هکرهای وابسته به ایران اطلاعات خصوصی هزاران دانشجوی اسرائیلی را منتشر کردند
یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی پس از نفوذ سایبری به سامانه مدیریت چند دانشگاه اسرائیلی، اطلاعات خصوصی هزاران دانشجوی یکی از دانشگاههای این کشور را در اینترنت منتشر کرد.
به گزارش وبسایت خبری واینت، دادههای افشا شده از سوی هکرها متعلق به دانشجویان دانشگاه ساپیر است.
این اطلاعات که حدود ۱۲۰ گیگابایت حجم دارند، شامل مواردی مانند اطلاعات کارت شناسایی، حساب بانکی، شماره تلفن، نشانی ایمیل و نتایج آزمونهای دانشگاهی میشود.
لیور بن دیوید، کارشناس امنیت سایبری این اتفاق را یکی از شدیدترین حوادث رخ داده در حوزه سایبری توصیف کرد.
به باور او، سرقت این اطلاعات حساس و انتشار عمومی آنها میتواند به سرقت هویت و تصاحب حساب شبکههای اجتماعی قربانیان منجر شود.
این محقق سایبری تاکید کرد سامانه تحت نفوذ هکرها از سوی اغلب دانشگاههای اسرائیل مورد استفاده قرار میگیرد.
بررسیها نشان میدهند در پی حمله یاد شده، اطلاعات چهار هزار دانشجو فاش شده است.
با وجود اینکه در ماه ژوییه ۲۰۲۳ هشدارهایی درباره نقض امنیتی موجود در این سامانه منتشر شده بود اما بسیاری از دانشگاهها این موضوع را جدی نگرفتند. حال این سهلانگاری زندگی هزاران شهروند اسرائیل را به خطر انداخته است.
شرکت مسوول توسعه این سامانه اعلام کرد نسخه قدیمی این نرمافزار که از سوی برخی دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد، دو سال پیش از رده خارج شده است.
به گفته این شرکت، هکرها با سوءاستفاده از ضعفهای امنیتی موجود در این نسخه، اطلاعات دانشجویان را سرقت کردند.
گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی در کانال تلگرام خود از نفوذ به موسسات دیگری نظیر دانشگاه سخنین و آکادمی پلیس شهر بیت شمس نیز خبر داد. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که اطلاعات خصوصی این سازمانها در آینده به دست هکرها افشا شود.
هکرهای وابسته به حکومت ایران در سال ۱۴۰۱ با انجام حملهای باجافزاری به موسسه فنآوری «تکنیون» در حیفا، اطلاعات این نهاد آموزشی را در اختیار گرفتند.
افزایش تعداد حملات هکری علیه اهداف اسرائیلی در ماههای گذشته موجب نگرانی سازمان امنیت سایبری این کشور شده است.
از زمان آغاز مناقشه کنونی بین حماس و اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، عملیات سایبری متعددی با هدف تخریب اطلاعات، جاسوسی از شهروندان و از کار انداختن زیرساختهای حیاتی علیه این کشور به اجرا درآمده است.
سازمان امنیت سایبری اسرائیل در یکی از آخرین اطلاعیههای خود از حمله گروه هکری موسوم به «مادی واتر» به سازمانهای دولتی این کشور خبر داده بود.
آذر ماه ۱۴۰۲ نیز یک گروه هکری به نام «پلونیوم» به زیرساختهای فنآوری اطلاعات، آب و انرژی اسرائیل حمله کرد.
این دو گروه هکری به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی منتسب شدهاند.