ابتلای کیت میدلتون به سرطان و چالش اخلاقی حریم خصوصی

خبر ابتلای کیت میدلتون، همسر ولیعهد بریتانیا و پرنسس ولز به سرطان واکنش‌های بسیاری در جهان به دنبال داشت. انتشار این خبر پس از هفته‌ها پنهان‌کاری، باعث شد نحوه پوشش اخبار خانواده سلطنتی در رسانه‌های رسمی و اجتماعی و موضوع نقض حریم خصوصی بار دیگر مورد توجه قرار بگیرد.

کیت میدلتون روز جمعه سوم فروردین از ابتلای خود به سرطان خبر داد و گفت که در حال گذراندن مراحل اولیه درمان است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از میدلتون به عنوان یکی از «مشهورترین و مورد بحث‌ترین» زنان جهان یاد کرد که نماد چهره‌ای قابل اعتماد در ساختار سلطنت مدرن است.

این گزارش به درخواست کیت ۴۲ ساله برای حفظ حریم خصوصی‌اش در دوران درمان اشاره کرد که تلاشی برای آرام کردن شایعات و گمانه‌زنی‌های چند هفته اخیر درباره او بود.

میدلتون در ماه ژانویه تحت عمل جراحی شکمی برای موضوعی غیر از سرطان قرار گرفت و از همان زمان حجم زیادی از شایعات درباره‌اش در رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت.

چالش‌های اخلاقی مرتبط با خاندان سلطنتی

هیچ راه خوبی برای اعلام خبر بد وجود ندارد، اما برای برخی این موضوع دشوارتر هم به نظر می‌رسد. از جمله میدلتون که مجبور شد خبر بد بیماری‌اش را با میلیون‌ها نفری به اشتراک بگذارد که از افراد شیفته، محتاط، ترحم‌کننده تا تمسخرکنندگان بی‌رحم را شامل می‌شوند.

نشریه نیویورکر در گزارشی به تحلیل پیام ویدیویی پرنسس ولز در نحوه اعلام ابتلایش به سرطان، جملاتش، چگونگی خطاب قرار دادن همسر و سایر اعضای خانواده‌اش و محل ضبط ویدیو پرداخت.

این گزارش یادآور شد که کیت در بیرون از خانه، روی نیمکت نشسته، ویدیویی تهیه کرد و رو به دوربین گفت که در ماه ژانویه جراحی کرده و اکنون در حال شیمی درمانی پیشگیرانه برای درمان سرطان است؛ او گفت که حالش خوب است و هر روز بهتر هم می‌شود.

کیت در این پیام دیگران را تشویق کرد که امید خود را از دست ندهند.

نیویورکر به ویژگی خاص «غیرسلطنتی و تشریفاتی» بودن این پیام ویدیویی اشاره کرد و گفت کیت از همسرش با عنوان معمولی «ویلیام» یاد کرد و بدون اشاره به پادشاه چارلز که او نیز به دلیل سرطان تحت درمان است، در مورد خانواده آن‌ها صحبت کرد.

او با این پیام می‌خواست نشان دهد که درست مانند هر پدر و مادر دیگری است که دوران سختی را پشت سر می‌گذارند.

این گزارش خاطرنشان کرد که برخی از چهره‌های عمومی و سرشناس در برقراری ارتباط با مردم، موفق هستند و کیت یکی از آن‌هاست. مانند رونالد ریگان، ‌رییس‌جمهوری اسبق آمریکا که در نامه سال ۱۹۹۴ خود نوشته بود: «اخیرا به من گفته‌اند که من یکی از میلیون‌ها آمریکایی هستم که به بیماری آلزایمر مبتلا خواهد شد.»

نامه او حاوی پیامی با این مضمون بود که «این مساله در مورد من است، اما تنها به من مربوط نمی‌شود.»

به نوشته نیویورکر، هنوز هم رابطه خاندان سلطنتی با جهان شفاف و صادقانه نیست، اما به جای اینکه مانند گذشته درباره اخبار مربوط به این خانواده در بی‌خبری باشیم، اکنون «شایعات و گمانه‌زنی‌ها» ما را احاطه کرده‌اند.

