مرگ ۶ نفر، تاخیر در جابهجایی محمولهها و ضرر هنگفت مالی در پی تخریب پل بالتیمور
برخورد یک کشتی باری به پل «فرانسیس اسکات کی» در بندر بالتیمور آمریکا و فرو ریختن آن، موجب تاخیر در تحویل محمولهها و ضرر هنگفت مالی شده است. مقامهای آمریکایی اعلام کردند دیگر امیدی به زنده ماندن شش مفقود این حادثه ندارند.
بندر بالتیمور بزرگترین حجم جابهجایی محمولههای خودرو، ذغال سنگ و الوار را در ایالات متحده به خود اختصاص داده است.
به گزارش شبکه خبری فرانس۲۴، این بندر تنها در سال ۲۰۲۳ دستکم ۸۴۷ هزار وسیله نقلیه را جابهجا کرده است.
بندر بالتیمور از مراکز اصلی جابهجایی وسایل نقلیه نیمه سنگین مانند تراکتور و برخی کامیونها در ایالات متحده به شمار میرود. با توجه به نزدیکی زمان آغاز فصل کاشت در آمریکا، نگرانیها درباره تاثیرات منفی حادثه اخیر بر روی صنعت کشاورزی این کشور شدت گرفته است.
مجموع حجم مبادلات بندر بالتیمور در سال ۲۰۲۳ به ۸۰ میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب تعطیلی این مرکز پررونق، روزانه ضرری معادل ۲۱۷ میلیون دلار بر جای خواهد گذاشت.
در پی این رخداد و تعطیلی بندر بالتیمور، بسیاری از شرکتها به دنبال یافتن مسیرهای جایگزین برای انتقال بار خود هستند. در میان این شرکتها، غولهای خودروسازی جهان مانند فورد، نیسان و جنرال موتورز دیده میشوند.
پیتر آیلوت، مدیر سیاستگذاری در اتاق کشتیرانی بریتانیا در گفتوگو با فرانس۲۴ تاکید کرد حادثه اخیر قطعا بر روی حمل و نقل بار، بهویژه محمولههای خودرو تاثیرگذار خواهد بود.
او همزمان پیشبینی کرد دامنه این تاثیرات به قاره اروپا نخواهد رسید.
پل فرانسیس اسکات کی بالتیمور روز سهشنبه هفتم فروردین پس از برخورد یک کشتی باری به یکی از ستونهای آن فروریخت و چندین خودرو به درون آبهای بسیار سرد رود پاتاپسکو سقوط کردند.
در زمان وقوع حادثه، هشت کارگر مشغول تعمیر چالههای سطح پل بودند که به داخل رود پرتاب شدند.
دو نفر از آنان زنده از آب به بیرون کشیده شدند اما از سرنوشت شش تن دیگر اطلاعی در دست نیست.
رولند باتلر، سرپرست اداره پلیس ایالت مریلند اعلام کرد عملیات برای نجات این شش نفر متوقف شده است و دیگر امیدی به زنده بودن آنها وجود ندارد.
فعالیتها در بندر بالتیمور که نهمین بندر پرکار آمریکا است در پی این رخداد مرگبار برای مدتی نامعلوم به حالت تعلیق درآمد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ۴۰ کشتی به دنبال سقوط پل فرانسیس اسکات کی در بندر بالتیمور گیر افتادهاند.
این حادثه در حالی رخ داد که درگیریهای نظامی در کانال سوئز و سطح پایین آب در کانال پاناما، در هفتههای اخیر شبکه کشتیرانی جهانی را مختل کردهاند.
از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل، حوثیهای یمن، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در این منطقه به خطر انداختهاند.