وزیر امور خارجه آمریکا در ششمین سفر خود به خاورمیانه از زمان جنگ غزه، به اسرائیل نمیرود
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه، اول فروردین ۱۴۰۳، در ششمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ اسرائیل با حماس، و در میانه تنشها بین آمریکا و اسرائیل، به عربستان سعودی و مصر سفر میکند اما به اسرائیل نخواهد رفت.
تنشها بین دولت جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، بار دیگر بالا گرفته است.
بنیامین نتانیاهو، روز سهشنبه ۲۹ اسفند، به صراحت درخواست بایدن برای توقف حمله زمینی برنامهریزیشده به شهر رفح در جنوب غزه را رد کرد.
نتانیاهو روز سهشنبه به قانونگذاران اسرائیلی گفت که روز دوشنبه به رییسجمهوری آمریکا «کاملا واضح» گفته است: «ما مصمم هستیم تا عملیات نابودی گردانهای حماس را در رفح کامل کنیم و هیچ راهی برای انجام این کار جز حمله زمینی وجود ندارد.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه پس از گفتگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو گفت واشینگتن معتقد است که یورش به رفح یک «اشتباه» خواهد بود و اسرائیل میتواند از راههای دیگر به اهداف نظامی خود دست یابد.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید نیز روز سهشنبه با اشاره به نگرانی عمیق درباره گزارشهای مربوط به قحطی قریبالوقوع در غزه گفت: «مقامهای آمریکایی و اسرائیلی احتمالاً اوایل هفته آینده در واشینگتن برای گفتگو درباره عملیات نظامی اسرائیل در رفح ملاقات خواهند کرد.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، هم با انتشار بیانیهای گفت بلینکن در ششمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ غزه، ابتدا در عربستان سعودی با رهبران این کشور و سپس در قاهره با رهبران مصر دیدار و درباره میانجیگری مصر و قطر بین اسرائیل و حماس، و نیز یافتن راههایی برای ارسال کمکهای بیشتر به غزه گفتگو خواهد کرد.
مذاکرات درباره آتشبس این هفته در قطر از سر گرفته میشود، اما هفتهها مذاکرات سخت هنوز به توافقی بین اسرائیل و حماس منجر نشده است.
قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوهای خود ترتیبات حکومت، امنیت و توسعه مجدد غزه پس از جنگ را نیز مورد بحث و بررسی قرار دهد.
بلینکن در یک کنفرانس خبری گفت: «ما از ژانویه تا کنون کارهای زیادی را انجام دادهایم، بهویژه با شرکای عرب خود، و این گفتگوها و همچنین بحث در مورد معماری صحیح برای صلح پایدار منطقهای را دنبال خواهیم کرد.»
جنگ زغزه مانی آغاز شد که حماس در هفتم اکتبر با حمله به اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۳ نفر را به گروگان گرفت.
به گفته مقامهای بهداشتی فلسطینی در غزه تحت کنترل حماس، نزدیک به ۳۲ هزار نفر در حمله تلافی جویانه اسرائیل کشته شده اند و بیم آن می رود هزاران نفر دیگر نیز کشته شوند.