فعال حوزه پزشکی: خودکشی پرستو بخشی نتیجه تحقیر سیستماتیک وزارت بهداشت است
هادی یزدانی، فعال رسانهای حوزه پزشکی در مصاحبه با پایگاه خبری انتخاب، اتفاقات منجر به خودکشی پرستو بخشی، پزشک متخصص قلب را نمونهای از «ظلم و تحقیر سیستماتیک» اعضای کادر درمان در وزارت بهداشت دانست.
یزدانی با اشاره به این موضوع که بخشی در سه سال گذشته پدر و مادر خود را از دست داده و دچار مشکلات روحی شده بود، گفت کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت در مورد مکان طرح او همکاری لازم را انجام نداد و این پزشک به بیمارستان رحیمی خرمآباد معرفی شد.
او افزود: «صوتی از ایشان وجود دارد که بیان میکند من توانایی طبابت ندارم و به صورت مکتوب هم چتهایی وجود دارد که این مسائل را بیان کرده است. این کمیسیون در هر حال با ایشان مساعدت نمیکند.»
پیش از این علی سلحشور، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی گفته بود بخشی در لیست سیاه وزارت بهداشت قرار داشته و به همین دلیل این وزارتخانه با تغییر محل طرح او موافقت نکرده است.
وزارت بهداشت وجود نام این پزشک فقید در لیست سیاه خود را رد کرده است.
یزدانی در ادامه مصاحبه خود به شرایط سخت کاری بخشی در بیمارستان رحیمی خرمآباد پرداخت و اعلام کرد اساتید آموزشی این مرکز درمانی «در طبابت و جزییات گذراندن طرح ایشان دخالتهای مکرر و نابهجا میکنند و خواستههای نابهجا و غیرقانونی درباره ساعات شیفت از ایشان داشتهاند. کار به حدی میرسد که حقوق این خانم دکتر نصف پرداخت میشود که کاملا خلاف قانون بوده است.»
به گفته یزدانی که خود پزشک و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است، بخشی سپس بر اثر شدت فشارها در بیمارستان خرمآباد، بیمارستان ابنسینا دلفان در استان لرستان را برای ادامه طرح خود انتخاب کرد.
این پزشک که در زمان مرگ تنها ۳۵ سال سن داشت، در اوایل فروردینماه با خوردن دارو به زندگی خود پایان داد.
(به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبهرو میشوید که از جملهها و عبارتهایی نشاندهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده میکنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت میکنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانیهایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر میکنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.)
یزدانی با انتقاد از برخی واکنشها به مرگ خودخواسته بخشی تاکید کرد تقلیل این حادثه به سطح مسائل شخصی و عاطفی نادرست است.
این فعال حوزه پزشکی به سکوت نماینده دلفان در مجلس شورای اسلامی و همچنین رییس بیمارستان رحیمی خرمآباد در قبال این رخداد اشاره کرد و گفت اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم که بخشی را به همکاری نکردن با اساتید بیمارستان متهم کرده بود، تنها تلاشی برای «پاک کردن عملکرد سیاه نیروهای تحت امر» او است.
خودکشی بخشی بار دیگر زنگ خطر را درباره شرایط دشوار کاری و نبود امنیت روانی میان اعضای کادر درمان، بهویژه پزشکان طرحی و دستیاران پزشکی (رزیدنتها) به صدا درآورد. وبسایت خبری تجارت نیوز در دیماه سال گذشته نوشت تنها در یک هفته سه مورد خودکشی در میان رزیدنتها و پزشکان طرحی گزارش شده است.
یزدانی مهاجرت گسترده پزشکان به خارج از کشور را نوع دیگری از خودکشی دانست و افزود: «وقتی یک نیروی متخصص در بزنگاه ثمر و سود برای جامعه مهاجرت میکند، یعنی مرگ خودخواسته؛ فقط این مرگ دیده نمیشود، اما مرگ پرستو بخشی دیده میشود. کار به نقطه بحران رسیده است.»
روزنامه اعتماد روز ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ نوشت تعداد درخواستها در میان پزشکان برای صدور «گواهی صلاحیت پزشکی» در پنج سال گذشته، حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
ارائه گواهی صلاحیت پزشکی (CGS) شرط اشتغال پزشکان مهاجر در بسیاری از کشورها به شمار میرود. این مدرک صلاحیت علمی و حرفهای پزشکان را تایید میکند.
مهرماه سال گذشته روزنامه هممیهن در گزارشی به موج جدید مهاجرت پزشکان از ایران پرداخت و نوشت که بعد از هشدارهای پی در پی درباره ترک ایران از سوی پرستاران، ماماها، داروسازان و پزشکان متخصص، مهاجرتها به استادان دانشگاه و مدیران این حوزه در سطوح مختلف رسیده است.