ارتش اسرائیل خطای خود را در کشته شدن امدادگران در غزه پذیرفت
در حالی که واکنشها به کشته شدن امدادگران بینالمللی در حملات اسرائیل به غزه ادامه دارد، ارتش اسرائیل از «خطای جدی» خود در این زمینه سخن گفت.
هرتزل لوی، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین درباره حملهای که منجر به کشته شدن امدادگران بینالمللی در غزه شد، به «شناسایی بد» از سوی نیروهایش در «شرایط بسیار پیچیده» جنگ کنونی غزه اشاره کرد.
او گفت که این یک خطای جدی بود که نباید رخ میداد.
پیشتر اسحاق هرتزوگ، رییسجمهوری اسرائیل در این زمینه عذرخواهی کرد و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز این حمله را «تراژیک» خواند.
با این حال پس از آمریکا، کانادا نیز خواستار تحقیق کامل درباره کشته شدن امدادگران سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه شده است.
ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، روز چهارشنبه در حاشیه نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو خواستار تحقیقات کامل درباره کشته شدن امدادگران در یک حمله اسرائیل به غزه شد که در میان کشتهشدگان آن یک شهروند کانادایی نیز حضور دارد.
او گفت که اسرائیل باید به قوانین بینالمللی احترام بگذارد.
روز سهشنبه اعلام شد که هفت تن از کارکنان سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» که برای توزیع غذا در نوار غزه به سر میبردند، در حمله روز دوشنبه اسرائیل به غزه کشته شدند.
در این حمله، کاروان خودروهای سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی (World Central Kitchen)، شامل دو خودروی زرهی با لوگوی این سازمان و یک وسیله نقلیه دیگر هدف قرار گرفت.
آشپزخانه مرکزی جهانی به عنوان یک سازمان مردمنهاد و غیردولتی، با هدف توزیع وعدههای غذایی در زمان فاجعههای انسانی و طبیعی در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد این خودروها در منطقهای غیرجنگی در حال تردد بودند و مسیر حرکت آنها از پیش با ارتش اسرائیل هماهنگ شده بود.
ساعاتی پس از اعلام این سازمان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفری به پاریس از اسرائیل خواست در این زمینه تحقیق شود.
اجساد شش کارمند غیرفلسطینی این سازمان روز چهارشنبه به گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه رسید.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از سازمانهای غیردولتی گزارش داد در مجموع بیش از ۲۰۰ کارمند سازمانهای بشردوستانه از هفتم اکتبر که حماس حمله به اسرائیل را آغاز کرد، در غزه جان خود را از دست دادهاند.
در این میان حداقل ۱۶۵ نفر برای آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (اونروا) کار میکردند.
قرار است روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل درخواست تحریم تسلیحاتی اسرائیل را مطرح کند.
این درخواست با استناد به اقدامات اسرائیل در غزه صورت میگیرد و اشاره به «مجازات دستهجمعی» و «خطر محتمل نسلکشی» دارد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که متن این درخواست، «استفاده از سلاحهای انفجاری با تاثیرات گسترده از سوی اسرائیل» در مناطق پرجمعیت نوار غزه را محکوم میکند و از اسرائیل میخواهد «به مسئولیت قانونی خود برای جلوگیری از نسلکشی» پایبند باشد.