رکوردشکنی تاریخی بازار ارز و رسیدن قیمت سکه به مرز ۴۶ میلیون تومان

التهاب بازار ارز و طلا با گذشت سه روز از حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی در دمشق ادامه دارد. روز پنج‌شنبه و هم‌زمان با درگیری گروه جیش‌العدل با نیروهای نظامی در استان سیستان و بلوچستان، بهای دلار از ۶۴ هزار تومان فراتر رفت و قیمت سکه به مرز ۴۶ میلیون تومان رسید.

روز پنج‌شنبه ۱۶ فروردین، قیمت سکه طرح جدید تا ۴۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بالا رفت.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به بهای سه میلیون و ۶۴۰ هزار تومان فروخته شد.

ظهر روز سه‌شنبه چهاردهم فروردین، قیمت سکه و هر گرم طلای ۱۸ عیار به ترتیب به ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سه میلیون و ۴۳۹ هزار تومان رسیده بود.

قیمت سکه طرح جدید در روز پنج‌شنبه نسبت به روز ۱۳ فروردین و پیش از انتشار خبر حمله به ساختمان کنسولی ایران، حدود ۱۵/۵ درصد افزایش یافته است.

افزایش قیمت‌ها با انتشار خبر درگیری‌ها در استان سیستان و بلوچستان میان گروه جیش‌العدل و نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ادامه پیدا کرد.

روز پنج‌شنبه افزایش قیمت ارز نیز رکوردی تاریخی را پشت سر گذاشت و بهای دلار تا ۶۴ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفت.

پوند و یورو نیز امروز به ترتیب به قیمت ۸۲ هزار و ۵۶۰ و ۶۹ هزار و ۹۰۰ تومان فروخته شدند.

آخرین نرخ دلار در روز دوشنبه و پیش از حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه ۶۱ هزار و ۷۰۰ تومان بودکه مقایسه آن با قیمت کنونی، حاکی از رشد ۴/۷ درصدی در سه روز است.

قیمت دلار حدود یک ماه پیش و در نخستین روزهای اسفند سال گذشته حدود ۵۷ هزار تومان بود.

روند افزایشی قیمت ارزهای خارجی در ایران پس از انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی شدت گرفت.

در نیمه اسفند، خبرگزاری ایسنا در گزارشی از «هرج‌ومرج» در بازار دلار در خیابان فردوسی تهران خبر داد.

نرخ ارز در ایران به شدت بر سایر بازارها از جمله مسکن و اجاره‌بها تاثیر می‌گذارد و رکوردشکنی آن در کنار افزایش قیمت سکه، حاکی از بالا رفتن تورم در ماه‌های آینده خواهد بود.

ارزش پول ملی ایران نسبت به ۹ سال پیش، زمانی که ایران توافق هسته‌ای را با قدرت‌های جهانی امضا کرد، حدود ۲۰ برابر کاهش یافته است.

التهاب کنونی بازار ارز و طلا می‌تواند بر اثر ادامه ناامنی روانی ناشی از حمله به مراکز فراجا و سپاه پاسداران در شهرهای چابهار و راسک تنها دو روز پس از حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در سوریه و کشته شدن هفت تن از فرماندهان و اعضای ارشد سپاه قدس باشد.

پس از آن حمله، بسیاری از مقام‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی اسرائیل را تهدید به انتقام و گرفتن «پاسخ سخت» کردند.