واکنش شهروندان به حمله جیشالعدل: ادعای حکومت درباره تواناییهایش، طبل تو خالی است
از بامداد تا ظهر ۱۶ فروردین، درگیریهایی میان گروه جیشالعدل با نیروهای نظامی در دو شهر و یک جاده سیستان و بلوچستان رخ داد. در واکنش، برخی شهروندان با ارسال پیامهایی به ایراناینترنشنال، جمهوری اسلامی و ادعایش مبنی بر اشراف اطلاعاتی و توان نظامی را به «طبل تو خالی» تشبیه کردند.
با گذشت ۱۲ ساعت از این درگیری، قرارگاه امنیتی جنوب شرق سپاه پاسداران اطلاعیهای منتشر و اعلام کرد نیروهای جیشالعدل در ساعات اولیه بامداد پنجشنبه ۱۶ فروردین بهطور همزمان به پنج نقطه از اماکن عمومی و پایگاههای نظامی و انتظامی در چابهار و راسک حمله کردند.
بنا بر این اطلاعیه، پس از ساعتها درگیری در این دو شهر و در جاده سرباز به راسک، در نهایت ۱۸ تن از نیروهای جیشالعدل و ۱۰ نفر از «نیروهای حافظ امنیت» کشته شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی بدون اشاره به جزییات بیشتر، مدعی شدند اعضای کشته شده جیشالعدل در این حملات و عنصرهای پشتیبان آنان در چابهار، همگی «غیرایرانی» بودند.
جیشالعدل که هم جمهوری اسلامی و هم آمریکا آن را «سازمانی تروریستی» خواندهاند، در سالهای گذشته نیز حملاتی مشابه به مواضع سپاه پاسداران و نیروهای نظامی در استان سیستان و بلوچستان انجام داده است.
این گروه درباره عملیات زنجیرهای جدید خود در شش نقطه استان سیستان و بلوچستان و درگیری با نیروهای نظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد این نقاط شامل مقرهای فرماندهی انتظامی (فراجا)، کلانتری ۱۱ و ستاد فرماندهی سپاه پاسداران در چابهار، سپاه ناحیه شهرستان راسک و پایگاه محلی سپاه پاسداران در جاده سرباز به راسک بوده است.
حمله به این مراکز نظامی و بروز درگیریها تنها حدود دو روز بعد از حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در سوریه و کشته شدن هفت تن از فرماندهان و اعضای ارشد سپاه قدس رخ داد.
پس از آن حمله، بسیاری از مقامها و مسئولان جمهوری اسلامی اسرائیل را تهدید به انتقام و گرفتن «پاسخ سخت» کردند.
در پی وقوع حملات در دمشق، پایتخت سوریه و استان سیستان و بلوچستان، ایراناینترنشنال از مخاطبان خود پرسید این رویدادها چه تصویری از توان اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ارائه میدهند؟
شهروندی در پاسخ به این سوال تاکید کرد اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی فقط کاربرد داخلی دارد.
او گفت: «کافی است یک ایرانی، کوچکترین مخالفتی با نظام داشته باشد تا سریع او را پیدا و مجازات کنند اما این اقتدار و توانشان برای کسانی که "دشمن" میخوانند، در حد یک نمایش است.»
مخاطب دیگری این اتفاقها را مهر تاییدی بر این موضوع دانست که «تمام رجزخوانیهای جمهوری اسلامی درباره توان دفاعیاش پوشالی بوده» است.
به گفته او، حکومت ایران حتی به اندازه ۲۰ درصد آنچه ادعا میکند، توانایی ندارد.
این مخاطب با تاکید بر اینکه عیار حکومت در این اتفاقات مشخص شده است، اضافه کرد: «اینها از پسِ جیشالعدل که گروهی چریکی است بر نمیآیند، آنوقت ادعا میکنند که اسرائیل را با آن همه تجهیزات و اشراف اطلاعاتی شکست میدهند.»
چندین پیام نیز با این محتوای مشترک برای ایراناینترنشنال فرستاده شد که ادعاهای جمهوری اسلامی «طبل تو خالی» است.
کاربری با اشاره به اینکه حکومت زورش فقط به مردم دستِ خالی میرسد، به شلیک عمدی سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی و قتل سرنشینان آن برای گرفتن انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی از آمریکا اشاره کرد.
او گفت وعده انتقام، «خودنمایی مقامات جمهوری اسلامی» است چون آنها در عمل نه توان مقابله با اسرائیل را دارند نه گروههای مسلح دیگری که با آنها دشمن هستند.
در پیامی مشابه، یک شهروند گفت دیگر بر کسی پوشیده نیست که اینها «طبل تو خالی بزرگی» هستند که فقط صدای بلندی دارند: «جامعه جهانی هر کجا محکم مقابل حکومت ایستاده، اتفاقا جمهوری اسلامی حسابی جا خورده و کوتاه هم آمده است.»
مخاطبی درباره لجاجت و انتقام حکومت از شهروندان ایرانی به جای اسرائیلیها اظهار نگرانی کرد و گفت جمهوری اسلامی از هر کجا ضربه بخورد، تلافیاش را با اعدام ایرانیها از شهروندان بیگناه در میآورد.
شهروند دیگری پیشبینی کرد: «جمهوری اسلامی مانند موارد قبل، باز فردی عادی را میزند و میگیرد و در انتها میگوید فلانی جاسوس موساد بود.»
جمهوری اسلامی تا کنون تعدادی از زندانیان را به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل و «عامل موساد» بودن، اعدام کرده است. یکی از آخرین نمونههای این اعدامها به اواخر اسفند سال گذشته برمیگردد که رسانههای نزدیک به حکومت در ایران بدون اشاره به جزییات و ذکر نام، از اعدام یک نفر خبر دادند.
تاریخ دقیق و مکان اجرای این حکم اعدام نیز اعلام نشد.
پیش از آن و در آذر سال گذشته، قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد حکم اعدام فردی به اتهام «در اختیار قرار دادن اطلاعات به افسر موساد با هدف بر هم زدن نظم کشور و تبلیغ به نفع گروههای مخالف جمهوری اسلامی» در زندان زاهدان اجرا شد.
مخاطبی دیگر با تاکید بر اولویت جمهوری اسلامی در مجازات شهروندان عادی، گفت توان اطلاعاتی حکومت فقط در شناسایی مخالفان حجاب اجباری، آزار و اذیت و زندانی کردن آنان، کشتن جوانان معترض و بستن دهان فعالان صنفی است.
شهروندی در پیام خود به ایراناینترنشنال گفت لقب «پهلوان پنبه» بهترین لقبی است که میتوان به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی داد.