این گزارش به شک و تردیدهای عمومی، تئوری‌های توطئه، جنجال‌ها و هزاران نظر رسانه‌های اجتماعی درباره کیت میدلتون از زمان غیبتش در ماه ژانویه پرداخت که حتی رسانه‌های رسمی هم با آن شوخی کردند.

نیویورکر در انتها به درخواست میدلتون و خانواده‌اش برای «نجابت اخلاقی» با انتشار این بیانیه ویدیویی پرداخت و نوشت: «در اینکه آیا این درخواست، شایعات را از بین می‌برد و کینه‌توزان را شرمنده می‌کند، جای تردید است؛ به دیو غذا بده تا او گرسنه برای غذای بیشتر بازگردد.»

قربانی جدید سیرک سلطنتی

نیویورک‌تایمز در مطلبی با عنوان اینکه «کیت میدلتون یکی دیگر از قربانیان سیرک سلطنتی است» به پوشش تهاجمی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از اخبار مرتبط با خاندان سلطنتی بریتانیا پرداخت.

این رسانه با اشاره به افشای سرطان پرنسس ولز پس از هفته‌ها پنهان‌کاری، نوشت گویی مصیبت پزشکی برای خانواده او به اندازه کافی سخت نبود و جنبه عمومی این ماجرا یک‌بار دیگر نشان داد که خانواده سلطنتی بریتانیا چگونه در مرکز توجه رسانه‌ها قرار دارد؛ اتفاقی که اکنون به لطف رسانه‌های اجتماعی در سطح جهانی و به توده مردم گسترش یافته است.

نیویورک‌تایمز ماجرای مرگ پرنسس دایانا را در جریان تعقیب و گریز با عکاسان پاپاراتزی و پوشش تهاجمی رسانه‌ها از زندگی دو پسرش را پس از آن، یادآوری کرد و گفت اوضاع با ظهور رسانه‌های اجتماعی بدتر هم شده است.

به نوشته این رسانه، مگان مارکل، دوشس ساسکس، نیز در طول اولین بارداری خود به دلیل پوشش‌دهی خبری آزاردهنده و نژادپرستانه مستمر از زندگی‌اش در آستانه خودکشی قرار گرفت و هنگامی که این مساله را فاش کرد، رسانه‌های بریتانیایی و در کنارش کاربران رسانه‌های اجتماعی با او مانند یک دروغگو یا «ملکه نمایش» رفتار کردند.

همان افراد میدلتون را مظهر کمال خواندند و او را به‌عنوان یک «شاهزاده خانم کامل» تقدیس کردند که باعث افزایش فشارها بر او در زمینه مخفی نگه داشتن بیماری‌اش شود.

این رسانه به ماجرای انتشار عکسی ویرایش شده از سوی او، اعتراف و عذرخواهی رسمی‌اش هم پرداخت و این پرسش را مطرح کرد: «چرا همیشه این زنان خاندان سلطنتی هستند که اغلب مورد سرزنش یا انتقاد قرار می‌گیرند؟ آیا شاهزاده ویلیام نمی‌توانست به‌جای همسر تحت معالجه‌اش بابت این موضوع عذرخواهی کند؟»

نیویورک‌تایمز همچنین به تغییر ساختار نظام سلطنتی بریتانیا از پادشاهی سنتی به مشروطه پرداخت و نوشت اکنون، این سیستم تبدیل به نمایش اعضای خانواده برای سرگرمی و بحث‌های سیاسی و نمادین شده است.

این رسانه افزود باوجود ثروت و موقعیت برتر، اعضای خاندان سلطنتی اغلب فاقد قدرت و آزادی هستند.

بر اساس این گزارش، پس از مرگ ملکه الیزابت که به دلیل دوران سلطنت بسیار طولانی خود به‌عنوان نمادی از ثبات شناخته می‌شد، اوضاع برای آنان سخت‌تر هم شد چراکه او دیگر نمی‌تواند از اعضای خانواده‌اش محافظت کند.