دومین سفر رهبر حماس به ایران از زمان آغاز جنگ غزه

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی گروه حماس، روز سه‌شنبه هفتم فروردین برای دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی وارد تهران شد. این دومین سفر هنیه به ایران از زمان آغاز جنگ غزه است. علاوه بر هنیه، زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین نیز اکنون در تهران است.

هنیه ساعاتی پس از ورود به تهران با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد. زاهر جبارین، جایگزین صلاح العاروری، نایب رییس دفتر سیاسی حماس که در لبنان کشته شد نیز در این جلسه حضور یافت.

خامنه‌ای در این دیدار گفت: «جمهوری اسلامی در موضوع حمایت از قضیه فلسطین و مردم مظلوم و مقاوم غزه هیچ تردیدی به خود راه نخواهد داد.»

رسانه‌های دولتی در ایران نوشتند هنیه گزارش جنگ حماس و اسرائیل را به خامنه‌ای داده است.

هم‌زمان با این دیدار، وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه «تسهیل‌کنندگان امور مالی و تجاری» مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران، حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان وضع کرد.

به گفته این وزارت‌خانه، شش نهاد، یک فرد و دو نفت‌کش که در حمل و نقل کالا و انجام تراکنش‌های مالی با نیروی قدس، حوثی‌ها و حزب‌الله دست داشتند، هدف تحریم‌های جدید واشینگتن قرار گرفتند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به این تحریم‌ها گفت: «ما به استفاده از ابزارهایی که در اختیار داریم ادامه خواهیم داد تا کسانی که محموله‌های غیرقانونی را برای تامین منافع گروه‌های تروریستی حمل می‌کنند، هدف قرار دهیم.»

رییس دفتر سیاسی حماس روز سه‌شنبه در ورود به تهران، با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار کرد. این دو سپس در نشست خبری مشترکی شرکت کردند.

هنیه در این نشست، از مواضع حکومت جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی در قبال مساله فلسطین قدردانی کرد و گفت: «ایران در صف مقدم حمایت از آرمان و ملت فلسطین ایستاده است.»

رییس دفتر سیاسی حماس بار دیگر مخالفت خود را با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه به نقاط دیگر، از جمله مصر و اردن اعلام و تاکید کرد: «حماس هرگز مواضع خود را چه در میانه جنگ و چه پس از آن رها نخواهد کرد.»

هنیه ضمن استقبال از قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش‌بس در غزه، تصویب آن را نشان‌دهنده «انزوای بی‌سابقه» اسرائیل دانست.

شورای امنیت روز ششم فروردین قطعنامه آتش‌بس در غزه را با ۱۴ رای موافق به تصویب رساند. این قطعنامه خواهان برقراری آتش‌بس فوری و پایدار در منطقه، آزادی گروگان‌های در بند حماس و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه است.

ایالات متحده به این قطعنامه رای ممتنع داد. اسرائیل اقدام آمریکا در وتو نکردن قطعنامه شورای امنیت را «عقب‌نشینی» واشینگتن از «موضع ثابت» خود از ابتدای جنگ دانست.

رادیوی ملی اسرائیل به نقل از منبعی که در جریان روابط اسرائیل و ایالات متحده است، گزارش داد خودداری واشینگتن از وتوی قطعنامه به مثابه کارت زرد دولت بایدن به اسرائیل است.

در هفته‌های اخیر، اختلافات دو کشور بر سر ادامه جنگ در غزه، به‌ویژه حمله احتمالی اسرائیل به رفح در جنوب غزه شدت گرفته است.

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

تایید نقش اسرائیل در حمله به مواضع سپاه در سوریه

یک مقام امنیتی اسرائیل در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، دست داشتن این کشور را در حمله به مواضع سپاه پاسداران و ارتش سوریه در شرق این کشور تایید کرد.

به گفته این مقام، عملیات بامداد سه‌شنبه در پاسخ به تلاش واحد عملیات ویژه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای ارسال اسلحه به خاک اسرائیل و با هدف «آسیب رساندن به زیرساخت‌های مرکزی مورد استفاده تروریست‌ها در مسیر انتقال سلاح» صورت گرفت.

این فرد آگاه از کشته شدن «عوامل ایرانی» در جریان این عملیات خبر داد و تاکید کرد: «اسرائیل به اقدامات خود علیه هر کسی که بخواهد به این کشور آسیب برساند ادامه خواهد داد.»

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد در حملات شب گذشته به دیرالزور و البوکمال در شرق سوریه، ۱۵ نفر از جمله ۱۴ نیروی سپاه پاسداران کشته شدند.

ادامه مذاکرات آتش‌بس در دوحه

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر از ادامه مذاکرات آتش‌بس در دوحه خبر داد.

او از ذکر جزییات بیشتر در این خصوص خودداری کرد و تنها گفت برخلاف ادعای اسرائیل، قطعنامه اخیر شورای امنیت «تاثیری فوری» بر روی این مذاکرات نداشته است.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل ساعاتی پیش در بیانیه‌ای حماس را متهم کرد که علاقه‌ای به نتیجه دادن مذاکرات ندارد.

بر اساس این بیانیه، حماس خواسته‌های «هذیان‌گونه» خود را مبنی بر پایان فوری جنگ، خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه و باقی ماندن این گروه در قدرت تکرار کرده است.

اسرائیل اتخاذ مواضع این‌چنینی از سوی حماس را شاهدی بر اشتباه بودن تصویب قطعنامه آتش‌بس در شورای امنیت دانست.

هم‌زمان خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع نوشت هیاتی از موساد همچنان در قطر به سر می‌برند و مذاکرات آتش‌بس ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، تنها بخشی از هیات اسرائیلی به اورشلیم بازگشته است تا با مقام‌های این کشور مشورت کند.

تاکید اسرائیل بر ادامه جنگ در غزه

اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل گفت تنها راه برای بازگرداندن گروگان‌های اسیر در دست حماس، بازداشت یا نابودی یحیی سنوار، رهبر این گروه در غزه است.

او سنوار را عامل اصلی حمله مرگ‌بار حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) معرفی کرد و افزود ادامه جنگ غزه تا زمان دستگیری یا نابودی سنوار اجتناب‌ناپذیر است.

وزارت بهداشت حماس اعلام کرد درگیری‌ها در نوار غزه در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۱ کشته و ۹۳ زخمی بر جای گذاشت.

بدین ترتیب، شمار فلسطینیان جان باخته در غزه از زمان آغاز مناقشه کنونی، به ۳۲ هزار و ۴۱۴ تن رسید.

ادامه آتش‌باری متقابل در مرز لبنان و اسرائیل

شبکه لبنانی الجدید و همچنین شبکه المیادین، وابسته به حزب‌الله گزارش دادند اسرائیل مناطقی را در شمال شهر بعلبک در لبنان هدف قرار داده است.

حمله اسرائیل به عمق ۱۳۰ کیلومتری لبنان، بزرگ‌ترین نفوذ اسرائیل به خاک این کشور عربی از زمان آغاز جنگ غزه به شمار می‌رود.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل نوشت این عملیات در پاسخ به حمله موشکی حزب‌الله به یک پایگاه کنترل ترافیک هوایی در منطقه کوه مرون در شمال اسرائیل انجام شد.