علیرضا خاری، جوان معترض بازداشت‌شده در بندرگز، در پی فشارهای امنیتی پس از آزادی خودکشی کرد

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است که علیرضا خاری، جوان معترض اهل بندرگز در استان گلستان و از معترضان بازداشت‌شده در خیزش انقلابی، در پی فشارهای مداوم امنیتی خودکشی کرده و جان باخته است.

علیرضا خاری، جوان متولد دهه هفتاد، به اتهام آتش زدن عکس علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در مقابل مقر سپاه پاسداران در شهرستان بندرگز بازداشت شد و تحت شکنجه قرار گرفت.

مراسم تدفین او روز سه‌شنبه ۲۹ اسفندماه در زادگاهش برگزار شد.

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکیست این جوان معترض از مهرماه سال ۱۴۰۱ به مدت حدود سه ماه در زندان «امیرآباد» گرگان، مرکز استان گلستان، محبوس بوده است.

او از سوی قوه قضاییه، به دو سال حبس محکوم شد، اما بعد در فهرست دستور عفو خامنه‌ای قرار گرفت.

با این حال، این جوان معترض پس از آزادی نیز بارها از سوی اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی شده بود.

مراسم خاکسپاری علیرضا خاری در روستای زادگاهش «کوه صحرا» برگزار شد. جو امنیتی بر این مراسم حاکم بود و ماموران و خودروهای امنیتی برای کنترل شرایط در آن حضور داشتند.

مرگ این زندانی سابق سیاسی و معترض در حالی است که پیش از این نیز گزارش‌هایی از مرگ مشکوک برخی دیگر از معترضان پس از آزادی منتشر شده بود.

مریم آروین، وکیل دادگستری یکی از این افراد بود. او وکالت شماری از معترضان را نیز بر عهده داشت که یک بار بازداشت و پس از آزادی در سال ۱۴۰۱ درگذشت.

خانواده او نیز در این مدت تحت فشار امنیتی بودند.

از دیگر نام‌ها در این زمینه امیرحسین تروال ایمان است. او از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری بود که پس از گذشت حدود هشت ماه بازداشت، با برگزاری دادگاه مشمول «عفو» و آزاد شده بود، اما بعد از چند روز به شکل مشکوکی درگذشت.

اشکان بلوچ، ورزشکار رشته کیک‌بوکسینگ، زندانی سیاسی سابق و یکی از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی هم یکی از این افراد بود که به صورت مشکوکی جان خود را از دست داد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که ماموران و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی حتی پس از آزادی معترضان و زندانیان سیاسی، آن‌ها را تحت فشار می‌گذارند.