اسرائیل از افزایش شدید حملات سایبری از سوی ایران و حزب‌الله خبر داد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۵

گزارش سالانه منتشر شده از سوی اداره ملی سایبری اسرائیل نشان می‌دهد از زمان آغاز یورش نیروهای حماس به این کشور در روز ۱۵ مهر ۱۴۰۲، تعداد حملات هکری علیه اسرائیل دو و نیم برابر افزایش یافته است.

این نهاد دولتی تاکید کرد بخش بزرگی از حملات شناسایی شده به هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان مربوط می‌شود.

بر اساس آمار موجود، در بازه زمانی هفت اکتبر (۱۵ مهر) تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، سه هزار و ۳۸۰ حمله سایبری به اسرائیل شناسایی شده است.

به گفته اداره ملی سایبری این کشور، ۸۰۰ مورد از این حمله‌ها دارای «پتانسیل قابل توجهی» برای آسیب زدن به زیرساخت‌های اسرائیل بوده‌اند.

مقایسه این آمار با بازه مشابه آن در سال ۲۰۲۲ از افزایش دو و نیم برابری حملات سایبری علیه اسرائیل حکایت دارد.

حملات سایبری به این کشور که در ابتدای جنگ ساختار فنی ساده‌تری داشتند به مرور پیچیده‌تر شدند.

با آغاز جنگ حماس و اسرائیل، حملات سایبری به این کشور اغلب بر سرقت اطلاعات متمرکز بودند اما هکرها رفته‌ رفته ساختار عملیات خود را به حملات مخرب و آسیب‌زا تغییر دادند.

گزارش منتشر شده تاکید کرد هدف از حملات سایبری اولیه ایجاد اختلافات عمومی در فضای جامعه اسرائیل بوده است. با این حال با گذشت زمان، ایجاد اختلال در عملکرد سازمان‌ها و نهادهای مختلف اسرائیلی به عمده هدف حملات گروه‌های هکری بدل شده است.

اسرائیل تاکید کرد این حملات پیچیده، شرکت‌های برجسته و مهم این کشور را هدف قرار داده‌اند.

هم‌‌زمان با پیشرفت جنگ، تعداد عملیات هکری منتسب به هکرهای حکومتی ایران و حزب‌الله به طرز چشم‌گیری افزایش پیدا کرد.

در یکی از نمونه‌ها، گروه هکری «سايبر طوفان» که خود را ضد اسرائیل معرفی می‌کند، مدعی نفوذ به سایت ده‌ها سازمان اسرائیلی شد.

هکرهای وابسته به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز از جمله گروه‌هایی به حساب می‌آیند که در ماه‌های گذشته حملاتی را علیه زیرساخت‌های سایبری اسرائیل ترتیب دادند.

اداره ملی سایبری اسرائیل اعلام کرد در طول سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۳ هزار گزارش مردمی مربوط به عملیات هکری تایید شده دریافت کرده است که نسبت به سال پیش از آن ۴۳ درصد افزایش داشته است.

به گفته این نهاد، ۶۸ درصد از این گزارش‌ها در جریان جنگ غزه ارسال شده‌اند.

حملات از طریق شبکه‌های اجتماعی و عملیات فیشینگ در صدر شیوه‌های مورد استفاده هکرها برای نفوذ و آسیب زدن به زیرساخت‌های سایبری اسرائیل قرار دارند.

گابی پورتنوی، مدیرکل اداره ملی سایبری اسرائیل یادآور شد در سال ۲۰۲۳ توانمندی‌های اسرائیل در زمینه دفاع سایبری بهبود پیدا کرده است.

او تاکید کرد با تداوم جنگ در سال جاری و آمادگی برای گسترش آن در عرصه‌های دیگر، «دشمنان این کشور تمایل بیشتری برای انجام حملات سایبری علیه غیرنظامیان» دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها