جامعه پزشکی خواهان برخورد با مسببان خودکشی پرستو بخشی، پزشک جوان شد
مرگ خودخواسته پرستو بخشی، پزشک متخصص قلب در ادامه خودکشی سریالی پزشکان جوان، خشم، ناراحتی و انتقاد شدید جامعه بهداشت و سلامت ایران را در پی داشته است. یک مقام سازمان نظام پزشکی کشور خواستار برخورد قاطع با مسببان این واقعه شد.
يوسف کاظمی، رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشكی روز سهشنبه هفتم فروردین خواستار استفاده از «پتانسیل انتظامی» برای حل پدیده خودکشی پزشکان شد و از دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی و شهرستانها خواست به این مساله ورود کنند.
کاظمی افزود: «چند نفر ديگر بايد خودشان را قربانی کنند تا کمی همت كنيم؟ باور كنيد دو تا حكم صادر شود، ماستها كيسه میشود و بساط اين جو عقدهای و پادگانی جمع میشود.»
او از برگزاری جلسه فوقالعاده هیات رییسه مجمع سازمان نظام پزشکی در روز دوشنبه ششم فروردین، برای بررسی خودکشی این پزشک خبر داد.
بخشی که در زمان مرگ تنها ۳۵ سال داشت، روز چهارم فروردین به زندگی خود پایان داد. او برای گذراندن طرح خود، در بیمارستان ابنسینا در دلفان استان لرستان مشغول به کار بود.
(به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبهرو میشوید که از جملهها و عبارتهایی نشاندهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده میکنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت میکنند یا فردی مورد اعتماد، درباره نگرانیهایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر میکنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.)
علی سلحشور، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی در ارتباط با این رویداد نوشت: «خانم دکتر بخشی پس از دو ترومای بزرگ (از دست دادن پدر و مادر) و با یک سال تاخیر طرح خود را آغاز کردند. وزارت بهداشت کمکی به جابهجایی محل طرح ایشان نکردند (ایشان در لیست سیاه وزارتخانه بودند). یک تن از اساتید داخلی (گوارش) بیمارستان رحیمی خرمآباد هم نهایت بیانصافی، توهین و تحقیر را در حق ایشان انجام دادند.»
برخی کاربران فضای مجازی با اشاره به نام دو تن از مسوولان بالادستی این پزشک در استان لرستان، آنها را مسوول مرگ خودخواسته بخشی معرفی کردند.
هادی یزدانی، پزشک و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «طی سه سال پدر و مادرش را از دست داده بود. بدون درک شرایطش، او را برای طرح اجباری فرستادند کیلومترها دورتر تا دو انسان حقیر که فقط توهین و تحقیر دیگران را بلدند، از زندگی منزجرش کنند.»
تعدادی از کاربران نیز عوامل منتهی به خودکشی سریالی پزشکان جوان را فراتر از اقدامات رییس یک بیمارستان یا شبکه بهداشت دانستند و تاکید کردند مشکل اصلی، حکومت جمهوری اسلامی و فساد گسترده در آن است.
یوسف رضا جهانی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان، روز ششم فروردین گفته بود بخشی «با رضایت خود» بیمارستان ابن سینا در دلفان را انتخاب کرده بود.
هاشم موذنزاده، فعال صنفی پزشکان با اشاره به خودکشی بخشی، خواستار استعفا یا برکناری مقامهای مسوول در این خصوص شد.
او در رسانه ایکس نوشت: «این حجم از مصیبت در هر کجای جهان رخ میداد، بالاترین مقام رسمی سامانه سلامت الان روی صندلیاش نبود. مدیر محلی از روی دست بزرگترش مینویسد.»
کاربری با نام «مهشاد» از رواج گسترده افکار منتهی به خودکشی در میان پزشکان جوان خبر داد و گفت: «خیلیامون تو این سیستم به مو رسیدیم و یه هول دیگه جا داشتیم که پاره بشیم.»
کاربر دیگری نیز خودکشی پزشکان را «کشتار سیستماتیک آنان» به دست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمهوری اسلامی خواند.
وبسایت خبری تجارت نیوز در دی ماه سال گذشته نوشت تنها در یک هفته سه مورد خودکشی در میان دستیاران پزشکی (رزیدنتها) و پزشکان طرحی گزارش شده است.
در آن مقطع زمانی، بابک شکارچی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران، بزرگترین مشکل رزیدنتها و پزشکان طرحی را «نداشتن امید به آینده» دانست.