخواهند بود.

او مقابله با اسرائیل را «یک حق قانونی و مشروع» دانست و افزود: «رهبر انقلاب با قدرت سیلی پشیمان‌کننده‌ای را وعده داده‌اند. جبهه مقاومت آماده است؛ باید منتظر زمان باشیم.»

محمدحسین باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح هم روز ۱۸ فروردین در مراسم تشییع زاهدی گفت انتقام از اسرائیل قطعی است و «با حداکثر آسیب‌رسانی به دشمن» انجام خواهد گرفت.

در سوی دیگر، تعدادی دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی با به‌کارگیری لحنی محافظه‌کارانه، خواستار صبر استراتژیک در برابر اسرائیل شده‌اند.

حسن همتی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز ۱۹ فروردین در پاسخ به پرسشی درباره واکنش جمهوری اسلامی به حمله اخیر گفت اسرائیل پیش از این بخشی از پاسخ ایران را در جریان عملیات هفتم اکتبر حماس دریافت کرده است.

او افزود: «بخشی از پاسخ هم می‌ماند به عکس‌العمل ایران که مقامات مربوطه در وقت مناسب تصمیم خود را اجرایی می‌کنند و پاسخ قاطعانه‌ای به این حمله می‌دهند.»

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد شمار حملات اسرائیل به فرماندهان سپاه در سوریه افزایش نیافته و «موارد بسیار کم» رخ داده نیز به دلیل «کوتاهی در موارد حفاظتی» بوده است.

پیش‌تر و در روز ۱۸ فروردین، حسین جلالی، دیگر نماینده مجلس و از چهره‌های تندروی جبهه پایداری اعلام کرد: «به مصلحت نمی‌دانیم ایران به صورت علنی وارد جنگ شود.»

او اسرائیل را به تلاش برای کشاندن ایران به جنگی «علنی و مستقیم» متهم کرد و افزود: «ما به صورت نیابتی از طریق گروه‌های‌مان، پاسخ اسرائیل را خواهیم داد.»

این اظهارت در حالی مطرح می‌شوند که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها حمایت مستقیم خود را از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه، مانند حماس، حزب‌الله، حوثی‌های یمن، و حشد شعبی تکذیب کرده‌اند و گفته‌اند این گروه‌ها به صورت مستقل عمل می‌کنند و از تهران دستور نمی‌گیرند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در آبان‌ماه سال گذشته اعلام کرد تهران هیچ گروه یا جنگ نیابتی‌ای در منطقه ندارد.