آغاز سال نو با حضور خانوادههای دادخواه بر مزار معترضان
خانوادههای دادخواه قربانیان جمهوری اسلامی، نوروز را با گرامیداشت یاد کشتهشدگان تبریک گفتند. محتوای بسیاری از این پیامها با مضمون مقاومت و ایستادگی برای رسیدن به آزادی و عدالت در ایران همراه است.
دایه مینا، مادر شهریار محمدی، به همراه دیگر مادران دادخواه در مراسم نوروز در منطقه باغ قاضی بوکان آتش نوروز را روشن کرد و به خون پسرش قسم خورد راهش را تا آخرین نفس ادامه دهد.
باغ قاضی مکانی است که هر سال بوکانیها برای مراسم نوروز در آن تجمع میکنند.
مادر رضا معظمی، از کشتهشدگان اعتراضات آبان خونین در اینستاگرام خود نوشت نوروز ۱۴۰۳ را به یاد تهمینهها، سیاوشها و کاوههای ایران و همراه با نامآورانی جشن میگیرد که در ۴۵ سال گذشته برای آزادی و عدالت از جان خود گذشتند.
او آرزو کرد در سال نو، ملت ایران به داد خود برسند و «عدالت جمشیدی» را در خاک ایران زمین برقرار کنند.
رضا معظمی گودروزی روز ۲۶ آبان سال ۹۸ با شلیک گلوله ماموران امنیتی به کمرش در شهرک اندیشه مجروح شد و به دلیل خودداری پرسنل بیمارستان از درمانش، در ۱۹ سالگی جان خود را از دست داد.
امجد امینی و مژگان افتخاری، پدر و مادر مهسا ژینا امینی در استوریهای اینستاگرامی خود با گرامیداشت یاد دخترشان به استقبال سال نو رفتند.
امجد امینی، سرسبزی و شادابی طبیعت در سال نو را محصول «رهایی از استبداد سرما و استیلای زمستان و وزیدن نسیم باد نوروزی» خواند و نوشت خانواده ژینا و ژیناها، هنوز از داغ گلهای پرپر شدهشان گریان و نگرانند اما به استقبال بهار و سال جدید میروند.
مژگان افتخاری نیز آرزو کرد نوروز امسال نوید خوشبختی، پیروزی، شجاعت برای شرافت و رهایی از هر بند بندگی باشد.
مهسا ژینا امینی، دختر ۲۲ سالهای بود که قتل حکومتیاش در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ زمینهساز شکلگیری جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضاتی فراگیر در ایران شد.
در جریان این اعتراضات بیش از ۵۰۰ شهروند از جمله ۶۸ کودک به دست نیروهای حکومتی کشته شدند.
مادر حنانه کیا، یکی از همین کشتهشدگان در پیامی از دلتنگی برای فرزندش و امید برای فرا رسیدن «روزهای روشن» گفت.
حنانه کیای ۲۳ ساله، روز ۳۰ شهریور سال ۱۴۰۱ و در جریان خیزش انقلابی هدف گلوله ماموران حکومتی در نوشهر قرار گرفت و کشته شد.
میثم پیرفلک، پدر کیان ۹ ساله، از کشتهشدگان خیزش انقلابی هم در ویدیویی نوروز را تبریک گفت.
کیان پیرفلک شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در حالی که با والدین و برادر خردسالش در خودرو در راه بازگشت به خانه خود در ایذه بودند، هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت و کشته شد.
پدر مهرشاد شهیدی، از دیگر کشتهشدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱ با انتشار ویدیویی گفت که از ساعت چهار بامداد روز چهارشنبه همراه با دیگر اعضای خانواده در کنار مزار فرزندش خواهد بود و نوروز باستانی را جشن خواهد گرفت.
مهرشاد شهیدی از دیگر کشتهشدگان خیزش انقلابی است که روز چهارم آبان سال ۱۴۰۱ در اراک با ضربات متعدد باتوم ماموران امنیتی به سرش جان باخت.
هستی خزایی، خواهر عرفان خزایی در آخرین روز سال با انتشار تصویری از مزار او در اینستاگرام نوشت: «در انتظار روزی هستم که خون به ناحق ریخته تو، گردن قاتلانت را بگیرد.»
عرفان خزایی جوان ۳۰ سالهای بود که روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در شهریار با شلیک گلوله ماموران حکومتی به گردنش کشته شد.
زهرا مولوی، مادر بهار خورشیدی، با انتشار ویدیویی از مزار فرزندش جملاتی از «سوگ سیاوش» نوشته شاهرخ مسکوب را یادآور شد: «خون او به زمین فرو نرفت، روی زمین پخش شد، از زیر هر سنگ جوشید و جوشید و به راه افتاد. هر کس آن را میدید میفهمید که جایی، بیگناهی را کشتهاند.»
بهار خورشیدی دختر ۲۲ سالهای بود که روز یکم مهر سال ۱۴۰۱ در هجوم ماموران امنیتی به خانهاش در رباط کریم کشته شد.
در روزهای گذشته ویدیوهای متعددی از سوی شهروندان در رسانههای اجتماعی منتشر شدند که حاکی از حضورشان بر سر مزار قربانیان جمهوری اسلامی بود.